nyårsafton.

2010-12-31 @ 16:06:39
Vaknade runt halv tolv, gick upp & drog till stallet. Red bara putte idag, hann  faktiskt inte mer.. Gick kanon, han var så sjukt fin! Bråkade ingenting & vi gick i jätte hög snö. Han tyckte faktiskt det var kul! Beebisen.
Så gick gav jag båda massa godis & hälsade gott nytt år.
Sen hem, fixade mig & ska snart dra mot matilda. Hon bor typ mitt ute i ingenstans. haha, öland med sina smy byar. HAHA. Andrea åker också med oss. Sen vet jag inte riktigt vilka vi blir. Men..

GOTT NYTT ÅT ALLESAMANS! :D

fråga.

2010-12-31 @ 01:19:16
Är ovanligt något dåligt?

godnatt.

2010-12-31 @ 00:43:44
Disney beroende... Amelia har lite disney feber just nu, speciellt skönheten & odjuret! Man kan aldrig bli för gammal för disney, fråga min storebror. ;)
& förövrigt på bilderna i förra inlägget, jag har sjukt mycket kläder på mig. Så mobba inte. & ja, min mössa är väldigt matchande, mobba inte det heller. tack.
Ska snart lägga mig & kolla på någon disney film. Hm, hoppas vi har någon på DVD, alla andra är typ gamla VHS som vi har.. Haha & om jag vill kolla på dom får jag se i alexanders rum & det pallar jag inte. Men ska leta upp någon, typ nu. Måste vara pigg imon då det är nyårsafton.
Alla säger ju typ "Hoppas 2011 blir ett bättre år med nya möjligheter." Mn vad är skillnaden förutom att det står 2011 istället för 2010 & att man bara blir äldre? Hm, jag har väl samma möjligheter nu som om två dagar? eller?
Smart va? :D


EN BILD, resten från vår tjejkväll kommer väl någon dag. När jag ändrat storleken på alla... Annars kommer det ta år.

-

2010-12-30 @ 22:17:22
Jag ser vad som händer
fast inte dom förstår
Men blir dom kära krymper faktiskt nu
vår trio ner till två
Jag känner vibrationen, förtrollningarnas kväll.
Här finns en ljuv romantiskt atmosfär,
är bäddat för en skräll.

Känn en doft av kärleken,
den sveper tyst förbi.
En kort sekund kan allt som lever här,
få känna harmoni.

Vill visa all min kärlek men hur förklarar jag,
det hemska som har hänt? - omöjligt!
för skuggorna finns kvar.

Det är nånting han gömmer,
jag undrar vad det är.
Han vill inte bli kung och ändå
är han född till det.

Känn en doft av kärleken,
den sveper tyst förbi.
En kort sekund kan allt som lever här,
få känna harmoni.

Känn en doft av kärleken,
den kommer närmare.
Den når in i varje liten vrå,
den finns där dom är.

Och om han nu blir kär ikväll
Ja, det ser så ut.
Dom glada dar vi haft tillsammans,
är utan tvekan slut.

Bilderna, tezz & amelia i stallet.

2010-12-30 @ 21:58:43



Foto(härifrån & nedåt.): therese kässlin.






I love you.

amelia degerman, liten som stor. -fortsättning.

2010-12-30 @ 20:30:00
Sedan i trean flyttade vi hit, till öland. Min första "bästa kompis" här var Alice. Som jag även nu är väldigt tajt med & har nog varit det hela tiden! Andrea är även en jag fick väldigt tidigt & även hon är jag fortfarande väldigt tajt med. En tid här var väldigt jobbig för mig. Jag saknade växjö Väldigt mycket & drömde varje dag om att en dag få flytta tillbaka. Jag var retad av 2 personer i min klass & ibland kände jag mig "mobbad". Jag sprang hem för att jag blev så ledsen. Ett tag var det väldigt illa & jag fick gå till rektorn & snacka. Men det gick över efter ca ett år.
Jag gillade också en kille i ca tre år. Jag hamnade även i bråk med hans flickvän. & det var inga små bråk, utan riktiga hat bråk. Men vi löste dom & är idag väldigt bra vänner. Där ser man hur man kan gå från det ena till det andra. Vi riktigt Hatade varandra.

En kväll, jag kommer ihåg den som igår...
Jag hade suttit vid datan där nere & gick i trappan glad. När jag kommer upp möter jag mamma som gråter & som pratar i telefon. Jag hör inte riktigt vad hon säger... Sedan lägger hon på. Kollar på mig & säger "Vi måste åka till stallet, julia är sjuk." Jag hann inte tänka så mycket men helt plötsligt satt jag i bilen på väg. Mamma ringde samtal efter samtal & frågar vad det kan vara.
När vi kommer upp är det kanska sent. Ägarna till stallet är där & några andra. Julia ligger i sin box & vägrar äta eller resa sig upp. Jag gråter & gråter. Vi ger henne medicin & hoppas på att det ska hjälpa. Hon såg lite piggare ut & alla sa att när jag kom så såg dom på henne att hon blev gladar. Piggare lixom av att se mig.
Nästa morgon var hon bättre så dom sa att jag kunde gå till skolan, så jag gjorde det.
Sedan hade hon tydligen blivit sämre så ägarna till stallet & mamma åkte till vetrinär. Där sa dom att om vi väntat en dag till hade hon inte överleft. EN JÄVLA DAG TILL UTAN MEDICIN & MIN ÄLSKLING HADE INTE LEFT IDAG.
Jag åkte upp till henne & hälsade på. Gav henne hennes favorit godis. Hon hade en spruta i halsen som gav henne dropp. Hon hade boleria & akut alliciash (stavning?)
5 veckor senare kom hon tillbaka till äpplerum. Min älskling hade blivit frisk men skulle skrittas i några veckor.
En väldigt långt tid senare var vi tillbaka på tävlingarna.

