framme i tingsryd

2011-06-30 @ 23:28:57
kom fram till tingsryd runt åtta. Gick en ganska lång runda på alla sjukt underbara stigar i skogen som ligger vid tävlingsplatsen med Potion och therese när vi kom fram. Sjukt mysigt, sedan så leder dom ner till vattnet där man kan bada med hästarna också, så vi gick ner och kände på vattnet. Betyget var hyffsat varmt! 
Dagen gick ut på att duscha häst, packa det sista, klippa man & svans, öronen och annat småhår. Så nu ska han vara extra snygg. ;)

vi sover hos mormor inatt då vi inte kunde få husvagnen förens imorgon. Mormor bor i växjö som ligger väldigt nära tingsryd. Så tog och lånade hennes dator nu ikväll funderar även på hur jag ska kunna klara mig ändå tills söndag med endast iphone internet... Dödens!

Nu ska vi krypa ner, ska ju faktiskt tävla imorgon. Sedan lär vi ligga och snacka ett tag. Alltså jag och therese. Ska upp imorgon vid sju-halv-åtta.
Har sjukt dålig samvete, läste i potions pass idag att han fyllde år för två dagar sedan! Alltså 28:onde, buhu, det hade jag helt glömt!
Puss. :*
hjärtat
Förra årets börjes cup, en söt bild jag hittade i arkivet!

it's just summer and I love it

2011-06-30 @ 01:48:03
Kan säga att livet är mer än bra just nu, gaaaaah. Om man nu vågar säga det?
.

Gick tillbaka i arkivet för att kolla hur mycket jag kommit efter i. Ja, före ligger jag ju inte i alla fall.
Fredag-Lördag tänker jag inte gå in på. Men helt klart en händelserik helg blandat med ridning, fest, vandring (fråga inte äns vad jag skulle gå/gick, hehehehe...) och kompisar. Potion gick fredag men inte lördag då jag sov mer eller mindre hela dagen och sedan på kvällen blev det ut.
Söndag Vad fan gjorde jag i söndags? ;o
Har försökt komma på vad jag gjorde i söndags hur länge som helst nu, men kommer verkligen inte ihåg. Red i alla fall nere på ängen tidigare under dagen.
.
Måndag Therese ringde typ 100 gånger och försökte få liv i mig. Men det slutade med att hon våldgästade mig så jag vaknade av att en liten Therese kom in i mitt rum, haha, förstå min chock!
Det första jag sa "Kan du steka ägg till mig?" Hihii, kärleks full vän! Men hon gjorde det faktiskt. gulligt. Sedan så stack vi till stranden då det var riktigt varmt!
Cyklade sedan till stallet och red med Alexandra. Men när jag sedan skulle cykla hem tänkte vi att jag kunde hålla i hennes moppe och hon köra medans jag satt på cykeln så det skulle gå fortare för mig att komma hem då jag skulle iväg. Men råkade få in styret i hennes däck så jag flög långt åt helvete. GUTT ÄNDÅ! :D
Får tänka så att jag är glad att det inte blev värre. ca 40 km/h och sedan rakt ner i asfalt, inte det skönaste jag varit med om.
Sedan när jag väl kommit hem, duschat, torkat bort blod (blev ingen hem cykling, fick åka bil istället, hehe.)osv.. kom Therese (runt 11) tänkte att vi kunde kolla film och ha det allmänt mys då jag kände mig trött och sliten efter min flygtur och hade obeskrivligt ont överallt men då vi fick ett telefonsamtal från några som ville att vi skulle komma ut så gjorde vi det istället.
Trevligt men smärtsamt för min lilla kropp.
.
Tisdag. Vaknade med en therese brevid mig, vi gick upp och gjorde lunch (då det var vid den tiden) och tog med oss det till stranden. Stekte i solen ett tag men sedan blev det träning. Hade dressyrträning men visste inte om jag skulle klara det med tanke på mina händer och knä. Men det funkade, trots att det gjorde väldigt ont emellanåt. Gick förövrigt riktigt bra på träningen! Sedan så blev det att lägga sig tidigt, första gången på hela sommarlovet jag lägger mig innan tre. Grattis!
.
Onsdag. Tack vare min tidiga somn tid vaknade jag runt nio, galet skönt faktiskt! På den här punkten var det länge sedan jag vaknade innan 1-2.. Vid halv 11 kom Matilda hit och vi gick bort till marknaden några timmar efter att hon kommit. Hittade inget speciellt jag köpte förutom en ubergullig ballong! Ni vet en sådan stor med helium i som liknar en nalle. Fett söt!
Sedan åkte jag till stallet. Red på allvaret och vallade får med Amanda, Alexandra och Emma. Ett härligt och roligt gäng.
Kom hem runt 23, då även efter en mopperunda med Alexandra. Fett mysigt att vara i stallet så länge. Verkligen länge sedan jag trivts så bra i stallet. Visst, man är ju där för hästen men det blir en helt annan stämning och roligare om man är flera!
Sedan hoppade jag in i duschen, packade det sista och nu sitter jag här.
.
Imorgon åker vi till Tingsryd för tävlingar hela helgen!
Kommer bo tillsammans med Therese 1 + hennes mamma, Therese 2 (min alldeles egna fotograf och hästskötare) och mamma. Vi bor i husvagn, åker imorgon och kommer hem på söndag. Fett mysigt!
Kameran är laddad så räkna med bildbomd nästa vecka.
Puss ciao!

Hehehehe

2011-06-28 @ 21:34:46
Jag visar än så länge endast höger handen, hehe.
+jag har nog tappat skrivförmågan.

