Träning-Dressyr

2011-05-31 @ 21:37:06
Träningen gick jätte bra, hinner inte skriva mer. Han blev dock väldigt trött i slutet. Men det var satans varmt så jag förstod honom.I början sa Lena att han gick svår klass form, galet roligt att höra!
Dock så går skänkelvikningarna som vanligt dåligt & mitt humör föll. Aja, får helt enkelt tänka vilken skillnad det är sedan jag fick honom! ;)
Höres senare eller imorgon,puss.

runda i stallet

2011-05-30 @ 21:15:29
Ska berätta om Julia. Det är så att ägarna till stallet vill ha henne på foder. Idag skrev vi på att dom ska ha henne i ett år.
Hon kommer bland annat gå ridläger, ridlektioner oså. Vilket kommer passa henne jätte bra då hon dels älskar barn & älskar att få göra sin grej utan massa krav. Dessutom kommer jag se henne varje dag & kommer få rida henne då och då.
Det bästa av allt så vet vi att hon kommer få gå och inte bara stå + vi vet att hon kommer ha det jätte bra!
.
Annars så red jag idag endast Potion. Tog lite skritt, jogg i trav & galopp. Bara ta det lugnt, få honom låg & framför allt lugn. Vilket gick riktigt bra. Det är verkligen roligt när det bara går framåt.
Imorgon blir det Dressyrträning & det känns som det kommer gå jätte bra! :)
.
Åh, riktigt taggad till helgen!
Från förra året, så mycket som har förändrats! :')

På skrivning av papprerna

2011-05-30 @ 17:40:23
Idag kommer vi skriva på papper angående Julia, hehe, bara för att göra er nyfikna så kommer jag inte avslöja någonting förens det är påskrivet. Kan i alla fall säga att bättre kan det inte ha blivit. :')
.
Förövrigt så har dagen varit chill. Hade kom i kapp dag & hade man ingenting att komma ikapp i så kunde man fördjupa sig i något, eller göra som jag -ta det enklaste & gör ingenting. ;)
Tänkte sola lite sedan när jag kom hem men somnade istället. Måste verkligen börja gå & lägga mig i tid. Igår efter att jag sett big brother, duschat, borstat tänderna & gjort men allmänt redo för sängen kom jag på att garderoben behövdes städas. Tog ut alla kläder, vek ihop & la in dom igen.
Aja, fick i alla fall det gjort!
.
Igår åkte jag ut till stallet med Andrea (ja, hon ville följa med!) vi skrittade en runda efter som dom vaccinerades i fredags. Jag valde att rida i mjukis barbacka, det är sååå mysigt! Dessutom bråkade han ingenting, helt underbart var det!
Sedan tömde vi ut hela transporten, saker, spån, hö & allting. Så den blev helt tom. Hade ju massa saker där inne innan, men gick ner med skåpet & la in allting där i stället. Slängde in lite saker i tvättmaskinen & ja fick bara ett städryck. Dessutom var egentligen spånet i transporten rent men jag bara kände att jag ville få ut allting. Hehe.
Fint blev det i alla fall!

Jag verkligen älskar detta kortet!

Ute och läser med alice på svenskan, fett ...

2011-05-30 @ 10:36:56

dsc01507 (MMS)

Ute och läser med alice på svenskan, fett chill. Har typ kom ikapp dag, är alltså blandade med andra klasser. Då får man nu passa på. ;-) höres senare, puss.

-

2011-05-29 @ 18:26:02
Nu blir det en runda till stallet, ska skritta honom lite. Ska höra med Andrea om hon vill följa med. Hihi, min lilla ryttare! ♥
I så fall går ju båda två, annars får jag se vad jag gör med Julia. Vet ni? Hon ska inte åka. :D
Berättar om det så fort jag kan/får, vill ju vara 100 % säker innan jag avslöjar någonting. Höres senare, puss.

Stek i solen, somnade innan. Hehe. Men i a...

2011-05-29 @ 16:29:18

dsc01496 (MMS)

Stek i solen, somnade innan. Hehe. Men i alla fall, nu ligger jag här. ;-)

Ny design, igen

2011-05-29 @ 09:14:09
Som ni ser så har jag en ny design igen. Har knåpat med den i flera dagar & hela natten. Om sanningen ska fram har jag inte sovit en ändå minut.
Snackat med folk på msn, fått nya nummer i min kontaktlista, knåpat på designen, bakat kladdkaka till morsdag varit ute, ja, det har varit en väldigt lång natt! Och jag är faktiskt inte ens trött. Hehe.
Anledningen till att jag bytte är många.
Visst, jag gillade den väldigt mycket. Men den var så "fnuttig," som andrea sa igår -Det känns inte som dig med rosa hjärtan.." eller något liknande. Jag kände lite så jag med. -Det var inte jag.
Visst, jag älskar färgen rosa & hjärtan är jätte gulligt oså men som sagt inte jag. :)
.
Vet ni vad jag fick idag? :D
Klart ni inte vet, dum jag är.. JAG HAR FÅTT ETT DYON TRÄNS! Hehe.
Det var så att jag skulle ha ny sadel till potion & dom jag vill ha ligger runt 10 000 (som julias gjorde när vi köpte hennes, så hon har ju lixom en "riktig") när vi sedan snackade med sadelprovaren vi ska ha tyckte hon vi var dumma som inte värmde om hennes så den passar potion. Då det var länge sedan vi testade Julias på han så tänkte vi "varför inte testa?" Det visade sig då att han hade musklat sig så pass mycket & växt till sig att hennes sadel passade väldigt bra!
Men sadel provaren ska i alla fall komma ut & kolla för att se om vi behöver värma om den.
Mamma av mig då ett förslag att om jag väljer att ha Julias sadel (hon har en annan hon kan ha i så fall som ligger bra) då jag först egentligen ville ha brun utrustning så skulle jag få massa ny annan utrustning.
.
Det blev ett enkelt val, jag tar Julias sadel & då får jag bland annat JW täcke, dyon träns, valfri martingal (har inte bestämt mig), JW benskydd & lite annat smått och gott på onsdag när hon kommer & egentligen skulle prova sadel. As niiiice!
Gaaah, underbart!

Detta är nu på väg hem till mig. Hehe.
Dock blev det vanligt "bling bling" pannband istället för swarovski, då min kompis swarovski pannband tappade sina swarovski. Kände då att det var bättre att köpa en billigare, lite tråkigt men men. Märker ju inte så stor skillnad. ;)

Memories; 20 may 2011

2011-05-29 @ 01:52:04
Vi är långt ifrån seriösa.

Med en fin vän. <3

2011-05-28 @ 21:51:22

dsc01485 (MMS)

Med en fin vän. <3

sluta blogga

2011-05-28 @ 19:21:23
Funderar på att sluta blogga. Dock tycker jag det är väldigt kul att skriva & visa er bilder. Dessutom kommer det bli mer än väldigt roligt att läsa när jag blir äldre & tänkte tillbaka på alla dessa minnen.
Det jobbiga är bara att det egentligen är väldigt läskigt. X antal människor läser o vad man gör/tänker/vill/ what ever.
Folk som tycker/tänker  väldigt mycket, folk som gillar det jag skriver & hatar. Dessutom får jag ångest om jag inte gör någonting, "nu har jag ingenting att skriva på bloggen, dom kommer tro jag har värsta tråkiga livet..." osv..
Vissa saker vill man inte skriva här då man aldrig vet vilka som läser, folk dömmer & jag vet inte om jag klarar av det. Visst, just nu har jag inga sky höga läsarsiffror men statistiken höjs & höjs hela tiden.
.
Men jag ska fundera vidare på det. Kanske jag helt enkelt bara lägger upp bilder utan text? Fast kommer i så fall sakna att skriva, jag tycker verkligen det är satans roligt! Får helt enkelt se hur det blir. :)


ändrade planer

2011-05-28 @ 19:03:46
Planerna är ändrade, tyvärr. Matilda kände att hon inte mådde bra så hon stannar hemma ikväll, vad som händer för amelia vet jag inte. Men det löser sig alltid! ;)
Andrea och jag gick en runda på stan istället för att jogga en runda, hehe. Köpte nagellack & bort tagning. Dessutom som fick det bli tre godis stänger. Ni vet sådana med banan smak?
Vi träffade på Sheyla så vi gick & snackade med henne en stund. Livet rullar på!
.
Värden är väldigt liten ändå!

Så länge får ni en väldans fin bild på min kära vän! ♥

true friendship

2011-05-28 @ 14:19:33
Lite smått kär i denna bilden, hehehehehe.
I ♥ U.

gårdagen

2011-05-28 @ 13:15:56
Efter skolan gick mamma & jag en sväng i borgholm för att kolla skor, mina converse var inte bara lite slitna. Hehe.
Vid halv sju kom evelina (som precis fått sitt körkort) & hämta bland annat oss. Vi åkte upp till elin & hade jätte mysigt hela kvällen! Kom hem vid halv 2 (?) men blev inte hemma så länge för sedan gick jag till Felix & Hugo. Fast han somnade sedan, haha, gulligt!
Vi kollade film oså, kom hem runt fyra tiden. Satt här en stund & somnade efter någon timma.
.
Idag ska jag höra med Andrea om hon vill ut & jogga. Sedan ikväll kommer Matilda. Mysigt! Vad vi hittar på vet jag inte riktigt..
.
Imorgon ska jag skritta potion, får ju inte rida idag heller.

varför är amelia besviken?