Men sedan på hösten gick det så dåligt. Så sjukt dåligt.Träningarna gick hon som en klocka på, men tävlingar, nej. Hela hösten försökte jag, men med tårar på varenda tävling. Alla sa att det var mig det var fel på. "Hur tänkte du egentligen? VILL du vinna?" Det var klart jag ville. Vad gjorde jag annars där...? "Var det du som tyckte hindret var läskigt? Du vet att hon inte tycker det!!"
Jag grät & grät, vad gjorde jag egentligen för fel? JAG SUGER! Min tränade sa att det skulle släppa. Han gjorde böjprov på henne men hon reagerade inte. Till slut sa han att vi borde åka till ATG. Vi hade tänkt på det innan men vissa sa att dom inte skulle hitta något. Det  var ju lixom jag... Men vi åkte in.

Jag lastade ut henne utanför ATG, jag & mamma. Vi fick en ledig box att ställa henne i & jag grät hela tiden. Medans mamma snackade med dom satt jag i jullans omysiga box & snackade. Boxen var gjord i konst trä, alltså plast som ser ut som trä fast den var grå. Grå & olycklig. iallafall.
Sedan fick vi ta ut henne & ge henne till vetrinärerna. Jag grät & tyckte det var jätte jobbigt att kolla på. Jag klarade verkligen inte av det, så jag gick därifrån.
Jag smsade med Ida (ni vet.) & hörde hur dom sprang med henne. Det var inte rent. Verkligen inte rent. Hon hade haft så fruktansvärt ont.
Hon skulle ha vila ett tag, i sjukhage. Kotleds inflammtion båda fram...
På sommaren sedan skulle vi tävla första gången på hur länge sen som helst. Åkerbo kombin. Vann. Hon var så sjukt glad & pigg. Vann dressyren & kom tvåa i hoppningen. Min prinsessa var tillbaka.

Sedan kom Putte in i bilden. Vindens Love Potion. Åkte först med ägarna till stallet & kollade på honom. En 5 årig valack. Kommer ihåg att han var sjukt pigg & jag fick typ inte stopp på honom. Sedan åkte jag dit en gång till med mamma & pappa. Han var lika pigg då & hoppade även ett hinder som i slutet låg på över en meter. Men det märkte inte jag.

Ett tag senare åkte vi & hämtade honom.
Första tävlingen med honom äkte även julia med på. Första Klassen med henne fick kom jag nolla fast med dålig tid. Med putte fick jag ett pet på sista.
Andra klassen med julia var hon ännu piggare & jag sjukt taggad. Jag skulle svänga till en kombination & hon hoppar. Efter det skulle jag svänga innanför ett hinder & jag trodde faktiskt inte hon skulle hinna svänga. Men det gjorde hon & jag hängde inte riktigt med. Så jag håller på att trilla av & såklart tar detta tid men vi slutar på tredje placering. Skulle nog vunnit om inte det misstaget kommit menmen. Med Putte nollar jag vilket inerbar rosett.

Så flöt det på ett tag. Men senare ville hon inte hoppa mer så vi beslöt oss att sluta tävla hoppningen & körde på dressyren. Vilket har gått jätte bra! Minst en rosett efter varje dressyrtävling. Med putte har det också flytit på.
Pet hit & pet dit. Men vi utvecklas hela tiden. Efter resan med julia hade jag väldigt dåligt självförtroende. Jag hade svårt för att få förtroende för putte. Trodde hela tiden att han skulle stanna om jag gjorde någonting.
Men han fick mig att tro på honom. Visst, vi kanske inte är uppe på dom höga klasserna. Men om man tänker på vad jag gått igenom, är jag stolt över att jag är där jag är idag.

Jag kunde ha tröttnat efter den resan. Jag kunde ha gett upp. Varför gjorde jag inte det? Jo, för att jag älskar det jag gör. & jag älskar, med hela mitt hjärta den hästen. Vad vi än gick egenom & vad vi än kommer gå igenom älskade jag Julia & jag kommer alltid att göra. & ingen kan klandra det hon gjorde. Hon hade ont & jag önskar vi kommit på det tidigare. Men man lär sig av sina misstag.

Blev mest hästigt inlägg, menmen. Det är det jag har gjort hela mitt liv.

amelia degerman, liten som stor.

2010-12-30 @ 20:09:06
Okej, nu börjar jag...

Föddes 1997 den 25 december. Mamma trodde först jag var en kille & så "åh, en liten adam." Men började sedan gråta av chock när hon märkte att jag var en tjej. Hon trodde hela tiden när jag låg i magen att jag skulle bli en kille. Men nej, istället fick hon en dotter.
Jag har alltid varit mammas flicka & så fort hon gick utanför dörren utan mig skrek jag som satan. Mamma har alltid jobbat natt & ibland fick hon åka hem från jobbet då jag bara skrek & skrek.Men så fort hon kom in igenom dörren tystnade jag. Ibland skrek jag så mycket att jag svimmade av.
Jag har aldrig varit en sådan unge som tittat på TV, utan jag var alltid uppe sprang, klättrade & satt aldrig still. Om jag nu satte mig & kollade på en film så somnade jag.
Jag har alltid haft mycket kläder, mamma älskade på den tiden att handla kläder till sin lilla flicka.