I really love you my beautiful but efterblivna friend. <3

2011-06-27 @ 18:04:00
5 på morgonen efter en underbar cykel tur i ös regn. Jaao, snygga som få!
-Tidsinställt.-

Jag må ha bloggtorka men jag håller vad jag lovar, yesyes

2011-06-27 @ 02:25:22
Äntligen kommer inlägget jag lovat er och som ni fått vänta alldeles för länge på-mina naglar under skolavslutningen. Dock så tog jag bilderna när dom blivit fula(re). Aja, ni ser ju i alla fall mitt mästerverk! *host.*

uppdateringen suger och kommer göra ett tag till, måste hitta motivation

2011-06-27 @ 01:25:56

Tack mina fina vänner <3

2011-06-26 @ 17:49:41
Tänkte nu mitt i all den dålig uppdateringen ägna ett inlägg åt mina underbart fina vänner som bryr sig om mig. Ibland (alldeles för ofta) gör jag saker som jag inte alls borde. Som nu i midsommar, dom vägrade låta mig gå till *pip* endast för att dom var rädda om mig, hur underbart? Nu i efterhand så har jag så mycket att tacka er, för vem vet vad som hänt med mig annars? Eller smsen jag fick där det bland annat stod att jag nu under midsommar skulle vara rädd om mig och ta det lugnt. Visst var det en galen helg, men fy fan vad roligt jag har haft! Så tack allihop som tänkte på er galna vän som är jävligt glad att hon har er, älskar er. Ni gör livet! <3

livet är rätt gutt ändå

2011-06-23 @ 03:27:36
Allt jag har att säga så här vid halv fyra, kommer väl mera under dagen. Puss mina fina läsare.

"Jag har gjort många dumheter och det tänker jag fortsätta med. Det är dom som är kryddan i livet."

2011-06-21 @ 23:40:00

gråtdag, så kan det vara

2011-06-21 @ 20:07:07
Igår hade jag en liten så kallad gråtdag, haha. Grät med gämna mellanrum, under mer eller mindre hela dagen. Hehe, ibland är jag lite överkänslig.. Hade inte heller någon speciell anledning.
Först under dagen var det ju träning som ni kan läsa lite längre ner. På tal om det, mamma och jag kom på några anledningar till varför det inte gick helt bra. Vi var ju faktiskt inomhus och min häst gillar inte ridhus, speciellt inte efter som vi varit ute så länge nu.
I alla fall, efter det träffade jag Therese. Vi stack ut vid tolv och kom hem igen vid fem, hehe. Lagom tidigt? ;) Somnade rätt fort efter det. Lite smått pinsamt var det att jag läste en blogg hemma hos Samuel och började lipa pga av det som stod där. Lagom känslig Amelia igår? Hehe.
.
Idag har jag varit med therese och gått en promenad med min ponny. Sedan har jag även jobbat, duktig tjej!
Även ikväll blir det en träff med min kära Therese som jag tidigare har hatat men nu umgås väldigt ofta med. Väldigt trevligt. Där ser ni -Även ens värsta fiende kan sedan bli er vän.
Ska inte gå in mer på den berättelsen, hehe. ;)


tiden räcker inte till

2011-06-21 @ 18:08:31
Tiden räcker som rubriken säger inte till för bloggen eller datorn över huvudtaget. Mitt på det har jag tappat lite lusten att blogga. Som en liten blogg torka.
Jag vill så himla mycket, jag vill inte blogga för några hundratals läsare när man kan blogga för tusentals. Jag vill inte få en kommentar då och då när man kan få 100 på varje inlägg. Jag antar att det är lite anledningen till att jag tappat suget.
Att det aldrig stiger. Men inget illa mot er eller att jag klagar, jag är jätte glad för er jag har men jag är sådan i allt.
Jag vill jätte gärna klättra upp i klasserna, jag vill vara på toppen.
Dock skulle jag aldrig smörja för någon så den länkar mig, betala någon för en länkning osv.. Visst blir man glad när någon länkar en, men jag vill att folk ska läsa min blogg för att dom tycker den är bra, inte för att jag skrivit en lång gulligull text till någon så den länkar mig. Jag är inte sådan som smörjer för någon, "slickar någons fötter" så att säga. Jag är ärlig mot folk. Inte på ett elakt sätt utan bara possetivt.
.
Nu fick inlägget ett helt annat innerhåll tänkte bara gå igenom min dag, men så kan det bli ibland..
Gör istället ett tidsinställt som kommer in under kvällen.
-Amelia Degerman, som inte alltid räcker till. Men gör vad hon kan. Att få gråtande människor att le, det är det bästa hon vet.-


träning lotta björe

2011-06-20 @ 20:22:04
Kan först och främst säga-Vilken grym tränare!
Dock gick det inte alls som jag hoppats, vet inte vad det var. Det gick bra men dåligt, han var emot men ändå pigg som satan. Kam verkligen inte säga vad det var som var fel men alla ekipage har sina dagar. Eller hur?
Men ja, han har ju inte varit direkt igång så länge så kan ju även ha varit det!
Dock är jag mest onöjd över mig insats, i början av passet ville jag bara gå därifrån men det blev bättre sedan mot slutet. och efter lite snack med mamma kändes det som att kanske gick det inte så dåligt som jag tyckt trots allt. Jag är lätt sådan att går det inte bra i början så ser jag allting som händer negativt.
Något jag helt klart måste jobba på, men det finns alltid något!
.
Men som jag sa, Lotta Björe är riktigt bra!

Anton Degerman 18 år

2011-06-20 @ 00:21:42
Min kära bror fyller idag 18 år, stort grattis!

Är det sommarlov eller?