2011-05-28 @ 04:29:28
Jo, det är så att våran veterinär inte har svarat på sin mobil när vi försökt ringa henne under cirka två veckors tid. När mamma sedan ringer runt lite visar det sig att hon är på lång semester, trevligt för henne och mindre kul för oss.
Snackade med ägaren till stallet och fick ett nummer till veterinären dom använder. (Ni undrar säkert varför vi så gärna behövde få tag på veterinär? Jo, det var dags för vaccinering.)
Den ända tiden hon hade var idag (fredag) vilket ledde till att jag var tvungen att stryka mig från tävlingen. Så som jag sett fram imot den. Var satans länge sedan & visst fick jag en liten tår i ögat när jag fick höra detta.
Förstår även att ni undrar varför vi inte gör det nästa vecka..
Jo, hade vi då istället tagit en tid nästa vecka hade jag blivit tvungen att stryka mig från ölands hoppet. Hade vi tagit veckan efter det hade vi blivit tvungna att göra det dubbelt, alltså i 14 dagar. Detta hade kanske lett till att jag inte kunnat tävla i tingsryd, börjes cup.
Kände att denna imon var minst viktigt av alla dom.. Så det fick bli så!
SATANS DJÄVLA VETERINÄR SOM KUNNAT SÄGA NÅGONTING!!!!!
Dessutom är det lite andra små saker som gör mig besviken. Mer om kvällen +varför jag är vaken nu imorgon. Puss.

Så djävla besviken...

2011-05-27 @ 21:51:42

Så djävla besviken...

Skolavslutning

2011-05-26 @ 14:40:30
FAN VAD GUTT MED SOMMARLOV!
10 skoldagar kvar.
18 dagar kvar.
432 timmar kvar.
25920 minuter kvar.
1555200 sekunder kvar.
Den 14 juni slutar jag sjuan, för ett långt & underbart sommarlov. Den dagen har jag lite planer för, men inget jag kan avslöja än. Ska dessutom gå på några studenter! :)
Innan dess har jag också lite planerat. På lördag är det tävling då & då följer Therese med! Sedan lördag kväll kanske Matilda kommer & sover till söndag. Hon åker hem & jag åker till stallet, potion ska skrittas.
Vila på måndag-kanske kalmar.
Rida hela veckan, träning någon dag. Torsdag & fredag ska jag rida. Dessutom är det ölandshoppet störhäst dom dagarna så ska dit å kolla + fota.
Lördag-Söndag-Måndag tävlar jag. Ölandshoppet ponny.Tisdag skritt, onsdag vila.
Rida resten av vecka, eller flera vilodagar. Han behöver ta det lugnt då. Torsdag går jag bara halva dagen "vanlig dag" sedan ska jag & några andra sjuor hjälp till att servera niorna på deras avslutnings fika.
Den helgen blir det ingen tävling, men vem vet vad som händer?
Sedan är det bara en dag till skolavslutning! Tiden dit kommer gå äckligt fort, men inte är jag ledsen för det! ;)

Min klänning. ♥

Syskon Kärlek♥

2011-05-26 @ 13:17:26

heheh

2011-05-26 @ 12:54:35
Ni vet då när jag trillade? Tänkte visa er dom synliga skadorna. Dock syns inte svullnaden på benet & bulan i huvudet, kunde inte få till några sådana vinklar. Men ja, ni ser ju påett ungefär. Det ser faktiskt värre ut irl...
Aja, man ska inte klaga. Jag lever ju! ;)
Jätte dålig bild på sista, men det är i alla fall ett ganska stort sår på armen, nästan vid axeln som slutar med ett blåmärke.

glass alá pappa

2011-05-26 @ 11:18:36

sjuk

2011-05-26 @ 09:43:50
Hemma från skolan idag, kände mig inte hundra & istället för att gå dit & bli sjukare så stannar jag hemma idag.
Igår följde Andrea med till stallet. Hon fick rida barbacka & trillade av ex antal gånger. HAHAH. Fan det bästa på länge alltså. Dock var det inte lika kul när jag skulle få in Julia varje gång. Vi red i deras gamla hage. Tänkte att det var bättre än ängen om hon skulle trilla av, kan ju stänga så att dm inte kommer någonstans då.
För mig gick det bra, dock hade min lilla buse sina ideer. hehe. Men utan bocksprången & alla annat han höll på med gick det kanonens.
Julia gick så gulligt i form emellanåt, helt av sig själv. Andrea har ju bara ridit några få gånger så hon kräver ju egentligen ingenting av henne. :)
.
Annars får jag väl uppdatera bloggen massa idag i brist på annat.
Julia,du är vacker
gammal mobilbild sedan förra året. :)

ett år

2011-05-25 @ 17:33:00
Idag som ni vet har jag faktiskt haft bloggen i ett helt år. Galet vad fort tiden har gått.
Tänk att då gick jag i sexan & skulle börja sjuan. Ny klass, ny skola, nytt nästan allting! Nu ska jag börja åttan, är satans rädd. Men samtidigt ska det bli riktigt kul. Vill inte bli gammal.
.
Under ett år har det hänt mycket. Skrivandet, utseendet, beteendet, humöret, osv..
Men samma skrivande person. Tänk egentligen hur mycket som händer på ett år.
Första seriösa inlägget, shit, jag kommer ihåg denna dagen o allting. Det är galet! ;o
"Putte är också jätte fin, men han har ju varit det hela tiden!" Tänk på den tiden innan han kom in i sin trotsålder! HAHAHAHA.
Nu blir det stallet, höres senare.

BLOGGEN ETT ÅR! :D :D

2011-05-25 @ 10:46:03

BLOGGEN ETT ÅR! :D :D

ont överallt

2011-05-24 @ 17:00:17
Ont i huvudet, eller ja, den halvan jag slog i. Benet gör satans ont mest hela tiden är helt blått & sjukt svullet. Jag får satans ont i käken/tinnigen varje gång jag biter ihop eller öppnar munnen stort.
Aja, jag lever ju i alla fall! Dessutom kom klänningen idag, fasen vad fort! Det gick endast 2 dagar, beställde den lixom i söndags eftermiddag/kväll.
Det blir inget stall idag då mamma sa tvär nej.. Blir att vara hemma & ta det lugnt men verkligen inte sova.
.
Igår red jag Potion & duschade Julia.Det gick jätte bra, verkligen! :DRed ut mest utan krav & bara hade kul. Han stannade någon gång & gjorde allt han kunde, när han sedan märkte att det inte funkade gick han direkt! Gullpojke börjar nog lämna sin trotsperiod!
Mitt humör just nu på bild!

Smidiga tjejen

2011-05-24 @ 11:44:00
Idag är det elevensval i skolan, på förmiddagen har jag haft idrott & nu efter lunchen ska jag ha hemkunskap. på idrotten fick jag väl vara med 45 minuter sedan trillade jag från en bänk typ, slogni huvudet i den & dom gissade på lätt hjärnskakning.. Dessutom har jag satans ont i benet då jag även slog i det + armen. Ont hela tiden när jag sitter, när jag står osv.. Fett segt men jag är van. Men ingen var förvånad. -.- vi hörs senare, puss.

Tjongalong

2011-05-23 @ 17:42:40
Tjingaling alla! Nej då, ta det lugnt jag är inte seriös.
Idag dör jag fan när som men det gör jag ju varje dag så det är väl lugnt..? Är så galet trött & skulle nig egentligen behöva vara hemma & sova hela veckan trots att det var prao hela förra veckan. Kanske ska börja ta och lägga mig tidigare. Aja, bara att ta sina sista krafter och fortsätta med sitt lilla liv!
.
Efter skolan gick jag med mamma, pappa & Bella bort till sjöstugan (en resturang dom ska ha i sommar.) Var ju lite nyfiken på denna lilla stuga som mamma pratar om hela tiden & lägger hela sitt hjärta på. Om sanningen ska fram blev jag lite kär i den gamla trästugan. Där kommer jag spendera många dagar denna sommar. Sommarjobb ni vet!
.
Efter maten blir det en runda till dom fyrbenta varelserna i stallet.
Buhuhuhuu, blir ju snart själv där uppe. Tove ska sluta & Ida har sålt Fanta..
Endast 13 skoldagar kvar, fy satan vad gutt!
På tal om sommarlov, om tre dagar kommer min skolavslutnings klänning jag beställde igår! :D

Björn bröder

2011-05-22 @ 20:40:51
Just nu spelas Björn bröder på min tv. Jag är lycklig men trött. Lång dusch med hårinpackning & annat små fix har jag precis haft, underbart! Hörs imorgon,puss.

kommetar

2011-05-22 @ 16:15:34
Minna om Jag tror inte jorden gick under...:
Fast 20 - 25 minuter vänte tid till att få åka Balder är ändå ganska kort tid , brukar få vänta 40 - 60 minuter.. Ibland så tar det så lång tid att typ 2 st stannar kvar och köar medans dom andra åker nån annan karusell och sen tvärt om :P

Balder är verkligen sjuukt rolig (: ! <3

Svar:
Jag menade inte att själva tiden är seg då jag vet att det brukar vara längre. Eller typ alla sa det. Jag menar mer att Balders "kö system" är segt. Tillexempel i atmosfears kö kan man se den åka ner & allas ansikts utryck, i kanonens kö står man ute i friska lyften osv.. I Balder står man ju som i en gång & den är sjukt seg. SÅ hör man den åka över också. Hehe, det tycker i alla fall jag.
Men den är värd det!
.
Dessutom tänkte jag berätta att mitt sms inlägg jag skrev om att om jag dör. Det skrev jag då jag precis skulle gå upp i atmosfear! Haha.