Hästar har alltid varit ett intresse för mig. Mamma har också alltid gillat det men inte pappa. Vid 5 års ålder (man var tvungen att vara 6 år, men mamma fick in mig ett år för tidigt) började jag på ridskola. Växjö ortens fältrittklubb.
Jag red där två gånger i veckan. Veckans två bästa dagar, helt klart! Ibland var jag med mamma när hon red, en gång i veckan. Hade jag då tur så var det någon häst som inte hade gått under dagen, som jag fick rida med dom vuxna. Så stolt jag var!

Jag fick ofta rida dom 'busigaste' eller dom största. Jag var aldrig någonsin rädd. Jag älskade att vara i stallet. Jag kunde vara där i flera timmar innan ridlektionen började. Så klart var jag alltid med på alla saker som hände på ridskolan. Övernattningar, klubbtävlingar, filmkvällar & massa annat. Varje år var jag ju också med på ett ridläger.

I skolan skötte jag mig galant. Jag älskade att gå till dagis & jobba. Lärarnas lilla amelia. Ett minne jag har det är när jag sitter & klipper i något. Så får jag en idé. Jag börjar klippa mig i luggen. Haha!
Jag har alltid varit en sådan med äldre vänner. Som sagt, jag var allas lilla amelia. Eller Melan. :')
Från ridskolan fick jag många vänner, som jag fortfarande har kvar! Alltid äldre. Jag var nog den som var där mest, av dom som var i min ålder.

När jag var 6 år fick jag låna min ridlärares & mammas bästa kompis lilla shettis.Jag kan inte stava hennes namn men det uttalas Sejni typ.Som då var över 20 år & fortfarande finns kvar i livet. Frisk & glad. Iallfall jag lånade henne i ca ett år. Ett starkt minne jag har av henne är när jag ska rida i skithög snö. Jag galloperade, hon stannade & jag flög av. Jag trillade av 22 gånger (ytan överdrift) den ridturen. & varje gång satte jag mig upp på henne igen & skrattade. Sedan började hon hosta väldigt mycket, så hon fick ställas av & jag kunde inte längre rida henne. Hon åkte tillbaka till Saras (ägaren) föräldrars gård.

Nästan direkt efter henne lånade vi en annan shettis. Som även han var över 20 år. Vi åkte & provade honom. Skulle sedan ha han ett år. Men när jag bara haft han en liten tid började han bete sid konstigt. Sedan blev han helt störd. Han stannade & vägrade gå. Stegrade så fort jag gjorde något. Det var sommarlovet innan ettan & så klart tyckte jag det var lite läskigt. Men jag kämpade & det gick inte. Så honom lämnade vi tillbaka med mycket tårar då det var jag som fick skiten av hans ägare. Det var jag som hade förstört honom, men jag hade inte gjort något..? Jaja, ska inte gå in med på det. Hade han bara i några månader, sedan lämnade vi tillbaka honom. Det gick helt enkelt inte.

Efter det började letandet. Letandet efter en liten b-ponny som vi skulle köpa. Vi ringde på flera stycken.

Ronja
var den första som vi åkte & kollade på. Kommer ihåg att hon var stark, pigg & älskade att hoppa. Dock var hon väldigt ung & hennes ägare tyckte jag var för liten för henne. Snällt av dom att vara ärliga men jag grät & grät. Detta var en ponny jag verkligen ville ha!
Några månader gick & vi ringde, men åkte aldrig och kollade på någon. Ingen lät bra. Förens Sara (ägaren till min 'första') kom med ett förslag. Hon kände några som hade ett litet russ till salu.

Detta ur söta russ hade namnet Julia. Då gick jag i tvåan. Åkte dit & red henne några gånger tills vi bestämmde att jag först skulle 'låna' henne en tid, fast då stod hon kvar hos sina ägare. Så åkte dit & red så ofta jag kunde. Så slutade med att vi köpte henne & som ni vet, har jag fortfarande kvar henne. När vi köpte henne hade jag inte benen nedanför sadeln. Hittar ingen bild... Men var väldigt liten! Som sagt, mina ben gick inte nedanför sadeln. Kommentarer som "Ni är så söta tillsammans." "Ni passar perfekt" var kommentarer vi ofta fick.

Vi hade henne uppstallade i ett litet stall utanför växjö. Ev att döttrarna till familjen som ägde stallet blev som en syster för mig. En storasyster. Jag red för henne, red med henne, hon följde med mig på tävlingar & träningar, jag sov hos henne. Ja, allt jag gjorde i stallet gjorde jag oftast med henne. Hon var alltid med. Hon är 6 år äldre än mig, men ändå så var hon alltid där för mig. & hon är väldigt, väldigt saknad!

Gick fortfarande kvar på ridskolan & hade med mig julia på lektionerna. Fast dom var nu utbytta. Istället för "ridskole lektioner" var det nu istället hoppträningar & dressyrträning. På den tiden tyckte jag dressyrträningarna var jätte tråkiga, men dressyr måste man ha för att kunna hoppa. & åkte jag inte på dressyrträningarna fick jag inte heller hoppträna.