2011-06-20 @ 00:10:34
Just precis, det är det verkligen och därför blir bloggen lidande. Men förhoppningsvis sitter ni inte framför datorn hela dagarna? ;)
I alla fall så kom Ida till mig igår en stund efter att jag varit i stallet. Jag och Andrea var duktiga och cyklade dit på en cykel, haha! Ridpasset gick allt annat än bra, någon gång ska ni få filmbevis, jag lovar er! Skulle rida ut men kom inte så långt, hehe som sagt-film bevis.
Tillbaka till efter stallet, jag och Ida gick vi till BG och tog varsin pommes (hur cp klockan 10?!) efter det så träffade vi joel, alexander och becca. Överaskade även några under kvällen men det var så dött där så vi stack igen, hehe.
Var hemma igen runt kvart i tre då även Ida sov hos mig.
.
Idag träffade jag Therese efter att Ida stuckit, vi gjort allt möjligt, snackade, tog varsin glass & bara pratade ut om allt. Sedan tog jag en tur till min lilla fyrbenta varelse, red idag nere på ängen vilket gick rätt bra. Men han var riktigt taggad! Sjukt alltså hur mycket energi min häst har!
Men det var ju därför jag föll för honom.. ;)
.
Imon ska jag träna för Lotta Björe, ska bli så kul! Så därför går jag och lägger mig nu. Puss!

för du är ljuset i mitt liv

2011-06-18 @ 04:46:03
Ölands hoppet 2011 Dock tog vi bara på lördagen då jag glömde kameran dom andra dagarna. Har dessutom blivit massa gulligull på bloggen men det är bara för att jag verkligen älskar min häst med hela hjärtat. :)
Hur snygg lixom?!
Kolla man på bilden ovan så har jag "slängt" mig fram och hela hans fram del (framben, hals, huvud) är väldigt långt ner, medans om man kollar på den under (syns ännu mer på den under den) så har jag inte alls slängt mig fram vilket gjort att han kommer upp mer med hela framdelen vilket även gör så han hoppar med ryggen. Det är vårat största problem-att jag slänger mig fram och det leder oftast till att han petar.
Hehe, ryttren hängde inte riktigt med i det språnget..
Sista hindret, imål, nolla-Lycka.♥
Big smile.
In och ut igen-Omhoppning.
SVÄNG, omhoppning typ?
Trodde jag lagt upp dessa bilder så satt och letade efter dom på bloggen men kommer sedan fram till att det hade jag nog inte gjort. hehe.
Puss, NU ska jag sova!

03.00

2011-06-18 @ 03:14:13
Du håller mig vaken på natten
du håller mig okontaktbar på dagen
du tar sönder mig sakta
men säkert
jag har folk på min
sida
vänner och bekanta jag
kan prata med när jag vil
det
men det räcker inte alltid
inte när jag vet vem jag
vill ha
och inte kan släppa taget om
varför är man alltid en
nybörjare när
det handlar om kärlek?
Lämna mig aldrig
för
då skulle jag inte klara mig
god natt
utan dig skulle jag bryta ihop varje dag, du ger mig kraft att stå på benen. Du får mig att skita i det jag hör om mig själv, du får mig att försätta kämpa istället för att ge upp. du är allt. ♥

Varför sover jag inte & varför är jag vaken varje gång?

2011-06-18 @ 02:25:45
kill me.

stor hiss

2011-06-17 @ 18:46:57
För någon vecka sedan fick jag ett mail från equipe.
Där stod det bland annat en resultat sammanfattning från Ölands hoppet, alltså hur det gått i alla klasserna under helgen, tider och felen.
Sedan om inte detta var nog, så var det även bilder som en fotograf tagit. Men efter som det tydligt står på hemsidan att man inte får använda bilderna på hemsidor, annonser m.m utan att ha köpt dom så väljer jag att inte göra det.
Man bryter ju helt enkelt mot någon lag som jag för tillfället inte kommer ihåg i så fall vilket kan leda till böter. Tänkte bara säga det så ni vet.
Men kan i alla fall säga att Ronja nyman är en riktigt, riktigt bra fotograf och jag funderar starkt på att köpa någon av bilderna hon fotat, måste bara snacka med mamma/pappa först. ;)
När man sedan då kommit in på sidan, så rullar man neråt så kan man se en lista med massa namn. Där letar man då bara upp sitt namn och klickar på det, efter som dom står i bokstavsordning är det väldigt enkelt att hitta. Dock kan dom ha satt fel ryttare på en bild. Alltså kan det vara en bild på en annan ryttare men det står ditt namn, men då är det bara att klicka på "fel ekipage." (se nedan)
Så här ser det ut där du väljer ryttare så att säga.
Så ser det sedan ut såhär bland själva bilderna.
Skulle egentligen bara hissa hela denna grejen men istället gick jag in på allting. Haha, aja det är väldigt enkelt att förstå men kanske finns det någon lika korkad som jag? ;)