Jag tror inte jorden gick under...

2011-05-22 @ 13:58:18
Först vill jag bara säga -HELVETE VAD KUL JAG HAR HAFT!!!!!!!
Vill egentligen inte svära på bloggen men ibland helt enkelt så finns det ingenting som beskriver saker så bra som svärord, tyvärr.
I alla fall så tänkte jag gå igenom hela lördagen, för er som missat det så kan ni läsa fredagens händelse här. Inte för att det hände något särskilt men i alla fall finns det för intresserade.
.
Jag skrev ju att jag trodde vi skulle somna sent & ja jag hade helt rätt! Medans två gick & la sig var tre vakna, dessa tre var jag, Sofia & Matilda. Vi satt framför denna kära data skärm medans vi snackade massa skit. (för att ni inte ska missförstå så snackade vi inte skit OM någon utan skit-skit. Alltså helt enkelt bara om ointressanta skit grejer!)
Så kollade vi massa klipp på bloggar & jag tror vi nästan höll på att dö. Kändes som det, ni vet när man skrattar så mycket så man glömmer att andas.
Runt halv tre somnade vi & alarmer ringde vid fyra. Den är skön! Eller..? Men vi fick skylla oss själva och även om det var lite segt med endast en och en halvtimmas sömn så var det värt det så kul vi faktiskt hade det!
Tillbaka till morgonen. Medans dom andra hade lite segt & helst ville sova en stund till så flög jag mer eller mindre upp & ropade "God morgon allihopa" För att fixa mig iordning. En stund senare, var vi alla sju (vi hade mött Andrea & Alice då på vägen) på väg till bussen.
Hade hoppats på x antal sovtimmar på bussen på väg till liseberg men inte en enda blev det. Men lika glad var jag ändå! :D
.
Sex timmar senare var vi framme (med en käk paus på vägen).
Åkte allt jag ville med alla jag ville. Om någon är intresserad så kan nu ju klicka på länkarna under, har säkert glömt någon men dessa var det jag åkte. Vi käkade både mat & glass där också samtidigt som vi gick runt & testade allt möjligt.
.
Balder. (Åkte den två gånger, dock jäkligt seg kö. Ca 20-25 minuter båda gångerna men helt klart värt det. Fy satan vad rolig!)
Flumeride. (En gång. femton-tjugo minuters kö, knappt värt det då man mest bara blev blöt. Det roliga var väl i så fall dom endast två backarna.)
Hanghai. (Två gånger. Ca 10 minuters kö vilket var väldigt lite. Allmänt rolig, inte så läskig men helt klart rolig!)
Höjdskräcken. (En gång. Kommer inte ihåg kötiden men kanske 5-10 minuter? Inte alls lång i alla fall. Helt klart min smak! Älskar känslan i magen när man är på väg ner dock är jag höjd rädd så känslan att sitta där uppe var obeskrivligt. HAHA!)
Kanonen. (Två turer blev det på denna. Kö tiden var väl ca 20 minuter & sjukt seg. Underbart rolig karusell men som är alldeles för kort om man gämnför med kötiden. I alla fall en man bara måste åka! Äckligt roligt när man åker upp & ner.)
Kållerado. (En gång. Kö tid vet jag inte då vi hoppade fram till våra kompisar som stod längst fram i kön & åkte med dom. Si så där rolig. Dels för att man est bara blev blöt & det nappt hände någonting under resan, dels för att jag var i min tjuriga timme då. Här väl mer eller mindre alltid en tjurig timma.. Hehe.)
Lisebergbanan. (En gång. Kö tid tio minuter. Ingen speciell karusell men värt en tur!)
Sagoslottet. (En gång. Kö tid två minuter typ. HAHA, denna åkte jag & Alice mest på skoj två minuter innan vi skulle samlas vid bussarna igen. Kände att det var ett måste!)
Gasten. (En tur. Inte alls lång kö, typ tio minuter. Då jag inte trodde den skulle vara alls läskig så valde jag att gå på den platsen där det nästan är värst-Längst bak! Vet inte hur många gånger jag trodde jag skulle dö & fasen vad ont jag hade i halsen sedan! Haha, galet. Trillade en gång & kan säga att deras golv behöv verkligen städas. Hehe, fick gå runt skitig resten av dagen då det inte gick bort. -.- Ett måste när man är på liseberg!)
Uppskjutet. (En gång. Ca en kvarts kö. Underbart rolig! Dock tycker jag att dens "tvilling" höjdskräcken är roligare!
Uppswinget. (En tur i denna blev det också. Kö tid vet jag inte då i även denna hade vi kompisar längst farm vi bussade oss fram till. Rolig karusell dock tar den slut alldeles för fort!)
Nu kommer vi till höjdpunkten av hela dagen!
Atmosfear. (Den nya för iår, europas högsta "fritt fall" som går i 110 km/h rakt ner. 146 meter hög. Två åkningar blev det i denna, hade gärna velat åka flera gånger men kötiden var så satans lång. 45 minuter båda gångerna. Alltså totalt 9 minuter stod vi för att få åka. Men det var den helt klart värd. Slår allting. Att sitta där uppe & sedan bara falla. Känslan i magen. Underbart var det!)
Det var alla jag åkte.
.
Bussen hem sov jag väl den mesta biten. Stort tack till Alice för att jag fick sova på dig. Dock var det x antal väldigt, väldigt störiga på bussen. -.-
Sedan sov Sofia hos mig på natten, vi var väl hemma runt halv tre & galet trött. Sofia åkte vid 11 & nu sitter jag ute i solen med mitt överblivna godis som är kvar sedan igår. Denna helgen fick bli fetis helg så får det bli stor bantning efteråt. Nä, men nästan!
Tack alla för en underbar helg, galet bra är ni!
Tog inte ett ända kort under hela dagen, men lite dagen innan. Ni får dom någon annan dag när jag rensat ut & ändrat storleken. Idag blir det väl en runda till stallet om jag inte seckat ihop för mycket när mamma & pappa kommer hem. Puss.
Osminkad & allmänt sliten amelia efter lång gårdag men alldeles för lite sömn. Men i alla fall en glad Amelia. & tro nu inte att jag sitter naken ute på min terass, jag har bara tagit bort bh banden för att slippa ful bränna! Hehe.

Dör jag nu så vill jag bara säga-jag älska...

2011-05-21 @ 17:32:46

Dör jag nu så vill jag bara säga-jag älskar er!

Sitter på bussen nu, har gjort det i en ha...

2011-05-21 @ 06:35:20

Sitter på bussen nu, har gjort det i en halvtimma. Om ca 5 timmar är vi i göteborg. Hörs senare, puss.

Lovely friday

2011-05-21 @ 00:11:12
Först så var det galet rolig prao med Therese. & som belöning att vi varit så duktiga denna vecka fick vi välja vad vi ville i hela affären för 300:-, valde ett par örhängen & en morsdag present. Slutade vid tre.
Vid halv fyra kom Matilda, vi var inne på datan, cyklade en sväng till affären för ett köp av tuggummin & hade det allmänt mysigt. Träffade Andrea en stund & hon knäppte massa bilder på mig & Matilda. Vid sju kom Sofia, vid åtta cyklade vi + Andrea, Alice, Erika & Frida till Ica för att köpa massa godis till imorgon.
Vi splittrades & vissa vad någon stans & några var hos mig & gjorde pizza för att sedan käka den. Hehe. Så gick vi ut & några gick hem osv..
Just nu ligger vi & kollar på Tv. Nu är det jag, Matilda, Sofia, Erika & Frida. Andrea & Alice sover hos Andrea. Ida möter vi imorgon runt tio i sex eller något. Bussen går ju vid sex. Gaaaaah, taggaa! Första gånger jag är på Liseberg & jag har velat det hur länge som helst bara att det aldrig blivit av.
Inatt får vi se när vi somnar! Är med ett galet bra tjej gäng & lär bli massa snack in på sena timmen!
Puss.

Fy i helvete vad snygga tjejer, tagna precis nuuuuuuuu

2011-05-20 @ 17:48:19
Ja, vi är coola. Ikväll kommer resten av tjejerna. Puss hej!

hoppträning 19 maj

2011-05-20 @ 09:45:22
Det gick överlag riktigt bra. Potion gjorde sitt bästa hela tiden det är min insats jag är så missnöjd över. Sista rundan satte jag perfekt! Galet underbar känsla, både jag & potion gjorde våra bästa & ja, shit alltså. Synd bara att mamma filmade den minst bra rundan så att säga.
Det är som Mats säger att egentligen kulle jag behöva komma ner till honom flera gånger i veckan för att verkligen veta när jag ska göra si & göra så. Han sa även att vi båda har kapacitet för att komma långt bara att jag måste lära mig rida honom på helt rätt sätt. Men det kommer. Vi har kommit väldigt långt i våran utveckling.
Ibland när jag tänker tillbaka på första halvåret jag hade honom så är det knappt samma ekipage längre. På den tiden var jag tvungen att använda väggarna för att få stopp på honom, nu lyssnar han mer eller mindre på sätet.
.
Jag är riktigt glad över att trots jag gör mina missar så försöker han & gör sitt bästa. :)
darling
Min flygande prins.