Vi började tävla, vissa gick jätte bra, vissa mindre. Hon började testa mig. Men vi kom över det & började tävla högre. Med henne skulle jag komma till SM, det hade jag bestämmt mig för. Kanske, kanske hade vi kommit dit. Om hon inte skadat sig. Mer om det längre ner.

Kommer inte ihåg jätte mycket från skolan & vännerna från den tiden. Men kommer ihåg några som jag var mer med. Hade många vänner & var aldrig mobbad, inte då iallafall. Hade mest kompisar som var äldre, men hade några få som var i min ålder. Kommer även ihåg en kille jag var väldigt kär i. Som jag träffade ibland, även han rider & sätt han nu på några tävlingar.
Tre kompisar som jag mer eller mindre haft hela mitt liv, som jag nu träffar varje sommar är Amanda, Emma & Nattis.

Sista ridturen i växjö, var hemsk. Jag kommer fortfarande ihåg den...
pappa hade väldigt respekt för hästar. Han var på den tiden jätte rädd för dom. Men mamma var gravid med Alexia då & mådde jätte dåligt den dagen så pappa skulle skjusa mig & sådär. Jag mockade & fixade julia. Jag hade glömt min mobil hemma & pappa frågade om jag skulle låna hans om något hände. Men jag insisterade på att ingenting kommer hända, jag behöver inte den.
Jag red iväg & pappa skulle åka till ett cafe (ca tio minuter från stallet) & köpa fika. Jag rider in på den vanliga vägen. Efter att jag ridit i ca 20 minuter stannar hon & vägrar gå. Jag blir arg på henne & får henne tillslut att gå förbi. Såklart då möter vi en bil vilket gör att jag måste vända igen & gå in på en liten gräs fläck så han kan köra förbi. När han kört förbi & jag kan gå igen vänder hon om & börjar springa hemåt. Jag får verkligen inte stopp på henne & blir livrädd. Jag skriker & gråter.
Vid ett hus var det en snäv kurva & en väldigt smal stig. Så hon halkar till & vi trillar omkull i ett elstängsel. Det var en hästhage men vi hade en jävla tur för elen var inte på & det gick inte heller några hästar där. 
Men Julia drar iväg in i skogen.Först springer jag efter, gråter & ropar "Julia snälla kom tillbaka." Men hon kom inte tillbaka.
Mannen som kört bilden som kört förbi tidigare hade hört mig skrika & körde upp mot mig. Han frågade vad jag hette, vad som hänt & så, kommer ihåh att han hade en hund med sig & lät väldigt snäll. Jag berättade vad som hänt & han frågade om han skulle köra mig till stallet. Jag svarade "mamma har sagt att jag inte får åka med folk jag inte känner."
Han sa då att han förstod & skulle åka till stallet för att säga vart jag var. På vägen möter han Pappa som sett julia springa själv mot stallet. Han var sjukt orolig & stina hade åkt mot andra hållet när hon sett Julia för att hitta mig. Han berättade för pappa vart jag var & lite senare kom pappa & hämtade mig. Vi ringde stina & hon kom tillbaka till stallet. Jag var helt förstörd i ansiktet. Hade nämnligen fått tråden där när vi gått omkull. Julia var oskadd men det satt i mig väldigt länge. Jag vågade inte gallopera ute själv på väldigt länge...
FORTSÄTTNING FÖLJER.

sovasovasova.

2010-12-30 @ 16:36:11
Efter ett par dagar med väldigt dålig sömn, sov jag inatt 15 timmar. Somnade väldigt tidigt, halv 11. & jag vet inte när det hände mig senast.
& vaknade halv ett. &  vet ni vad som är läskigast? att jag är fortfarande väldigt trött. Vilket ledde till att mamma inte ville att jag skulle åka till stallet..
Jag sa emot & vi började tjafsa. ett bevis på att jag var trött... & tjurig. Så blev att stanna hemma. Har kollat lite i H & M s nya katalog. Hittade faktiskt lite snygga kläder. Mamma bad mik kryssa det jag ville ha. Bland annat en väldigt snygg bikini. Den jag har nu är hemsk & blev ingen BB i somras. så ja, Behövligt!
Bilderna ska jag snart lägga in i datan & tänkte också skriva ett inlägg om hur jag är & hur jag var som mindre. Lär bli väldigt lång så är ni intresserade? :)
hej så länge, typ.

Åh, hjärtat! Jag saknar sommaren!

typ rubrik..?

2010-12-29 @ 20:20:46
Gash, jag håller på att somna här...

Under natten sov jag i ungefär 2 timmar. Men vem bryr sig om hur länge man sover när man har så galet roligt...? nej, vi hinner inte med att sova. ;)
Vi kollade på filmer. Skulle egentligen ha vart fler men min data ville inte riktigt. Dom två vi såg var lejonkungen & björn bröder. stor lipan amelia satt såklart & grät. Hum..
& mitt i natten så fick vi värsta ideén. Vi skulle ut & åka plastpåse! Hittade en ica påse, letade upp en hyfsat stor hög (som skottbilen så snällt har fixat) & åkte.
Vi räddade också en katt som blivit instängd i ett litet rum, typ. Det filmade vi faktiskt, haha. Lär bli kul för er att se!
vad gjorde vi mer... Jo, vi lagade mat, käkade det. Tacos så klart. haha.
Tårta. Min favorit, så klart. haha.
Åt godis. Godisnappar i olika smaker & former, så klart! haha.
Chipps med dip. Tacos smak på dippen, så klart! haha.
Nej men seriöst nu då..
& sen höll vi på med min data i typ 10000 år, minst! utbrott fick jag, men gick ner & tröståt mig på lite tårta så var det bättre sen! Kan ju sammanfatta hela kvällen med en mening..
Så *FULT ORD* bäst!
När dom sedan åkt red jag båda två. Gick kanonens med putte, lite sämre med jullan. Hon hade tankarna någon annan stans. Men så kan det vara ibland!
Medans jag väntade på att mamma skulle komma & hämta mig satt jag på min låda. Fick sitta & koncentrera mig på att hålla ögonen öppna & kom på mig själv med att nästan somna. Haha.