saker att göra, hela tiden

2011-06-17 @ 14:37:37
Jag har verkligen inte haft tid att vara inne på datorn. Knappt varit hemma och när jag väl varit det har jag varit så trött att jag inte orkat. I alla fall tänkte jag gå igenom dom närmaste dagarna eller från onsdag då. :)
.
Onsdag. Vaknade hos Becca, cyklade sedan hem någon tid. Var hemma en stund, fick uppdatera mig om vad som hänt på facebook läsa bloggar & blogga. Drog ner en stund till sjöstugan & träffade sedan Therese vi tog en glass och snackade. När den tog slut gick vi över till mig, satte oss som vanligt i min "skit snackar säng" & hade allmänt trevligt.
Vid halv sju drog vi och kollade på fotbolls match. Då pappa var och hämtade mamma på sjukhuset (ja, nu vet ni vem det var som låg där) så kunde jag inte åka till stallet tyvärr. Himlans glad att hon är hemma igen!
Käkade oså. Sedan träffade jag Becca, Ida och Joel. Vi skulle ha badat (detta var runt 11 på natten, hehe.) fast det blev bara jag och Ida som skulle göra det men båda två fegade ur. Kom hem runt halv ett, poppade lite pop-corn och tittade på film. Hände ju inget speciellt, så varför inte berätta lixom? ;)
.
Torsdag. Träffade Alice, vi stack ner till sjöstugan (för er som inte vet är det resturangen/cafet mamma och pappa har) fikade, tog två dopp (ÅRETS FÖRSTA, GRATTIS?!), cyklade fram och tillbaka x 2, tog varsin B&J o så klart massa annat skit. :)
Vid kvart i nio började vi sätta upp tältet. Efter en timmas försök fick vi hjälp av en som sett våra misslyckade försök. Runt 11 kom therese & sedan går jag inte in på vad vi gjorde på natten. Fanny stannade en stund också.
Sov alltså i tältet under natten men fick sticka hem till alice i morse då det regnade in, hehe.
.
Idag är det fredag om någon missat det?
Händer då? Ingen aning, får se vad dagen bjuder på. Kan säga att det ösregnar & det är väl mest hatat av allt just nu när det är sommarlov och allt.
Aja, ska åka ut till min fyrbenta vän, kanske får med någon kär vän? Skulle behöva massa nya bilder och jag har en liten idé. Men då behöver jag två vänner med mig. ;)
.
Angående bilden jag la upp i föregående inlägg, jag gråter inte. Skulle inte få för mig att ta en bild när jag är gråter på riktigt. Jag har sminkat mig så & sedan redigerat bilden en aning. Så ni behöver inte tänka på det, fick några mess oså, blir faktiskt glad att ni som hörde av er bryr er. ♥
Men som sagt-gråter inte.
Dessutom fick jag en kommentar om att jag skulle göra ett inlägg om mina naglar. Har helt glömt bort det, har verkligen så mycket i mina tankar just nu. Så tack för att du påminde mig. 
Ska ta bättre bilder, men ni får en "inblick" i alla fall. Dock blev dom inte så bra men lite små gulligt i alla fall! ;)
Bild från just nu anledningen till att jag dljer mig själv så mycket som jag kan är det för att jag för en stund sedan cyklat i ösregn, sitter nere på sjöstugan också, därav "menyn" i bakgrunden. ;)

Skolavslutnings outfiten

2011-06-17 @ 13:54:00
Äntligen funkar det!

Vad säger ni? :)
Jag håller på med axeln då och då, kanske undrar någon vad jag gör? Jo, jag knäcker den. Svårt att förklara men det "kliar" lixom i axeln och då måste jag knäcka den. Lite små tix så..

som ett krig i mitt hjärta

2011-06-15 @ 22:18:53
"Ditt verk, alltihop. Tror aldrig du kommer förstå hur sjukt mycket jag tycker om dig, trots våra få stunder tillsammans. Aldrig har jag känt så här innan."

Massa fula ord

2011-06-15 @ 15:05:00
KAN INTE LÄGGA UPP VIDEON JAG SPELADE IN IGÅR MEN OUTFIT OALLT. SATANS SUUUR!

Skolavslutning 2011

2011-06-15 @ 14:37:58
Tyvärr regnade det satans mycket så mitt hår blev förstört på vägen dit & vi var inomhus i våran sporthall. Sjukt tråkigt då vi annars skulle ha varit på slottsruinen=utomhus.
Det bjöds i alla fall på fina tal & fin sång. Hehe. Sedan stannade jag där en stund, blev med på massa kort oja ni vet allt det dära.
Sedan gick jag en stund på staden med min vän Therese A (jobbigt att förklara vem jag umgicks med när jag umgås med två Therese, men det kanske inte spelar så stor roll för er?) köpte student present & en blomma att hänga runt halsen på min "syster" som tog studenten igår. Stort grattis på henne!
Efter två-tre timmar åkte vi tillbaka till Borgholm med en väldigt full student i baksätet, jag och min bror fick åka med en kompis som precis tagit körkort, som även hon känner Lina vilket studenten heter.
.
När vi sedan kom tillbaka till Borgholm var vi på hennes student skiva, det var väldigt trevligt ska jag säga er! Dock var jag tvungen att gå lite tidigare då jag även skulle fira min skolavslutning. Även om den inte är lika stor som hennes.
Men kan säga er-Firade gjorde jag! Haha, nä men det var en trevlig kväll, sov sedan över hos Becca där även Ida sov.
Kan sammanställa det som en riktigt lyckad dag. Även om mamma tyvärr inte kunde vara med, men hon kommer faktiskt hem idag. Underbart!

Avslutar med en sisådär halv söt bild på min och en väldigt vacker tjej-Sofia!

summer<3

2011-06-13 @ 22:19:47
Förlåt för mitt dåliga språk men -FY FAN VAD GUTT MED SOMMAR!
Jag och min kära motions vän Andrea valde att cykla till stallet, det är ca sju kilometer. När vi kom fram drack vi ett glas vatten & red sedan en sväng. Hon gick mestadels men fick även rida en stund. Han var så snäll och lät oss rida två. ;)
Sedan hoppade vi upp på våra cyklar igen och cyklade hela vägen hem!
.
Imorgon så kommer jag möta klassen vid nio, vid halv tio börjar.. vad ska man kalla det? Själva avslutningen.
Sedan vid ett åker jag till Kalmar för att gå på student. Åker tillbaka vid fyra, firar min fina vän som tar studenten & sticker sedan vidare.
Bättre kan det väl inte bli? ;)
.
Nu ska jag torka mitt hår och platta det. Bara för att det ska bli enklast imorgon bitti.
Vi synes väl imorgon? Kanske bjuder på en videoblogg men outfiten och allt,men lovar ingenting bara kanske!

Someone like you, like I do

2011-06-13 @ 19:30:00
Skolan var som jag gissade, inte som vanlig. Rätt underbart att det bara är en halv dag kvar. Sedan har vi mer än två månaders lov! Tror inte någon inte vill ha det just nu?!
Idag efter skolan var jag på äventyr, sedan gick jag hem & provade outfiten till imorgon & även olika frisyrer. Bestämde mig för en och hoppas det blir bra imorgon!
.
När ni läser detta är jag i stallet. Tänkte att jag ställer in det som ett tidsinställt ifall det är så att jag inte hinner blogga ikväll, har en massa saker att göra. Har ni tur så hinner jag uppdatera imorgon innan jag sticker med outfit och sådant små fix, för ni lär inte alls få mycket uppdatering då.
Man slutar ju bara sjuan en gång, eller vad säger ni?
.
Men nu måste jag hoppa i mina ridbralls, ta på mig en långarmad tröja och åka iväg. Klockan är redan två minuter över sex!
SHIIIIT. Hehe...
Big bjuss..