"så generad har jag aldrig sett dig vara"

2011-05-19 @ 15:47:21
Ja, bara en av alla dagens repliker mellan mig & Therese. Hehe, nu är ni nog nyfikna & vet ni? Jag ska berätta precis som det var. Haha, det kanske inte låter så illa men fasen vad dom glodde. I alla fall så här var det..
Jag & Therese är på väg till lunchen när jag helt plötsligt börjar sjunga på någon låt, detta gör jag nästan alltid, det kan vara en jätte dålig, bra, gammal, ny, barnslig, helt enkelt vad som helst.
Idag blev det Magnus ugglas låt Kung av forsterland. Ingen jag någonsin har gillat men det var den som dök upp i huvudet. Jag går och sjunger den onödigt högt (-.-) medans Therese skrattar & sedan börjar hon också sjunga med. På det gör jag även olagligt fula "danser" till och efter någon minut märker jag att det står en hel familj inne i en trädgård & verkligen råglor på oss, inget elakt menat mot dom. Jag hade nog också gjort det om jag sett två flickor gå som vi gjorde.
Jag tystnar tvärt & gör ännu en olagligt ful grej, jo jag skrattar samtidigt som jag försöker att inte göra det så) & det låter som jag typ ska sprängas. Antar att dom som känner mig inte är förvånade för er andra, detta är jag! :D
Egentligen var det kanske inte så pinsamt, men jag hade inget mer än mascara på mig idag så man såg nog helt enkelt bara det röda mycket mer. Hehe. Vet inte varför jag berättade detta, kanske får att ni ska få något roligt att läsa? Vad vet jag..
.
Som jag sagt 100 gånger så är det alltså träning idag, vilket ska bli jätte kul! Dock har jag fortfarande mina söndriga tretorn som jag dessutom har tröttnat så häääääär mycket på. Först ska vi byta in dom söndriga(om vi kan komma in till Annas någon dag, det blev ju ingen operation..) & sedan köpa ett par nya, vet verkligen inte vilka jag vill ha men har kollat lite på Tretorn Falsterbo.
.
Puss, vi höres senare!
Nu kommer tre superduper söta bilder på superduper söta Amelia. (Hoppas ni hör ironin)

Torsdag, två dar kvar

2011-05-19 @ 09:41:41
Då datan är upptagen hoppas jag ni överlever med mobilblogg.. Dagen har jag ju redan gått igenom i ett tidigare inlägg, men tänkte bara säga att även denna natten överlevde jag! Hörs innan träningen om jag hinner, annars får vi se när jag dyker upp med något. Puss. &andrea, ni är så välkommna! ;)

I will always be by your side, I will always be there for you

2011-05-18 @ 23:35:00
Oftast är det Therese som håller i kameran men ja.. Fotona är helt enkelt tagen av den som håller i mobilen. Jag hoppas ni förstår att 99% av alla bilder är helt oseriösa! kände att jag bara var tvungen att visa er. Haha!

kliar i fingrarna

2011-05-18 @ 21:03:46
Åh, det kliar i fingrarna, vill ta kort & fixa designer. Dock är jag så himlans nöjd över den jag har nu & vill inte ändra något särskilt på den.
Men finns det någon där ute som vill ha en design till sin blogg? Bara jag har någonting att göra, har ju fixat till x antal andra bloggar men då min data pajade så var jag tvungen att säga nej men har löst det nu så om någon är sugen-Säg till! :D

Ett exempel på design jag gjort!

Pigg, glad & BUSIG tjej

2011-05-18 @ 20:58:16
Veckan har verkligen gått sjukt fort. Det är redan onsdag & imon är det torsdag+ hoppträning. Torsdagar med hoppträning går alltid fort & sedan helt plötsligt är det fredag. Vilket även den dagen kommer gå gräsligt fort. (hehe, förlåt för mitt ordval men det var vad som först hoppade upp i hjärnan.)
Först är det ju praon Där är det så chill & roligt att tiden bara rinner iväg, sedan hoppträning.
Sen på fredag är det också prao, på eftermiddagen ska mamma gå med Potion en runda då jag får besök!
Fyra kompisar (ett tag höll vi på att bli sex, så vem vet hur många vi är i slutet..?) Dom sover då här, lär ju gå & lägga oss i en skaplig tid då vi ska upp runt halv 5-5 sedan på lördag. Vid 6 så går bussen & några timmar senare kommer vi vara på liseberg! Underbart sjukt kul! Jag ska åka allting & om det nu är så att jorden går under klockan sex på lördag kan jag säga till er alla att jag kan stolt säga att jag just nu är lycklig.
Så går den under-Dör jag lycklig!
.
Kommer bland annat gå med tre av mina absolut närmsta & längsta vänner här på öland. Alice, Andrea & Ida, tre tjejer jag mer eller mindre har känt sedan mitt första år här. Sedan även med fyra tjejer jag lärt känna under sjuan, Matilda, Erika, Sofia & Matilda. (Dom fyra som även kommer sova hos mig fredag-lördag & lördag-söndag.) Så ser vi ut att bli just nu. Sedan kommer vi träffa folk där, har bestämt med några oså. Galet nice kommer det bli i alla fall. :D
.
Även idag följde Andrea med till stallet, hon fick till och med rida! Dock vet jag inte om hon kommer våga göra det igen... Hehe, nejdå det hoppas vi på att hon vill! Julia blev satans glad när vi skulle trava att hon körde iväg i en full sken & ja, sa hej då till mig & potion helt enkelt! ;)
Men det slutade i alla fall bra & jag satt å typ gapflabba. Dock tyckte inte potion att det var alls kul stackarn fick riktig panik & ville inte bli lämnad ensam.
Puss!
Älskar bilden, så härlig! Sådan bild man blir sådär glad av.

i'm in love. again.

2011-05-17 @ 22:54:12
Åh säger jag bara! Kollade inte alls på melodifestivalen, men då jag har läst på x antal bloggar att dom gillar/älskar denna låten & är "så himla kära" i denna finnen så var jag bara tillslut tvungen att klicka på play knappen.
Ja, denna finska och (observera att jag försöker sluta med "&" och börja med "och" istället) väldigt, väldigt fina pojke fick även mitt hjärta. Låten är så himlans.. ja, vad ska man säga?
För er som inte lyssnat tycker jag ska göra det.
Själv tog det en hel drös med hiss inlägg till honom innan jag orkade ta mig 3:05 minuter att lyssna men som ni förstår så ångrar jag mig inte det minsta! Därför tycker jag nu att ni som inte har lyssnat på denna otroliga finska kille som jag inte orkat ta reda på namnet till än ska göra det!
da da dam... LALALALALAAAAAAA

grym träning, mesta dels

2011-05-17 @ 21:12:51
Träningen gick verkligen toppen! Han går bara bättre & bättre & lena frågade till och med vad jag gjort med honom, så fruktansvärt bra gick han. Blir verkligen så glad. Dock i skänkelvikningarna & lite i galoppen så gick det sämre. Visst, Lena sa att det gick så bra som det kan göra då Potion och jag tillsammans inte har tränat så mycket på skänkelvikningar, men jag blev lite sur för att det inte gick som jag ville då blev han stressad & ja, det blev en soppa. Måste verkligen träna på mitt humör!
.
Efteråt bytte jag om för att ta en tur i skogen med Andrea. Nu ska jag hoppa in i duschen, ciaoo!

tror mitt huvud sprängs

2011-05-17 @ 16:32:43
Skulle lätt kunna somna bums om jag la mig ner dels för att jag hade en mardröm inatt vilket ledde till dålig sömn & dels för att jag har så fruktansvärt ont i huvudet!
Jaja, blir det inte värre ska jag i alla fall träna ikväll. Dressyrträning då som vanligt tisdagar, eller alltså, varannan tisdag.
Dagen har varit lugn, prao även idag. Vi fick bland annat vika kartonger, slå in paket, kela med 2,5 veckor gamla kattungar, fika & sätta på prislappar. Orkar inte skiva så mycket mer på grund av äckel huvudvärk.
Puss.
Klicka på bilderna för större, om någon skulle vilja..

Prao dag 1

2011-05-16 @ 22:30:17
Haft en sinnersjukt kul dag med Therese! Rätt chill, vi räknade varor (alltså hur många det var av varje färg osv..), fick gå och köpa fika, fika på det i köpte, räkna fler varor, lunch, sätta prislappar, sotera kvitton & klappa kattungar! Kanske inga drömuppgifter men jag hade en underbar vän vid min sida & personalen va jätte trevlig! Vi hade sjukt kul & snackade om allting. Seden följde hon med mig hem & vi hade allmänt kul. :D sedan hängde andrea med till stallet där vi kvälls kvisten (HAHA) & jag red bara potion idag. I början var han jätte ofokuserad och ville inte alls. Sedan blev han sååååå fin! Efteråt stack jag & Andrea ut på en joggingtur där vi bland annat mötte folk som var jätte pinsamt att vi mötte då båda var allmänt fula.. -.- Aja,mysigt var det iaf. :D Uppdaterar från mobilen framför...BIG BROTHER! Såklart. Puss hej!

loved you once, love you still, always have, always will.