Facebook blev lite uppdaterat igå kväll. Jag är så duktig, jag lagade täss mobil!

Förlåt! Men jag håller på att somna, ni får inga bilder idag. förlåt.

tid till er...

2010-12-28 @ 21:01:30
Det slutade med att det bara var jag, therese & ellen. Haha.
Sandra & elin kunde sen inte komma. Sandra mådde dåligt & elin vet jag inte. Haha, men skit samma, vi har sjukt kul ändå! Ni kommer både få film & bildbevis! ;)
Medans jag uppdaterar bloggen spelar dom biljard. Vi har snackat, lagat tacos, ätit tacos, varit ute & gått med hästarna & ja, tiden har sprungit iväg & jag vill att kvällen aldrig ska ta slut.. Tyvärr kommer den ju göra det. Menmen, ska väl snart se på film tror jag.
& såklart snacka om allt mellan himmel och jord.
Jag älskar dessa tjejer. Bara så att ni vet.

Bild i repris...

2010

2010-12-28 @ 16:59:00
-Inlägget är tidsinställt. Så dom svaren som är på vissa frågor är såklart inte samma som vid denna tiden. Menmen, ni överlever? Ni har ju faktiskt något att läsa.-

Du under 2010..

Har du gråtit? jadu..
Har du skrattat? haha, det är väl det jag gör bäst? *höhö*.
Har du sovit i tält? Ja, jag älskar att tälta!
Har du sovit under bar himmel? nej, tror inte det.
Har du varit på Gröna Lund? Nej, tyvärr.
Har du varit på Liseberg? Nej, tyvärr.
Har du varit på Kneipbyn? Nej, tyvärr.
Har du varit utomlands? Nej, inte det heller...
Har du varit i en annan stad? Ja, faktiskt!
Har du bott hemma? Ja..?


Dina vänner under 2010..

Har en vän dött? Nej.
Har en vän sökt tröst hos dig? Jaa.
Har du sökt tröst hos en vän? Jaa.
Har du sovit över hos en vän? Yess.
Har du varit kär i en vän? Jaa.
Har du fått mer en fem nya vänner under året? Ja, flera stycken!

2010 har du:
Har du pussat någon? Ja.
Har du varit tillsammans med någon? Ja. Fast vi säger nej.
Har du varit kär i någon? Ja, tyvärr.
Har du  sovit med någon av motsatt kön? Ja.

När har du som mest..
Gråtit under 2010? hm, mest... svarar när jag kommit på det.
Skrattat under 2010? Året runt!


Denna tiden.... (denna tiden?)

Har du varit kär? Ja.
Har du kysst någon? Nej.
Har du pussat någon? Ja.
Har du kramat någon? Jaja.
Har du skrattat? Ja, för det mesta.
Har du gråtit? Ja...
Har du varit glad? YesS!
Har du varit ledsen? jo..

När...
Grät du senast? typ.. igår?
Skrattade du senast? Nyss.
Duschade du senast? Igår kväll, men ska snart göra det.
Lyssnade du på musik senast? Nu.
Hade du kul senast? Idag.

Vem..
Kysste du senast? Pass.
Kramade du senast? hm, alexia? typ nyss.
Pratade du i telefon med senast? mamma.
Fick du sms av senast? Arvid.
Hade du tråkigt senast? Typ nu.

kommer du ifrån? Sverige.
Heter?
Amelia.

Hur gammal är du?
13.
När fyller du år? 25 december.

Tycker du om någon just nu? flera stycken.
Jag samlar på? hm, bloggläsare?
Gröna eller röda äpplen?
Gröna, helt klart!
Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Beror helt på.

Vilken tid gick du upp idag ? Kvart i tolv, typ.

Har du sovit i din egna säng inatt? Ja.
Har du sovit ensam inatt? Ja.
Har du strumpor på dig nu?
Nej.
Hur svarar du i telefon?
typ, hej.

Vad ska du göra ikväll? Ha riktigt jävla kul!

Vad ska du göra imorgon?
samma. ↑
Var vill du bo när du blir stor? Beror på vad jag blir.

Vad vill du bli när du blir stor? Polis, frisör eller typ ngt med hästar.

Är det okej att gråta?
Varför skulle det inte vara okej?
När grät du senast?
Uprepad fråga?

Vilken årstid tycker du mest om? Sommar, fast vintern är mysig.
Skulle du göra om du vann en miljon? Shoppa..?
Bär du glasögon eller linser?
nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, inte särskillt. Fast jag tycker mer om det.
Har du piercing? Tyvärr.
Har du tatuering? Nej.
Vill du gifta dig? Ja, när jag hittat den rätte.
Vill du ha barn?
Jaa!
Solar du ofta? Nej, eller jo, på sommaren.
Är du bra på att laga mat? -BÄST!
Gillar du att dansa? Jaja.
Hur vig är du?
Hur ska jag förklara..?
Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry.