Titta vad jag hitta på min kamera

2011-06-13 @ 17:44:57
Blev dock endast på två ryttare, den ena är på en av mina närmsta vänner. Därför jag tog på henne. Det är alltså dom första bilderna.
Den andra ryttaren är Johanna Grant Boklund, som jag gissar att många av mina få bloggläsare känner igen. Henne tog jag bara på för att.. jag vet inte? Hon är en duktig ryttare & en idol för mig och många. :)
Önskar verkligen jag tagit på fler men jag glömde helt enkelt. Dessutom hade jag endast med mig kameran en dag, tyvärr..
Orkade inte göra någonting på bilderna, men skrev i alla fall på dom. Då jag gjorde det i ett enkelt litet program på datan där jag endast kan göra det. Orkade inte riktigt bry mig om att beskära oså, även om det skulle behövas.

I will be fine

2011-06-13 @ 06:57:46
Gick upp en och en halv timma tidigare än vanligt. Varför?
Jo för jag är en sådan underbar syster. Hehe. Nä men det var så att min bror bad mig att baka någonting igår, som han kunde ta med till skolan då dom tydligen skulle ha med sig egen fika idag.
Sedan blev det tyvärr ingen tid över så jag hann inte baka, då gör jag det idag istället! Visst är jag för snäll? ;)
.
Idag blir det förhoppningsvis ingen vanlig skoldag. eller varför skulle det?
Bara vi inte ska köra massa lekar som det var någon som sa, för "lekar" brukar innerbära att man måste springa och vet ni vad jag hatar? Jo, att springa.
.
Nu är klockan sju, jag ska hinna baka (VARFÖR SATTE JAG MIG HÄR?!) platta håret & sminka mig. Skolan börjar om en timma, wihoooo, jag har tid! Eller?
Galet glad brud? njaaa

en bra dag är en dag med dig

2011-06-12 @ 20:39:04
Efter ett tag sittandes vid datorn tog jag tag i mitt liv och mötte min lilla Therese. Vi köpte glass, eller jag köpte glass och hon höll mig sällskap. Sedan cyklade vi till Alex. Där kollade vi på shrek den tredje och madagaskar 2. Ja, vi satt inne och kollade på film i detta fina väder. Men jag hade väldigt trevligt ändå!
Dock tror jag inte vi två är välkomna igen tyvärr då vi var sugna på både klubbor och kakor. HEHE. Jo men han vill säkert bjuda hem oss igen...
.
Åkte sedan ut till min fyrbenta vän, han blev väldigt glad av att se mig och jag av att se honom. När jag kom dit påminde han mig direkt om varför han betyder allt för mig genom att lägga hans huvud i min famn medans jag kliar honom i pannan.
Skrittade ut honom barbacka, vilket gick bra. Det var endast en gång han vände om, fattade galopp & gjorde några bocksprång. Men sedan gick han pigg & glad framåt. Som vanligt alltså.
Efteråt fick han sig en dusch, då han var så himlans dammig. + så ska han alltid fjanta sig i början så om vi gör det ofta så kommer han förhoppningsvis lära sig att stå helt stilla. Som på bilden nedan.

Nu ska jag ta mig en dusch jag med. Ska se om det finns någon hår inpackning i badrums skåpet också, det hade verkligen behövts! Dessutom ska jag börja använda silverschampot igen också. Håret har sådan tråkig färg just nu. efteråt ska jag fixa lite till på mina naglar som just nu är blåa. Kanske inte så jätte vackra, men fina ska dom bli när jag är klar med dom!
Förövrigt så stör jag mig på min klädesätande hund som ligger vid mina fötter på en kudde & fiser. Tro mig, det finns inget som luktar så illa som en hundfis!
Aja, jag överlever förhoppningsvis det också.
Tycker det ha blivit så lite med egopic just nu men bloggen börjar sakta men säkert bli mer och mer om bara hästar. eller vad säger ni?
Bara för det för ni en lagom charmig bild på mig, tydligen precis när jag hörde någonting jag tyckte var roligt.
lagom söt, lagom charmig, lagom nöjd med att ni inte hörde mitt skratt. Ciao.

ännu en trevlig kväll som rubrik

2011-06-12 @ 13:15:34
Men från och med nu kommer jag inte gå in på vad jag gjort under kvällen/natten. Endast om dagen och om jag planerar någonting. Som typ "Ikväll ska jag till ******" men efteråt går jag inte in på vad vi gjorde.
Hoppas ni förstår? Jag menar, det man skriver på datan försvinner ju aldrig helt, dessutom kan vem som helst läsa. Därför väljer jag att ha det såhär.
På tal om bloggen, har valt att istället för att skriva sex inlägg varje dag som är ointressanta & korta så skriver jag kanske två, långa & med betydelse.
Låter inte det bra?
.
Idag sov jag alldeles för lägen. Halv 12 såg jag på min lilla mobil att den var. Hatar att sova för länge, men går man inte och lägger sig i tid så blir det väl så? ;) haha.
.
Händer idag då?
Solen skiner ju så det lär bli lite stek, sedan ska jag även testa massa nya frisyrer jag ska göra med min tång för att se om någonting blir bra för skolavslutningen.
sedan ikväll ska jag ut till mina fyrbenta vänner. Antingen så skritter jag potion en runda & hoppas ja överlever eller så tar jag det säkra före det osäkra och går med honom, han har ju faktiskt inte gått på en vecka och shit vad jag längtar efter att få sitta på honom igen!
Tänkte egentligen börja rida honom igen eller i alla fall åka ut till dom i torsdags-fredags, men efter som en i familjen åkte in & ut & in igen från sjukhuset fanns det ingen tid.
.
Men nu börjar det igen & jag är så fruktansvärt glad över att min familj ställer upp för mig att jag har hästar. ♥
Jag menar har man dom stående hemma går det inte lika mycket över familjen. Jag behöver ju skjuss mer eller mindre varje dag...
Vissa dagar skulle jag lätt vilja bo på gård. Medans jag vissa dagar aldrig skulle vilja det, friheten att bara kunna gå utanför våran "port" så är man i "stan", eller att folk kan ringa 10 minuter innan man ska gå ut.
Nä, nu ska jag ta tag i mitt liv, ciao!