2011-05-16 @ 09:00:00
Från liten till lite större har du funnits vid min sida. Varit med från att jag var sju till fjorton under den tiden förändras man väldigt mycket. Tappar vännen, får nya. Men du har alltid stått kvar. Jag älskar dig.

prao vecka

2011-05-16 @ 08:51:12
Nu var det redan måndag igen. Fasen vad helgerna alltid ska gå fort..
Aja, denna veckan kommer jag ha sovmorgon varenda dag. Varför? Alla sjuor har prao denna vecka! Så klart ville jag ju inte vara ensam så Therese & jag är på samma ställe. Egentligen ville båda vara på en resturang eller hotell men nä vi hamnar istället i en affär med heminredning & även om det inte var vad vi tänkte från början så kommer vi troligen ändå ha det kanon kul!
Förstår om ni undrar om inte Ellen också ska praoa med oss, nämner ju nästan alltid alla tre om det har någonting med skolan att göra.
Det är så att Ellen ville praoa någonstans med hästar men då varken jag eller Therese har tänkt jobba med hästar när vi blir större så valde vi att testa på något annat.
.
Även om jag älskar att vara i stallet, rida & allt som hör till har jag inte tänkt gå något häst gymnasie. Dels för att jag vill ha en utbildning ifall jag skadar mig, tröttnar eller allt som kan hända. Tänk att skada sig vilket leder till att man inte kan jobba kvar i tex ett stall så har man ingen utbildning..
Det betyder ju inte det att jag tänkt eller kommer sluta, jag helt enkelt kommer hålla på med det på fritiden. Dessutom även om jag har en speciell utbildning så finns det även jobb med hästar. Som en av mina drömmar är att bli polis så varför inte ridande polis. ;)
Hoppas ni alla får en bra dag! För er som undrar vad det var i min så kallade kalori bomb igår så är det en glass pappa brukar göra. Vanilj glass, grädde, massa olika godisar bland annat bilar & hackad choklad, chokladsås/kola sås & en sådan "chokladpinne".. Tror det var allt..?
CIAO.
Hm, orkar inte vrida.

just nu!

2011-05-15 @ 20:37:57
Hemma från en runda i stallet, båda hästarna fick komma ut!  Det gick jätte bra med både två, finns nte så mycket å säga.
Just nu sitter jag & äter rena kaloribomben..

ett ord: sjukt

2011-05-15 @ 18:08:55

Läs här!

god eftermiddag

2011-05-15 @ 17:30:13
Vaknade klockan 3, hehe. Men då går det väl när man lägger sig 6? Tänkte lägga mig där efter att jag publicerat inlägget men blev fast med att göra lite detaljer på designen & dessutom så är det nästan alltid någon hemma här på dagen & jag tycker det är skönt att vara "själv" hemma. Därför brukar jag njuta av att vara vaken när alla andra sover..
Hade rätt trevligt i min ensamhet ändå faktiskt! Snackade med lite folk som inte heller tydligen hade något bättre för sig. Just nu lyssnar jag på peppande musik som gör att jag är såhäääääär festsugen!(!!!!!!!!!)


obeskrivlig smärta i hjärtat varje gång jag tänker på att snart är du inte lägre min

2011-05-15 @ 16:55:08
Vet att håret är hemsk & mer än så. Men vi bestämde en havltimma innan vi skulle åka att ta med oss kameran & ta massa kort, därav det hemska platt/vågiga håret. usch. 
Haha, bilden! "sluta nu!"
-åhh, var inte så jobbig... Fasen vad båda ser tjocka ut! ;o
Usch, ser ni hur hon har kliat i svansen? Ska köpa ett medel nu, kommer inte riktigt ihåg vad det heter men har fått tips om det i alla fall! Lilla kickan.
Tror inte någon som inte haft häst förstår vilket band man får. Vilken kärlek man har. Inte som att ha en pojkvän, inte som att ha en kompis, utan mer som en del av sig själv. Tänk er att ha en bästa vän, som aldrig någonsin skulle svika dig, lämna din sida. Vänner dom kan råka säga din hemlighet, men det skulle aldrig någonsin din häst göra. antar att det är den största skillnaden. Jag ser inte någon av mina hästar som "bara ett djur" utan mycket mer än så. & nu efter flera år men massa minnen både bra & dåliga, vi har haft våra smås stunder med tårar ändå kan jag säga att med dig har jag varit lycklig. Jag kanske inte alltid har varit glad, men du har ändå stannat, du har låtit mig gråta mot din päls, du har låtit mig få vara jag. Så nu helt plötsligt ska du åka. Plötsligt måste jag säga hej då. Jag ska sälja min bästa vän, hur fan ska jag överleva?
Kärleken till henne är obeskrivlig, men jag vet att det är dax. Jag måste bara se till att komma ihåg hur man andas.

design

2011-05-15 @ 04:07:25
Ny design, åh, jag älskar den! Mummaa, var aldrig riktigt nöjd med den andra. Kan inte sätta fingret på vad det var men någonting störd mig. Dessitom gillade jag inte kvalitén på den alls, men denna,åhh! Tycker dock det är synd att julia inte får vara med på headern, men får helt enkelt ta & göra en design med bara henne någon gång. Haha, annars kommer inte mitt samvete må så bra. Nu ska jag sova, klockan är ju faktiskt 03.53! Ska bara borsta tänderna, ta på mig sovtröja & tvätta bort sminket. Ohja, fan vad gutt!!! Eller..? Åh, önskar jag hade gjort det tidigare.. :/
Ikväll har jag även idag tatt det lugnt. Träffade Arvid en liten stund, skulle även kanske ha träffat Anton men det blev något konstigt på vägen, sedan så snackade jag med en annan kompis men var inte så pepp på det. Får snacka med honom en annan dag. ;)
Har istället fixat ny fräsch design & geekat msn. Där jag för övrigt inte har varit inloggad på länge. Dock stör jag mig på alla som tror att man ställer upp & visar sig i cam. Patetiskt. -.-
En design jag höll på med innan jag fixade min förra. Dock blev jag inte så nöjd. Haha, vad tycker ni om den jag fixade nu? Hiss/ diss? :D

a fucking normal school day!

2011-05-14 @ 23:38:05
"I can't find anything better than friendship..♥"
Som vi brukar säga-EN ELEFANT BALANSERADE!

jaha,förklaring

2011-05-14 @ 17:33:15
Postat av: ofelia

varsågod :) jag menar att han går bakom hand!

2011-05-14 @ 17:04:55

Jaha, då förstår jag vad du menar.
Ja, han går bakom hand & det är någonting vi jobbar med hela tiden. Både när jag rider själv & för tränare. Men då han gärna vill göra som han vill så "petar" han in näsan & går bakom hand när han tycker jag ger honom för höga krav eller när han bara tycker det är allmänt jobbigt. Samtidigt tycker jag det är bättre att han går så än att han bara springer med huvudet överallt, vilket han också gärna gör. Dessutom tycker jag att det är enklare att få upp formen lite än att få honom att slappna av & söka sig neråt om han nu skulle vara på "spring för livet" humör.
Alltså som sagt, jag är väldigt medveten att han går bakom hand ibland & vi tränar på det. Dessutom tycker jag att han inte går så mycket bakom hand & mesta dels faktiskt går väldigt bra om man tänker på hur han gick när jag fick honom, nu menar jag inte att hans förra ägare inte red honom i form utan jag menar när jag inte visste hur jag skulle rida honom. :)
Har har vi ett exempel, på översta bilden tycker jag han står i en rätt bra form medans på undre bilden är han väldigt mycket bakom handen. Men som sagt, vi arbetar vidare  & det finns alltid någonting att jobba med!

You raise me up

2011-05-14 @ 14:40:00
When I am down and, oh my soul, so weary
When troubles come and my heart burdened be
Then, I am still and wait here in the silence
Until you come and sit awhile with me
You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong when, I am on your shoulders
You raise me up, to more than I can be
You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas

I am strong, when I am on your shoulders
You raise me up: To more than I can be
There is no life - no life without its hunger
Each restless heart beats so imperfectly
But when you come and I am filled with wonder
Sometimes, I think I glimpse eternity
You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong, when I am on your shoulders
You raise me up: To more than I can be
You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong, when I am on your shoulders
You raise me up: To more than I can be


hm, jag förstår inte?

2011-05-14 @ 14:05:50
Postat av: ofelia

gud så fina!! men lite innan för lod? :S

2011-05-14 @ 13:47:53
Tack, men förstår inte riktigt vad du menar. :)

Ja tack!

2011-05-14 @ 14:03:10

Något jag verkligen behöver då min förra inte alls passar är en bikini, några jag har kollat på är dessa.
Så klart med matchande underdel!

Övriga kläder är väl någonting man alltid vill ha..?