Tror du på ett liv efter döden?
Jaa.

Är du morgon eller kvällsmänniska? hm, natt? 
Vilken ögonfärg har du? olika. Grå, blå,grön & ibland blandning.
Vilka hårfärger har du haft? Mörkblont, blont & riiktigt blont.
Är du beroende av något ? Yess.
Senaste låten du hörde? Grenade-bruno mars.

Brukar du bädda sängen?
Nej, mamma gör det.
Har du kysst någon under den senaste månaden? Nej.

Vad var det senaste du sa? Nej.
Saknar du någon nu?
Ja, många.

konstig bild.

2010-12-28 @ 13:20:53


Bilden är random! Motivet är betydelsefull & bildvalet blev då jag har lite smått bildbrist. Men så fort jag får ork ska jag lägga in bilderna från kameran. Men ikväll blir det ju ännu fler bilden, det kan jag lova.
Allt blir lite skjutet idag, måste nu duscha, packa sakerna & det. Sen drar jag till stallet.Mer om det i gårdagens inlägg.
Ingen rolig  uppdatering men lovar iallafall ett tidsinställt.
Puss, visst är jag snäll?

..-

2010-12-28 @ 00:58:08
Imon väntar massa roligheter! Packar först massa saker. Åker sedan ut till stallet runt ett halv två åker jag till stallet. Fixar båda ponnysarna, rider/går med dom. Sedan runt halv tre & lite senare kommer therese & ellen. Vi fixar lite i cafet & det. & kommer ha väldigt roligt! Laga mat oså.
Sedan runt sju kommer elin & sandra. Vad vi kommer göra vet jag inte riktigt, men kul i alla fall!
Så sover vi allihopa i cafet.  (finns sängar uppe på tredje våningen.)
Kameran hänger så klart med & bara massa häst tjejer. Tävlings ryttare också. ;)
Det är min & ellens lilla födelsedags 'party'.
25 december 1997 & 27 december 1997, då föddes amelia filipa degerman & ellen _____ persson!

Det firar vi med en bild på oss två, gulligt va? Big smile!

stalldag med tezz.

2010-12-27 @ 19:53:51
Säger inte rubriken allt?
Nej, men drog som sagt till stallet med tezz idag. Hade jätte kul & massa bilder blev det. men dom får ni inte se idag för om jag ska vara ärlig är jag för trött & tjurig. Blev det nyss då jag märkte att det snöade. haha.
KUL!
Vi skrittade ut en runda. & idag var en sådan dag då min häst hade massa spöken i huvudet. Då vill han inte gå någonstans för det ALLT & ALLA kommer ju attackera & äta upp honom.
Antingen så står han bara fast i marken & igronerar allt jag gör. Jag överdriver inte ALLT.

Eller så slänger han sig åt sidorna& backar. Då menar jag inte att han backar ett/två steg, nej, det är typ flera meter som han backar.

Eller så blir han så sur att så fort jag gör någonting så sparkar han & stegrar rakt upp i luften. Det är värst!
Man kan ju tro att han bara är en liten ängel, det är han, men han har ett jävla humör! Sådan ryttare sådan häst...? ;)

Vid sånna tillfällen får man verkligen inte ge upp! Det är det värsta man kan göra just då. Låta dom vinna. & kan säga att jag är ingen sån som ger upp. Vet inte hur många gånger jag ringt mamma gråtandes för att det inte går. Men jag har aldrig vänt om & skitit i det. (Jag & ida har stått i flera timmar & försökt. Jag lovar, efter ett tag går dom!)

Idag var en 'Jag har fastnat i marken' dag. Men vet ni? Jag älskar han lika mycket ändån!
Jag & täss klarade det, idag var ändå inte en sån hemsk dag. Det var mer typ ett steg fram, stanna kolla sig om, ett steg fram osv...

Så städade vi lite också. Duktiga tjejer!
Puss.

-

2010-12-27 @ 12:41:57
kvällen/natten igår blev jätte rolig! Såklart. ;)
Jag, ida, alex & joel kollade som sagt på skräckfilm. Sen gjorde vi ju massa andra saker också, men om jag skulle rabbla upp alla skulle det bli jätte långt.
Men har ni någon gång kännt som att tiden går jätte fort, utan att man egentligen inte gör någonting? Så kändes det typ igår. Hel plötsligt var klockan 10 över 1 & jag trodde att den var typ tio. Blev jätte chockad. haha.
Blev inte heller några bilder, jag tog inte äns med kameran då igen av dom ändå vill vara med...


Men nu ska jag snart till stallet. Therese undrade om hon fick följa med. & det är klart hon fick! :D
Fast hon vet inte vad hon gått med på... vi ska städa tre våningar i stallets lilla cafeteria. Eller det går egentligen inte att köpa något där, förutom glass på sommaren. Så det är mer som en väldigt mysigt... klubbrum! Hur mysigt som helst! :D

Tezz får stå för bilden.


"jag är ingen fjäskare. Jag är ingen sån som skriver saker utan att mena det. säger jag att du är grym, då är du det!"

rubrik, typ.