Shopping med en bra vän

2011-06-11 @ 21:20:57
Som jag tidigare skrev så har jag idag tillbringat dagen i Kalmar med Andrea. Vi gjorde allt möjligt.
Missade bussar, åt glass(ar), åt skräp mat, gick nästan in i stolpar, tog nästan sönder en alarmgrej & ja, lite andra saker.
Men antar ni är mer intresserade av vad jag köpte? Glömde dock ta kort på min lilla plånbok jag köpte. Men den är hel rosa & en vanlig plånbok.
Depend nagellack. Valde dessa tre färger då dem är somriga & jag ska göra en sak med mina naglar till skolavslutningen. Dock avslöjar jag ingenting, det får ni se på tisdag!
Flip flops. (Det heter så va?)
Bara för att jag tyckte dom var lite gulliga & jag behövde ett par skor att ha när det blir för varmt för converse/tygskor. Hehe.
Skolavslutnings skor. Ville ha ett par som var mer än "vanliga skor" men ändå som man kan ha vanligt vis. Haha, om ni förstår vad jag menar?
Orkade inte köpa ett par för att bara använda dom en gång utan valde istället att köpa ett par som funkar om man ska en runda på stan eller så.. :)
"hår band." Helt enkelt bara för jag tycker det är snyggt!
Underkläder. Då det alltid är behövligt & jag gillade färgerna.
Nagelfilar. Tog ett par billiga då jag aldrig avänder det förutom vid speciella tillfällen. Jag menar, ska jag ändå måla naglarna till skolavslutningen kan jag väl göra det på riktigt? ;)
Blev bara en bild på dem då jag nu måste sticka, stressad!
tack pappa för att ag fick låna ditt kort idag & ja, jag var bara tvungen. Haha!

mycket trevlig kväll igår!

2011-06-11 @ 08:27:18
Idag är dagens planer att åka in till Kalmar med Andrea.
Ska kolla på bland annat skor till skolavslutningen, vi åker redan vid halv tio så det lär bli att äta där. I alla fall för mig. Vad gör jag uppe redan nu då?
Jo, jag vaknade till & efter det kunde jag inte somna om igen. Några av problemen var högljudda fåglar & alldeles för ljust. Jag har rullgardin men jag orkade inte dra ner den och så hade jag redan vaknat till så jag gav upp. Ingen mer sömn blir det för mig.
Jag som ställt klockan vid åtta & allt. Istället tvingas jag gå upp skoldagars tid..
.
Vet ni vad jag tycker är galet?
Att om tre dagar slutar jag sjuan. Två helg dagar och en skoldag. Missförstå mig inte, jag vill jätte gärna ha sommarlov. Det är väl bland det bästa som finns? Men jag vill inte sluta sjuan.
Jag vill inte få betyg, för jag vet hur dom kommer sluta. Jag har alldeles för dåligt självförtroende när det gäller betyg, omdömmen, prov & allt sådant med skolan.
Kanske för att jag aldrig får samma bra resultat som många andra i min klass?
Jag vill verkligen vara bra i alla ämnen. Jag vill få dom högsta betygen i nian och kunna komma in på dom gymnasierna jag vill sedan. Men jag har jätte svårt för att lära mig vissa saker så som i fysik, biologi, matte m.m.
Är det så att jag inte förstår vad läraren går igenom/berättar så frågar jag aldrig vad dom menar, vilket jag verkligen ska göra. Istället vid ett sådant tillfälle skiter jag i att lyssna.
.
"Men nu pluggar ju aldrig, klart du inte får bra på provet."
Vad vet dom som säger det? Kanske finns det anledningar till att jag är så trött vissa dagar.
& Jag glömmer bort sådant, jag gör verkligen det. Jag har så mycket annat jag tänker på hela tiden, det går nog aldrig en dag utan att jag har någonting jobbigt i tankarna. & efter som mitt hjärta gör ont också (psykiskt) så är det väldigt jobbigt också.
.
Vet inte varför jag berättar detta, men det är ju min blogg & jag skriver om mig, right?
Det finns så mycket jag inte skriver om på bloggen men samtidigt så mycket jag har skrivit/skriver hela tiden.
Jag kanske framstår som en alltid glad person-vilket jag oftast är & vill vara. Men även jag har som alla andra, en mörk sida. Just nu tog den över inlägget.
.
Anledningen till att jag mår dåligt just nu är att en i min familj ligger på sjukhus & har en 'dödlig' sjukdom. Men h'n kommer klara sig & är just nu under uppsikt. Men det är så klart riktigt jobbigt, vilket jag hoppas ni förstår!
Förövrigt kommer h'n förhoppningsvis hem idag, skönt!
.
En hel timma senare publiceras inlägget, det var jobbigt att skriva alltihop, jag tycker inte om att öppna mig, visa att jag mår dåligt. Jag vill vara den man kommer ihåg som alltid glad.