Dessutom har mina solbrills fått en spricka.. Ingen man märker direkt men ja, inte särskilt snyggt..:/
Det jag har kollat på är någonting i denna modellen. (dom ska helt klart vara guldiga & inte silvriga!)
Skor.. Ja, vem älskar inte skor & kan man verkligen ha för mycket av det? Visst på vintern har man väl mer eller minre nästan bara ett par man använder hela tiden då det är ruskigt kallt & dom går sönder, smutsiga & allt. Men sommarskor? Omg, skulle kunna köpa hur många som helst!
Några godingar som jag gärna skulle kunna göra plats åt i min garderob!

Så lite övrigt småplock jag bara tycker var sååå sött!
handduk/badlakan med musse pigg motiv.
Picnic  filt, erkänn snygg! Sitta & grilla på. hehe.
Säng kläder, eller vad man nu säger, sååå gulligt!
I waaaaaant!

god morgon

2011-05-14 @ 13:13:23
Dagens frukost blev tårta! Eller alltså när jag vaknade så märkte jag att mormor, mia ( min moster) & hennes sambo + min kusin var här (vilket jag helt hade glömt bort att dom skulle komma) & då hade dom dukat från tårta. Så vaknade i precis rätt tid! Dom är alltså här för att fira att Alexia fyllde fyra år i tisdags (?). Glömde ju skriva det på bloggen..
Alexia som nu är hela fyra år! Jag som fortfarande kommer ihåg när mamma & pappa sa att vi skulle få ett nytt syskon.
Idag får vi se vad som händer. Stallet en runda blir det nog i alla fall! Ha en mysig lördag.

Fredag, godis dag

2011-05-14 @ 03:08:08
Vet inte riktigt vid vilken tid men någon gång i alla fall så knackade det på dörren & utanför stod Andrea & Alice. Först satt vi på mitt rum & snackade sedan fem minuter innan affären stängde cyklade vi i fullfart dit & köpte godis!
Så cyklade vi ner till havet, där satt vi sedan ett tag & snackade. Alice cyklade hem & andrea gick hem till sig för att käka. Sedan gick vi ut en sväng, joggade/gick. Sedan var jag väl hemma runt tio, satte mig här & just nu sitter jag & kollar på ponny akuten. Det är ju avslutat men jag hade missat ca 6 avsnitt..
Imon vet jag inte vad som står på schemat, men det märker vi! Ska väl ut till mina små tokar. ;)
Men nu ska jag fortsätta kolla, hörs imorgon! Eller senare idag..

Jag ser allt bra i dig, jag ser det dom andra missar

2011-05-14 @ 01:55:29

i alla fall värt ett försök

2011-05-14 @ 00:23:09
Försökte leta upp lite av Potion & Julias släkt, men det gick inte riktigt som jag hoppats..
Julias pappa/far- Rival G

Morfar- Goldör

Lilla stumpan. ♥

Potions far- Dart light


Morfar- casimirsborgs avocado

Vindens love potion 200?

Nu.

Ni behöver inte ens kommentera blicken, tro mig jag har tränare som tjatar på mig hela tiden ändå bara måste jag kolla om det kanske kryper någonting i hans man.. ;)


Jag hatar att jag älskar dig så mycket att varje gång jag ser dig gör det ont överallt

2011-05-13 @ 18:28:29
Jag hatar att det sig med henne
hatar att se dig skratta med henne
hatar att se att du inte ser mig
hatar att veta att du aldrig kommer kalla mig älskling
varför säga aldrig när aldrig är en väldigt lång tid?
-

laga mat

2011-05-13 @ 16:40:55
Har varit & handlat med mamma & dessutom betalat en sak vi köpt. Ska visa sedan & då får ni även bild. Hehe, kan säga att det är någonting man har det med på tävling/träning & det är rätt stort. Tack mamma. ♥
Men jag blev så sjukt sygen på att laga mat så nu ska jag fixa det, tacos blir det! Ciaao vi syns sedan.

nobody know, they just belive. But I don't care cause I know the truth

2011-05-13 @ 07:42:21
Fredag & vet jag är allmänt glad! Vad som händer idag? -Ingen aning!
Men som jag berättat är jag ingen sådan som planerar när jag ska göra någonting med undantag från tävling, träning & ridning. Jag tar det istället som det kommer.
Just nu sitter jag i köket, äter en macka & försöker att inte få panik. Årets första instängda jeting, wihooo! eller..? Fy f'n vad äckligt, den flyger runt där vid fönstret & jag vägrar gå dit. Flyger den hit får jag panik! Haha.
.
Men vi hörs senare, ha en bra dag!

(mycket bättre kvalité irl..)
Bilder från igår, jag har tagit ut denna bilden på fotopapper, just nu hänger den på min vägg inramad! :D


snabb blogg, sängen väntar ju

2011-05-12 @ 23:17:17
Åkte ut till stallet runt sex-halv sju, red potion & allt som hör där till. Först skrittade jag en runda. Han stannade endast en gång & då gjorde han allt han kunde komma på men när han sedan märkte att det inte gjorde någon skillnad gav han upp & gick faktiskt hela rundan runt! Ibland blir man lite extra stolt över sina fyrbenta djur!
Sedan borstade jag lite på Julia & bestämde mig för att ta en promenad med henne. vi var väl ute i 35 minuter eller något, mysigt i kvällsvärmen!
.
Sedan kom jag hem runt nio,precis rätt tid till criminal minds kollade på det & gick sedan ut med Bella. För er som inte vet vem det är så är hon familjens stora hund. Hehe. Som inte alltid kanske är som man hoppats men sjukt mysig att vara ute & gå med. Dessutom behöver man inte vara rädd, vem attackerar en liten tjej men en dobermann i handen? ;)
Kom hem, duschade & sådär. Nu ska jag bara borsta tänderna & sedan hoppa i min lilla sköna säng! Godnatt & vi hörs imon, kanske i morgon bitti om jag inte för sover mig, som jag gjort m senaste dagarna. Hehe.

Nu är vi på gång, akta er :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

2011-05-12 @ 17:25:04
Nej, gubbarna är inte överdrivna!

Både Ölands ryttarförenings tävling & Tingsryds rid och körklubb är meetings & det måste vara bland det bästa som finns! :D

höhöhahahehehihi

2011-05-12 @ 16:17:05
Dagen har varit sjukt underbart kul, alltså verkligen! Har varit på riktigt på humör nästan hela dagen, ändå undantaget var under idrotten. Men vad hade man räknat med när man har idrott klockan 8 en torsdagsmorgon?
Aja, tänkte även berätta att jag har världens finaste vänner som står vid min sida även vid mina dåliga tider. & det är tack vare dom jag är den jag är idag, tack. ♥
.
Just nu sitter jag & planerar tävlingar medans mamma klipper min spagetti. Ingen kommentar på det tack. Haha. ;)
Kanske borde ta tag i mitt liv & anmäla mig också. Till tävlingarna alltså. Puss & hej, leverpastej! :D

-

2011-05-12 @ 13:05:20
Livet leker, vi hörs sedan! :D :D :D :D :D

Love is all we need

2011-05-11 @ 17:00:32
Because it's so many picture I show you first them on me and Potion from the ground. A nother day it will comes when I ride him. :)
Love you like the stars shining on the night.
Bjuder stort på dom oseriösa bilderna!

skärp till dig amelia

2011-05-11 @ 15:46:41
Ett inlägg per dag? Det får inte bli en vana, jag menar, ni börjar ju faktiskt bli ganska många & antar att ni vill ha uppdatering? ;)
Igår drog jag först ut & stekte i solen med Andrea. Sedan bytte vi om (detta var runt sex) för att bege oss mot stallet. Då mamma var iväg med bilen på möte så gick vi dit, sjukt jobbigt. Det är ju faktiskt runt sex kilometer, det tog ca 735 minuter dit. Nr vi var framme drack vi lite & köpte varsin glass (det säljs faktiskt glass i stallet!) för att sedan rida. Jag red Potion barbacka medans Andrea gick med Julia. Vi var ute i 35-40 minuter. (klockan blev ju rätt mycket) red till ungefär kvart över nio, sjukt mysigt det var ju fortfarande ljust & varmt!
Sedan vid halv tio-tjugo över så började vi gå hemåt. Dessutom joggade/sprang vi rätt mycket. Kom hem runt 60 minuter. Var sjukt trött, hoppade direkt in i duschen och borsta tänderna för att sedan lägga sig & kolla dom sista minuterna på big brother. Somnade rätt fort efter det. Hade ju faktiskt gått mer än en mil under kvällen. Stolt.
.
Idag var det ju
bara att pallra sig upp ur sängen (som var mer än vanligt väldigt skön att ligga kvar i..) & dra sig bort mot skolan. -.- Just ni visar termometern 29°C & om familjen bara kunde komma hem så jag kan åka till mina små knasar hade det ju varit perfekt!
Ciaaoo, vi hörs när vi hörs & glöm aldrig
-Det blir alltid bättre!

@skolan

2011-05-10 @ 09:50:00
Just nu sitter jag (som många andra) på lektion. Vi har so, sjukt trÅkigt. Som tur är har Ellen iphone som jag kan leka lite med, hehe. Men igår var jag ute och red med Tove i ca 3 timmar, vi red på stora alvaret med fika å allt. Fett mysigt! :D idag vet jag inte vad som händer, men som jag brukar säga 'det märker vi!' nu ska vi spela tennis på rörelsen. Byee & puss.