2010-12-26 @ 20:29:55
Nu åker jag & mamma för att hämta ida, för att sedan åka & lämnamig & ida hos joel. Vi sover hos honom inatt & vilka vi blir det vet jag inte. Brukar ofta bli så att vi blir några stycken. Men som det ser ut nu är det bara jag, ida & joel.
Vi lär väl också som alltid hyra film. Skräckfilm, så klart. Haha.
Ciao!

& idag plattade jag håret för första gången på hela jullovet. Har faktiskt saknat mitt platta hår lite. haha.

äntligen.

2010-12-26 @ 16:29:39
Idag var jag i stallet. åh, vad jag har saknat dom!
Båda skrittades runt byn, det var riktigt halt. Så nästa gång måste jag brodda. Men vad gör man inte för dom så djuren? :D & fy fan vad mycket snö det var!
Snackade även med mamma om nyår & hon sa att det var okej. Såklart. Så ska snacka med mina vänner om vart vi ska vara. Har ju inte planerat något stort utan vi ska bara ha roligt. Typ bränna upp lite hus, skjuta raketer på varandra & sådant. Men vem gör inte det på nyår lixom?
Haha, nej då. ;)
Nu väntar duschen på mig, den ropar till och med. Så vi hörs senare.
-Tråkigt inlägg...

facebook statusuppdatering...

2010-12-26 @ 00:59:27

Planerna för nyår kan jag inte avslöja än... Måste prata med mammi & pappi först! Men jag tror det går bra.:D

julaftons bilder!

2010-12-25 @ 18:55:17
Flätan i luggen var gjord fort, dessutom endast för att få bort luggen. väldigt ful, jag vet.
Gårdagens outfit. ↓


Jag står typ alltid med knyten näve...


BJUSS. Mitt hår ser väldigt gult ut! :o

Det car länge sedan jag gjorde ett kolage, ska jag börja göra det igen? Gjorde det ju hela tiden förut...

Birthday!

2010-12-25 @ 14:20:56
Fyller ju år idag, så fick öppna paket idag med! :D
Nu kommer bilder på dom saker jag fick idag.

Hel bild på smyckerna.


Thomas sabo charm club armband. + berlocken som är lös, cornverese skon, det var den jag fick också till som extra.

Öronhängen.

Helhets bild-sminket. & ni ser så bra på den att jag inte orkade ta en & en på det.
Parfymen luktar så sjukt gott. det andra har jag inte testat än.

Hel hets bild-kläderna.

John whitaker vita ridbyxor. Mycket vitare IRL.

WESC/ JL luvtröjja, två färgad.


John whitaker schabrak med storbrittaniens flagga.

Jag är verkligen jätte nöjd, fick typ allt jag önskade mig. Det jag inte fick på julafton fick jag istället idag! & tvärtom. Så fick närmare allt jag önskat mig+mycket mer! :D
Schabraket är dösnyggt IRL!


julafton då.

2010-12-25 @ 13:15:41
Lägger nu upp det jag fick från igår-Julafton. & lägger sedan upp det jag fick idag. Jag delar alltså upp det. :)

Sen får ni också andra bilder, lägger BARA upp bilderna på sakerna jag fick nu.


Hello kitty headset.

Randigt set med BH & trosor.

Svart kofta med knappar, dålig bild...


Svea trosor, 2 pack.

Svart kofta med knappar. V-ringad. Dålig bild...
T-shirt med lejon tryck.

Canada Snow raggsockar.

Lila linne."pösigt"

Rakhyvel.

WESC leggings med myror på.

Gråa mjukisbyxor. Dålig bild & glömde lägga in lappen...

Nöjd & glad amelia? Ohja, super!

då var...

2010-12-25 @ 10:28:20
...jag vaken & fått massa grattis. Tack till allihopa! Har även fått presenterna! :D

♦ Parfym.
♦ Smink
(Mineral foundation/puder, rouge, eyeliner.)
♦ Öronhängen.
( 3 par.)
♦ Armband med berlocker.
♦ extra berlock till armbandet.
♦ WESC tröja.
♦ whitaker vita ridbyxor.
♦ Whitaker schbral (storbrittanens flagga)

LOVE till alla sakerna.
Fick alla dom sakerna jag saknade igår. Åh, amelia är glad! En perfekt julafton & en perfekt födelsedag (presentväg...)
Jag lovar bild på det med! :D

oså var man...

2010-12-25 @ 02:01:15
...tretton år! Shit, vad tiden går fort!
"när man var liten ville man vara stor, när man är stor vill man vara liten.."
Liten & problemlös.
NEJ, vet ni? Jag ska sluta se allt så negativt, allt blir vad man gör det till, eller hur? & från nästa år, ska jag se alla motgångar som en början på framgång. Låter inte det bra? JO,KANON! :D

(SHIT, OMGASH, KOMMER TROLIGEN FÅ ÅNGEST & TA BORT DENNA IMON. så kolla & skratta medans ni kan. Shiiiiiiit, säger jag bara!
BILDEN RADERAD, Fy fan vad jag såg ut. glad att man ser lite bättre ut iallafall. Så att alla vet, jag var sjukt ful när jag var liten, Mindre*...)

Bilden är ett år gammal. Kan man förändras så mycket på ett år+typ tre månader. Tydligen... Bara jag som ser skillnad?


VÄÄLDIGT LÄNGE SEDAN!