life goes on

2011-06-10 @ 18:04:55
Cyklar till therese nu. Kanske inte har berättat det men Potion har vila denna vecka. Han gick hårt i helgen & han är ju inte så gammal så vi valde att ge honom vila denna vecka så han kan smälta allting. Han har inte bråkat någonting när jag varit ute & ridit, han gick på transporten väldigt snällt & så gick han ju ruskigt bra i helgen.
.
Tänkte berätta att igår hade vi bolldag i skolan. Det är som en tunering alla sjuor gör mot varandra & vi är dessutom uppdelade tjejerna mot tjejerna, killarna mor killarna. Hade ju samma sak i vintras. Denna gången var det däremot baseball & fotboll. Vi vann 5 av 6 matcher.
Duktigt kämpat trots att jag inte gjorde någonting i fotbollen.
Men tvingar man mig till någonting jag hatar kan man inte förvänta sig att jag gör mitt bästa.
Men i baseballen var jag igång! HAHA. ;)
.
Idag hade vi all aktivitets dag & jag valde tydligen bollspel (VARFÖR?! Jag hatar ju bollsporter.) men hade riktigt roligt med några människor där & gjorde typ ingenting. Gick till netto & satt mest och snackade. På eftermiddagen hade jag valt segling (samma här: VARFÖR?! Hatar ju vatten/hav) men det var också riktigt roligt!
Dock regnade & man var dygnsur sedan. Av både hav & regn. Men det är verkligen min grej, ni skulle sett hur sjukt duktig jag var!
Förutom när jag höll på att välta, fick panik, skrek, trodde jag skulle dö, svängde åt fel håll, krockade in i bryggan, höll på att krocka in i en annan båts motor osv... Hehehehe. Men det är svårare än vad man tror att köra en optimist jolle. Eller vad det nu hette.
.
Nu måste jag cykla iväg.

Ska bara platta håret & sminka mitt allmänt fula ansikte. :) Ciao.

Ännu en gång,

2011-06-10 @ 17:11:55
år helvete med livet, aldrig någonsin får jag säga att jag är lycklig under en längre tid. Max en vecka får jag vara glad, så ska någonting förstöra.
Hell? Welcome to my life.

Min dröm, vad jag vill

2011-06-10 @ 16:34:01
För ett tag sedan kom jag verkligen på vad jag vill bli. Inte när jag blir stor, inte efter skolan, utan vad jag vill bli just nu. Visst, jag har väl egentligen velat det hela tiden.
Men i vintras hade jag mina dagar när jag undrade om det verkligen var min grej, då jag och Potion hade våran tävlings svacka.
Nu undrar ni säkert vad det är jag vill?
Jag vill bli någonting stort i ponny världen. Jag vill nå dm högsta klasserna, jag vill bli en vinnare & jag vill bli bäst.
.
Jag vill verkligen inte bli den "åh, hon fick ju en häst som redan gjort allting, hon sitter ju bara där & gör ingenting."
Jag vill känna att jag tillsammans med min häst kommit så långt, jag vill så gärna veta att detta har vi gjort som ett team.
.
Om jag verkligen ska få vad jag vill, så ska det inte vara med vem som helst. Det ska vara med han som alltid får mig glad, som gör mig lycklig när han kollar på mig, han som får mig att skratta, han som får mig att gråta, han som får mig att tro. Tillsammans med min Vindens Love Potion.
Han är min bästa vän, han är den jag kan slänga mig runt halsen på & bara gråta ut.
.
& nu ska jag verkligen, verkligen, verkligen lägga all min tid på honom. Jag ska verkligen planera nu i sommar så jag får in allt jag vill göra i mina dygn.
.
Jag tror verkligen vi kan komma så långt. Om allting går som det ska. Om ingen av oss skadar sig/blir sjuk under en längre period tror jag absolut vi kan komma upp i dom höga klasserna.
Med folk som peppar, tror på oss, hjälper oss så kommer ni om en obestämd framtid absolut få läsa om mig & potion i sm. ;) Haha.
.
Jag älskar min häst & för mig är han inte det. Han är så mycket mer för mig.


Angående kommentarer/frågor

2011-06-09 @ 23:23:01
För att slippa ha 100 olika inlägg med endast frågor så går jag aningen in på er blogg & svarar om ni lämnar blogg adress. Gör ni inte det så svarar jag i en kommentar i samma inlägg som ni kommenterade.
Så frågar ni någonting som jag kan svara på gå tillbaka till det inlägget några dagar senare. Om det är någon fråga som jag tycker behöver visas upp då den kan ha betydelse/andra kanske frågar samma sak, då tar jag upp det i ett inlägg.
Tänkte bara så att ni vet! ;)
En jätte fin bild på mej och putte! Tagen av johannagrant.blogg.sejag och vindens love potion 2010 ö-hoppet

På tal om frågor:
Är det ens samma ekipage?

Jag vill nå toppen, men inte mer någon annan än dig

2011-06-09 @ 23:13:02
Foto-Stina,
Sara.
Jennifer
Henke.
Här är det tyvärr vi river, men som ni ser gör han vad han kan & ryttare hänger inte riktigt med. Hehe...
Jag verkligen älkar bilden, blir lite smått tårögd. Leendet jag har & åhh, min lilla älskling.

Helgen.