God morgon, måndag igen

2011-05-09 @ 07:27:56
Egentligen skulle jag, Therese & Ellen vara på gång till skol dm just nu. Varför är vi inte det då? Egentligen ingen aning. Allt blev så dåligt organiserat. Jag glömde att anmäla mig individuellt, vi hade ingen "lagledare" & bara allmänt dålig organiserat. Dessutom så var det ingen från skolan som brydde sig ett skit. Så idag blir helt enkelt en vanlig skol dag! Lite tråkigt då jag verkligen längtade till detta men men. Det kommer säkert igen! :)
.
Även igår åkte Andrea med ut till stallet för att knäppa lite kort på mig & Julia. Kan säga att min lilla prinsessa inte alls var på det humöret, skulle ha stått på marken brevid henne men jag kunde verkligen inte få henne att stå stilla. Så efter x antal misslyckade försök att komma upp så fick det bli från ryggen.
Då hade vi redan kommit till stället vi skulle ta bilderna vilket låg ungefär en kvart från stallet & för att hinna orkade jag inte gå tillbaka för att hämta hjälmen. Hehe, men tog lite kort & hoppade sedan av. Annars använder jag alltid hjälm!
.
När vi var klara med henne så var klockan redan åtta & mamma började jobba vid kvart över nio vilket ledde till att hon var tvungen att hämta oss senast tjugo.i Så Potion fick gå en runda i ca 35 minuter, alltså var vi ändå lite försenade. Haha.
Men kände ändå att jag var tvungen att göra någonting med honom.
.
Vi var väl hemma runt nio & då tog jag en macka och en smoothie till som jag gjort alldeles själv utan recept och allt. Stolt! :D
Så satte jag mig och kollade på Big brother. Sedan hoppade jag in i min lilla favorit ruta-duschen! Där spenderar jag minst 20 minuter varje dag! Haha. ;)
Dagens outfit! Då jag inte är sminkad än så får ni inte se högra än så.. ;)

Bilder från promenad med Andrea

2011-05-08 @ 17:05:58
Om jag säger att jag bor här, tror ni mig då? ;)
Ibland hänger kameran med när vi är ute, är det någonting ni gillar eller ogillar? Bloggen är ju delvis till för mig då jag verkligen tycker det är jätte kul att blogga och dessutom kommer det bli jätte kul att läsa om några år! Men mesta dels är den ju till för er, det är ju ingen blogg utan bloggläsare & jag bloggar ju mesta dels för er. Så är det kul med bilder eller inte? Själv älskar jag bloggar med bilder & såklart att ta bilderna. :D

Bilder ca en vecka gamla

2011-05-08 @ 16:35:26
Sadelgjords spänning. ;)
Trav på långa tyglar.
Lite busridning på slutet.. ;)
Världens bästigaste russ!
Alla bilder på Potion & mig är tagna av Therese Kässlin. Övriga bilder av mig.

träning, träning & träning

2011-05-08 @ 14:44:17
Kom precis in från att varit ute i en & halv timma med Andrea. Vi har varit i våran underbart mysiga skog & tränat. Haha. Det är rätt kul när man kan umgås & vara duktig samtidigt. Målet är helt klart plattare mage & smalare lår nu till sommaren. Ska jag vara helt ärlig skulle ja aldrig vilja visa mig i bikini som det ser ut just nu.. :/
Men det ska vi ordna! Vi ska nog även ut en runda i kväll efter att jag har varit i stallet.
.
Nu vill jag inte ha några missförstånd att jag bantar oså. För det gör jag verkligen inte. Jag tänker mer på vad jag stoppar i mig & tränar mera. Men jag äter förstås fortfarande! Beach 2011 lixom?! ;)
Hästar är helt klart världens underbaraste djur, ibland kan jag undra vad jag hade gjort på min fritid om jag inte börjat rida.. Hm.

Fotohumöret var igång

2011-05-07 @ 21:34:49
Hästarna går i en hage mitt i skogen vid ett litet stall med hus & så. Hagen är väldigt stor & jätte, jätte mysig! Känner varken ägarna eller hästarna men dom föll ändå framgör kameran. Dom har ju ju så mysig omgivning! Här brukar jag & andrea vara & jogga för er som ville veta. ;)

Kalmar hela dagen

2011-05-07 @ 20:26:29
Köpte massa saker som jag faktiskt inte kommer ihåg allt. Haha.
Bland annat doftljus, gardiner (som jag ska använda som annat, berättar om det någon dag), stallskor, stalltröja, martingal, strumpor m.m. Alltså, jag kommer inta ihåg allt småpyssel vi köpte till rummet o så, det blev en handla små saker dag! Förutom martingalen förstås, den var väldigt viktig..
.
Annars vet jag inte vad som händer nu ikväll..Men det märker vi!
Men puss & ha en sån bra kväll!

Snyggast.se

It's lördag

2011-05-07 @ 10:12:07
Ja, min engelska är bäst! :)
Höhö. Igår åkte jag till stallet med Andrea runt 6 halv 7 (?) hon tog massa fina bilder på mig & Potion. Jag ska bara rensa ut (det blev över 500 stycken) & sedan ändra storleken på alla. Så ni är väl beredda på en bildbomb senare?
Hon ska även följa med & ta kort med Julia någon dag. Hon måste bara få sig en riktig dusch & så. Russ vinterpäls är inte att leka med. Fast det har hon ju mer eller mindre tappat nu men shit vad dammig hon är! HAHA & det går inte att borsta bort. Tro mig jag har försökt!
.
Sedan kom jag hem, var hemma ca 25 minuter sedan stack jag ut med Andrea på en jogging tur! Då var väl klockan runt halv 10 & det var riktigt mysigt men lite läskigt i skogen. (a)
Var väl ute runt en timma & våran kondis börjar verkligen bli bättre & träningen också för den delen. Nu ska vi bara försöka få in detta minst 5 gånger i veckan!
.
Idag står det på schemat att vi ska in till kalmar. Denna gången ska vi till någon hästaffär, antagligen Annas. Får se vad vi kommer hem med idag. Mamma håller ju trots allt i plånboken. ;)
Men vi hörs senare.
Dagens outfit:
Linne-H&M
Shorts- Diesel
Leggings-Gina tricot
Underkläder-?
Nu ska det bara på lite smink & smycken. Så ska jag även torka ruffset jag har till hår.

"Ni är cp, men det är jag med så det är okej"

2011-05-06 @ 15:57:29
Galet rolig dag med Therese & Ellen. Serisöt, hade jag inte haft dom i min klass hade jag nog inte överlevt. (eller kanske haft bra betyg?!) Haha, nejdå. Men har verkligen skrattat hela dagen, har ju tränings värk i magen!
Fast sådana här dagar är inte ovanliga.. ;)
.
I alla fall resten av dagen blir rätt lugn I think. Ska ut & rida, sedan jogga med Andrea eller kanske tvärtom. Vet inte riktigt. Sedan i kväll har jag ingenaning. Inget speciellt hoppas jag, kanske typ se film med någon/några eller något..? :)
Det märker vi!

Satan vad snygg jag ääääär! (fråga inte äns vad jag gör med handen. Typiskt mig att göra något.-.-)

Äcklig men nyttig frulle

2011-05-06 @ 07:26:51
Usch, har precis ätit jätte äckliga flingorna. Funderade ett tag på att ta frosties istället, men dom är så onyttiga. Haha
Igår blev det först (för er som är intresserade) Criminal minds & sedan som vanligt Big brother.
Jag har lite planer vad jag vill bli när jag är stor & en av drömmarna hade varit att bli polis. Men inte en sådan som kö runt & leter fulla ungdomar eller barn som cyklar utan cykelhjälm. Nej, usch. Jag vill bli en sådan riktigt polis som utreder mord.
Tänk vad häftig!
Mennog pratat om min yrkesdröm. Vem vet jag kanske är död vid den tiden eller jorden gått under. Så därför ska man leva i nuet. ;)
Men nu måste jag lägga på lite smink i mitt osminkade ansikte & sedan pallra mig bort till skolan!
Dagens outift blev väldigt "chill" eller vad man nu ska säga. Inte särskilt speciell. :)

Hoppträning med Potion

2011-05-05 @ 21:08:53
Det gick bra, i alla fall sista rundan!
I början hade vi lydnad över travbommar & även galoppbommar som sedan blev låga hinder. Gick väldigt bra. Han lyssnade & så. Dock hade han inte formen jag ville att han skulle ha, utan kollade mest på allt annat men det kan ju bero på att min martingal råkade bli kvar lämnad i stallet. (dessutom vet jag inte om jag ville ha den, glappar ju som satan) men vi ska köpa ny troligen på lördag!
Tillbaka till träningen, sedan började vi hoppa bana vilket flöt på första gången, då med avsaktningar och sådant för att få dom lydiga. När det gått bra så byggde vi på banan och utan avsaktningar.
Blev inte som jag ville riktigt inte takt & så, men körde om & då gick det väl rätt bra. Så sista rundan gick det satans bra! Allt flöt på, känslan var kanon & det kändes enkelt!
.
Dock så skulle min häst först ha rullat sig & tydligen haft kul i hagen.Var sjukt smutsig & hade bitsår + märken över kroppen. Dessutom skulle han inte gå på transporten. -.- Men mamma ska ringa till en imorgon som förhoppningsvis ska hjälpa oss! Det hade varit kanon.
Men nu ska jag äta ost & kex + se criminal minds med hela familjen! Mysigt på högnivå. Ska inte heller tänka ett skit på vad jag stoppar i mig, det är gott helt enkelt!