2011-06-09 @ 22:14:43
På lördagen blev det endast en LB.
På fram hoppningen/framridningen var han helt galen (ändå var det ju typ 2445678 grader varmt) stegrade, bockade, sparkade, gjorde luftsprång, pep & allt vad han nu gjorde. Väl inne på banan var han sjukt fin men galet pigg! Haha, satan vad fort det gick! Nolla i grunden, så skulle man ut & sedan in igen för att hoppa omhoppning.
Var så satans glad, han var lycklig, jag var lycklig & efter våran lilla svacka i vintras/våras så kändes det bara så himlans bra allting! Gick in & gjorde en toppen omhoppning. Satsade & han tvekade ingenting. Dock så fick vi ett pet (tror jag), glömde stödet i handen så han blev något för lång & ja helt enkelt glömde bakbenen. Men som sagt, jag var bara lycklig att vi äntligen gick i mål!
.
Sedan på söndagen så var det två Lb:er.
Samma sak här, galen på framridningen/framhoppningen förutom i första klassen, då "sparade" han energi istället...
Bara för att förtydliga så gör han det inte för att vara elak utan bara för att han så pigg & lycklig!
Första klassen så hoppar jag fel första hinder. Var så sjukt djävla besviken, grät & grät & grät. Han var pigg & glad och jag svek honom. Precis så kände jag då.
Andra klassen så fick vi ett pet. Glömde stödet i handen, han blev lång & fick helt enkelt inte mer bakdelen. Men vår sååå lycklig & glad över att vi inte fick några stopp & lika lycklig var han!
-
På måndagen sedan så vart den en Lb & en La.
Lb:n fick vi ett per (-.-) även här har jag inte så mycket mer att säga. Jag tryckte av honom alldeles för långt på en tribbelbarr (om det var denna klassen jag gjorde det i, har inte såååå bra koll) så han rev tyvärr den översta bommen.
I våran debut LA så var jag sååå nervös & taggad! Vet båda två att vi kan, men ibland helt enkelt hamnar gamla vanor in.
I alla fall så fick vi ett pet & ett stopp. Även här så ville jag att han skulle hoppa av förtidigt (Jag vet att jag inte ska göra det men tro mig, han är väldigt svår att se avstånden på) så ville han klämma in ett galoppsprång till. Då hindret låg i lite nerförs backe & ganska upptrampat framför så halkar han till eller någonting & vi hamnar lixom i hindret. Lillpojken tänkte hoppa det stilla stånde men då vi redan lyckats riva mer eller mindre hela oxern så gav han upp den tanken. Vi hopppade igen & inte alls tvekade han. Annars är det lätt att han blir lite osäker när någonting sådant hänt.
Sedan så fick vi något skit pet på sista eller något. Bryr mig inte så mycket om det, rundan var galet fin & det kändes bättre än så!
.
Helt klart en lyckad helg. Dessutom måste jag tacka min underbara vän & hästskötare Therese som ställde upp alla tävlingsdagar + att packa/tvätta/duschahäst & allting sådan två dagar innan. Tack älskade vän.
Duschning av häst i bikini, sommar nu eller?!

då var det torsdag

2011-06-09 @ 00:10:00
Ja ni, då var det torsdag. Dock vid denna tiden orkar jag inte skriva särskillt långt inlägg men tänkte bara visa att nu är jag på gång igen! ;)
Tänkte senare samla ihop alla bilder från helgen jag kan hitta & visa er. Det var ju en hel del fotografer där, både "proffesonella" (stavning?) & hobby fotografer. Riktigt roligt att se så här i efterhand. Dessutom är det väldigt stor skillnad på honom sedan förra året.
-
Förövrigt är jag mer än nöjd över helgen. Inga speciella resultat men om man tänker att dom senaste tävlingarna har det inte riktigt gått som vi velat så kommer vi nu, ligger vid placerings tiderna dock får vi dessa störiga peten. Men jag vet ju vad jag gör för fel, det är bara att träna & träna.
.
Ni får mer ingående resultat/känsla/mm om varje klass senare under dagen. Ciao! :)

Torsdag

2011-06-07 @ 15:11:05
Blogg paus till torsdag av privata själ. Men jag hoppas vi ses igen då & jag loar er att då blir det en stor drös med bilder från helgens tävlingar och såklart långa textinlägg. Men son sagt tillbaka på torsdag! :)

blogg paus

2011-06-04 @ 09:34:06
Blir väl mer eller mindre lite bloggpaus. Just nu har jag saker & göra mer eller minde hela tiden och då blir ju såklart bloggen lidande.. Men i alla fall, ska snart ut till lundegård & till min lille polle som står där. Vi har valt att ha uppstallning av olika själ. Visst det kanske egentligen är onödigt då stallet ligger max 30 minuter därifrån men vi valde att ha det så!
.
Idag blir det bara en klass, en LB som även är KM. Min mage säger att det kommer gå bra! :D eller så är jag bara hungrig...
Aja, efter som mina mms inlägg inte kommer in så kommer det bli sjukt dålig uppdatering. Detta lär hålla kvar till Tisdag! Men ni har väl måga andra bloggar att läsa också? ;)
Nu taggar vi tre dagars tävling!

Höhö, bränd + snygga ränder? Ohjaa!

2011-06-04 @ 01:17:48

dsc01526 (MMS)

Höhö, bränd + snygga ränder? Ohjaa!

Nu är det verkligen sommar! Saknas bara lo...

2011-06-03 @ 09:10:38

dsc01522 (MMS)

Nu är det verkligen sommar! Saknas bara lov också. -Dagens outfit.-

-

2011-06-03 @ 01:01:42
Vår tid är över. Tråkigt men sant. Kanske finner vi varandra igen?...

Hoppträning

2011-06-03 @ 00:16:38

Hoppträning idag då, mest bara för att gå igenom allting till helgen!
Då jag inte har någon ork att gå igenom passet så tänkte jag vara snäll att lägga upp alla bilderna direkt. Kan ju i alla fall säga att satan var bra det gick!
Tagg träning i bilen eller någonting?
Trav över bommar, han var lydig & jag kunde reglera tempot precis hur jag ville. Underbart!
Flyga!
Lycka. ♥
Här har sadeln åkt fram men vi ska fixa sadeln på Tisdag, värma oom den & bredda de så ska den ligga mycket bättre! Jag kanske glömde berätta att sadelprovaren var hos oss i onsdags? :)
Visst blev han äckligt snygg i det nya tränset & pannbandet?

Inlägg försvunnit

2011-06-02 @ 11:08:53
Igår skrev jag två inlägg som är helt borta? Fasen vad segt!
Aja, har verkligen ingen tid. Vi höres senare!

Lilla gumman.<3 ute just nu, höres kanske ...

2011-06-01 @ 23:05:14

dsc01515 (MMS)

Lilla gumman.<3 ute just nu, höres kanske senare? Har ingen tid..

RSS 2.0