Bad amelia, bad

2011-05-05 @ 16:17:24
Okej, inte uppdaterat på över ett dygn, vad säger vi om det? ;)
.
Igår åkte jag ut till stallet & var ute och skrittade min lilla buse (ska jag träna idag & tränade i tisdags). Det gick väl bra, ville verkligen inte bråka med honom då jag var allmänt trött & vädret var regnigt, grått & kallt så vi var ute på en promenad. Ca 30-40 minuter.
Sedan kom jag hem (solen började lysa?!?!?!) råkade stoppa i mig lite godis-FY! Så jag snackade med Andrea & vi stack ut på en Powerwork/jogg/löp runda. Vi var väl ute i en timma eller något. Skönt!
.
Hoppade in i duschen & satte mig med en kopp te framför tv:n. Då var väl klockan runt tio & precis till Big brother. Det programmet är galet bra! haha, precis min humor. :D
.
Idag försov jag mig (-.-) men han ändå i tid. Dagen har varit bra, eller så bra en skoldag kan bli. Men har ju ett par väldigt underbara tjejer som alltid får mig på bra humör! (I alla fall nästan..)
.
Efter skolan cyklade jag, Andrea & Alice som dårar till kron (en fritidsgård här i Borgholm) & köpte biljett till Liseberg. Finns nämnligen bara 40 platser i bussen & när vi gick var det redan 25 platser upptagna. Så 21 maj åker Amelia till Liseberg med ett kanon bra gäng! Det ska verkligen bli kul! :D
Dessutom natten till lördagen & även natten från lördag till söndag kommer fyra kompisar sova hos mig. Alltså den helgen vi åker till Liseberg. ;)

Dressyrträning

2011-05-03 @ 20:19:57
Shit säger jag bara, vilket ponny jag har! Nämen, så bra som det gick så bra har han aldrig gått på en dressyrträning förut. Gick ärligt på tygeln hela ridpasset (förutom dom tio sista minuterna då han blev ofokuserad & väldigt trött) Lena sa att hon aldrig sett honom gå så bra & det är galet kul att höra.
Kanske finns det en liten dressyrponny i honom trots allt..? ;)
Körde väldigt mycket volter, skänkelvikningar & allt med bara sitsen och att inte ta honom i munnen någonting.

upp & ner

2011-05-03 @ 16:17:29
Idag har vädret verkligen varit upp & ner. Ena sekunden sol (som det är just nu) & andra sekunden... SNÖ?!
Aja, varför snacka om något så onödigt som vädret? Jag menar vem vill inte ha sol lixom.
Kan ju även passa på att berätta att imorgon är sista inlämnings dagen för praolapp, lämnar man inte in den innan 08.05 så får man vara i skolan & plugga hela den veckan. Jag och Therese har inte lämnat in den än. Fast om sanningen ska fram så kan det bero på att vi inte fått praoplats än -Underbart! Eller..?
.
Idag blir det dressyrträning, brukar vanligtvis träna med therese men hon har tydligen inte skjuss idag så jag får träna själv. Inte för att det skadar men man har ju två par ögon på sig hela tiden i en hel timma.. Haha!
-Från igår.-

Tisdag

2011-05-03 @ 07:07:10
Just nu står termometern på 1°C & jag tror jag ska dö. Fryser som satan redan här inne ju. Aja, det är bara att klä på sig & pallra sig iväg till skolan.
.
Inlägget jag skrev igår, ni vet inte hur många gånger jag tänkt gå in & radera det då jag själv tycker att det känns överdrivet. Ena sekunden så ba "nej, men det är ju så jag känner" & andra sekunden "Men amelia, radera nu!!!" Även om jag inte skulle tycka att det är så hemskt under dagen, så var det ändå så jag kände när jag skrev det.
Och jag tycker inte jag borde skämmas över det, eller? :) (TITTA EN GLAD GUBBE?!)
.
Idag ska jag göra det jag är bäst på, put on the BIG smile & laugh! :D

Människor-Bildbomb

2011-05-02 @ 22:55:10
Nu kommer det en bildbomb medverkande är: Mina små syskon Amadeus & Alexia, Min storebror Anton & en av mina närmsta vänner den kända här på bloggen-Andrea! ;)
BJUSSSAR SATANS MYCKET!!!


drar ett streck över dagen, är det okej?

2011-05-02 @ 21:35:17
Nu är det så att jag egentligen vill vara glad, hela tiden. Men jag är människa & för att vara människa måste man göra misstag eller hur? Därför ska jag bara dra ett streck över dagen, ta nya krafter & förhoppningsvis orka kravla mig bort till barackerna (skolan) imon!
Era kommentarer & sms har verkligen gett mig kraft.
Felicia, tror du helt seriöst jag skriver ett lång inlägg & mår så pass dåligt för att du lämnade en kommentar om att min häst är ful? Just nu har jag lust att skriva en lång rad med fula ord, men så lågt sjunker jag inte.

Flyr

2011-05-02 @ 17:48:40
Ska käka lite nu, sedan "flyr" jag ut till stallet.
Där kan jag vara precis som jag är, ingen ber mig att ändra mig & accepterar mig för det. Vill inte träffa någon, vill inte snacka med någon, bara få vara jag.
Något jag aldrig skulle göra är att döma någon för rykten. Antar att det är det man har riktigt vänner till för. Dom tror alltid på det man säger & inte vad ryktena säger.
.
Jag vet att jag har folk på min sida som inte skulle lämna mig men ibland räcker inte det just nu.
Tro nu inte att jag inte älskar er, för det gör jag verkligen. Men för tillfället vill jag mer än så. Jag vill att folk ska lära känna mig innan jag antar att jag är något/någon som verkligen inte är jag.
Jag orkar inte med blickarna & kommentarerna. Visst, det är ingen stor grej egentligen men jag tycker det är jobbigt. Jag gjorde ett stort misstag men det finns ingenting jag kan göra åt det. Folk tar det på skämt, men jag gjorde bort mig så satans mycket, jag vet om det & jag skäms och tar det på största allvar. Jag vill inte visa mig, gömma mig. Alla vet, alla tror. Det handlar om mig & jag orkar inte det.
.
Förlåt, men jag orkar inte. Jag vill inte vara det man snackar om på bussen, det man skrattar år & jag vill verkligen inte vara igenkänd för det.
Låt mig försvinna & sedan vakna upp om någon vecka då det är glömt. Ska aldrig aldrig aldrig göra om det. Förlåt mig, förlåt mig så satans mycket. Är nog inte mig ni skrattar åt, men varje gång tror jag.
Jag är inte längre liten, inte längre något barn jag ska kunna ta ansvar för mina handlingar, men orkar inte. "Du får stå för det du gjort." Klart jag står för det jag gjort, men jag skulle så gärna få det ogjort.
.
Förlåt bloggen, förlåt mig för att ni får ta smällen att jag mår dåligt. Men behövde skriva av mig & visa att jag inte ville ha det så här.
-
Blir nog hemma imon. Mår inte så bra..

död åt skolan

2011-05-02 @ 14:47:54
Fan vad dålig dag, just nu hatar jag det äckliga stället jag bor på. Rykten hit & rykten dit.
Nej, inte på blogg humör.

nu är allt som vanligt igen

2011-05-02 @ 07:11:53
Hade lite svårt att sova inatt, men nu är jag på banan igen!
Lördags: Åkte till stallet runt halv 4 red potion. Gick väl sådär. Hehe, eller nä, det gick inte alls särskillt bra. Efter 30 minuter ringde jag mamma så hon kom ut & hjälpte mig. Red sedan nere på ängen i ett försök att få honom att slappna av, vilket inte alls han ville. Men efter lite över en timme så fick jag honom att slappna av i både skitt & trav och för att inte förstöra det så avslutade jag där. Vi har alla våra dagar!
.
Sedan åkte jag hem, duschade, käkade & ja ni vet allt det. Så kom Ida, vi gick till ica & sedan mötte ebba för att gå till Becca.
Så gick vi till Samuel, Joel, Arvid, Alex & Anton. Efter några timmar drog vi vidare & verkligen firade valborg & våren. Hehe, så kom snuten & massa skit. Mer kommer jag inte gå in på det. (ingenting hände.)
.
Söndags: Mamma jobbade tydligen till klockan 9 på kvällen blev alltså inget stall idag. Låg typ hemma.
Nu taggar vi en vecka i skolan!!! eller..?
Osminkad & med ofixat hår sitter jag här en halvtimma innan jag ska dra, känns bra! Nä, nu måste jag ta tag i det lilla liv jag har. -Ciaaao!

Inte till för bloggen

2011-05-01 @ 14:01:49
Kan verkligen inte berätta vad som hände igår, önskar själv jag kunde ändra lite som hände. Men det kan man ju förstås inte.. Men hade kul så länge det vara! ;)
.
Annars så så ska jag nog inte göra så mycket idag. Typ sova? HAHA. Nä men blir väl en runda till stallet när mamma & pappa kommer hem. Puss.
RSS 2.0