-Denna bild är väl typ 2 år gammal (?) men tyckte den var söt...-

Lovely, vad som än händer, kommer du alltid vara första. & jag kommer A L L T I D att älska dej! ♥
without you, i'm nothing. With you, I'm everything.

saker jag fick...

2010-12-24 @ 23:49:08
Bilder kommer typ imon, lovar jag. :D

♦ Pengar
♦ kläder (tröjjor, byxor, trosor, bh, linne & ngt mer.)
♦ rakgrej.
♦ Hörlurar. (HELLO KITTY, valde dom själv. KÄÄÄÄRLEK!)
♦ Öronhängen.
Träningsläger med Putte. (kan man typ säga, fast fick det för några veckor sedan. ;) )

tror det var allt, jag är skiit nöjd. Har ju inte riktigt fått alla än, några kvar. Dessutom har jag ju en dag imon också. Jag önskade mig inget jätte stort. Förvånade mig dock att jag inte fick några häst relaterade saker... :O
Men vi ser vad jag får imon ju. :D
Hoppas ni fick en rolig dag, för det hade jag. Förutom att jag var tjurig i morse för att jag inte kom till stallet. Snöstorm kan jag säga! dessutom var vi typ insnöade...
Men efter några klokaord från mamma så kändes det iallfall bättre.
Nej, nu ska jag inte sitta här, ner & umgås lite med familjen! Har spelat lite spel också.
Jag älskar julen, förutom att snön/blåsten typ förstör mitt liv. D:

bilden är INTE från idag. :)

bilder från...måndags!

2010-12-24 @ 16:33:31
När jag var med therese & ellen i måndags!
tjejer, om ni vill ha någon bild, okej, men länka hit till mig då. Orkar inte skriva på bilderna. :D




Sena ja, jag vet. men kännde att jag ändå ville lägga upp dom. Nu ska jag ner igen, öppnat alla julklappar nu, riktigt nöjd! Får se vad jag får imon också ju, fyller 13 år imon ju. :D

-

2010-12-24 @ 01:57:48

Amelia har världens dåligaste humor...

2010-12-23 @ 22:08:37

Nej, nu ska jag ner till familjen + en liten del av släkten, igen! Ha det bra. :D

alexia degerman, jag älskar dej.

2010-12-23 @ 16:31:59

diss or hiss?

2010-12-23 @ 15:15:15

inte som jag tänkt..

2010-12-23 @ 14:26:21
Som ni kanske märkt har denna vintern inte blivit riktigt som jag tänkt. Har inte kunat lova någonting, det mesta har blivit för skjutit, ändrat mig & ja massa. Det har varit så mycket hit & dit sista tiden. & tyvärr & jag är verkligen jätte ledsen över det, så har mina hästar fått mindre & mindre tid. Visst dom skulle ha vila, men innan vilan.
Imon ska jag till stallet, om jag så måste gå dit. Nu är det livsfarligt att åka ut & köra dessutom måste vi fixa allt till imon, julafton ni vet! Fast imon, på julafton, ska jag som alla andra år, skritta runt byn med tomte dräkt! :D
Sen efter jul & nyår ska jag verkligen komma igång med hästarna, inga mer B, utan verkligen 100 %

Idag har jag & mamma varit ute & kört, lämnat en viss sak hos några kompisar. Är ju livsfarligt att åka ut & köra nu, men var tvungen. Ska även fixa tårta till mina små hjärtan. Knäckerbröd, rivna morötter/äpplen & så knäckerbröd över det. Jag brukar ha fler än ett lager, men det kan man ju välja som man vill. Jag änvänder såklart stora runda knäckerbröd, men det är kan man ju också välja som man vill.
Julia får även MASSA skorpor, det är hennes favorit! Är det jul så är det! :D

& igår natt så sjöng ulrik munther för mig helva natten. Satt även & kollade på massa klipp med honom, tror jag satt uppe & kollade på han till två eller något. Haha, inget liv här inte. -Men så är det när man är kär, right?
Han sjunger även för mig nu, kan typ redan hela låten utantill. haha. 
& visste ni att mössorna han alltid har, han stickar dom själv. Aw, haha!

-MJAU. kattern med klös. akta, jag bitts. ↓

--------

2010-12-22 @ 20:43:03
JAG ÄR KÄR...

kan säga att jag gillat honom förut.. Men såg han på youtube: s startsida, klickade & föll direkt. Sjukt jobbigt. Så nu drogar jag ulrik. KUL LIV!

hum...

2010-12-22 @ 19:35:21
Vad ska man säga...? Gulligt, kanske? eller bara konstigt? skit samma, ni har iallfall något att skratta åt. KUL ATT JAG KAN VARA SERIÖS! & rolig...

Extra gulligt med massa ljud i bakrunde.. Ja, kolla på filmern själv...

älska denna...

2010-12-22 @ 12:33:06
...data! Den är sjukt snabb & nu när jag lärt mig knapparna är den skit skön... Jag är ju då inne på mammas & pappas data. Kanske jag kan få den..? hahah, nej jag har redan snott mammas andra. (a) Busig man kan vara...
Haha.
Sitter & väntar på att amma ska komma hem från affären för att veta om hon ska till kalmar eller inte. Jag är sjukt taggad på att åka till stallet, det är lixom sol ute! åhh, vad mysigt!

hur jag ska göra..

2010-12-22 @ 00:29:04
Imon ska mamma till kalmar, kanske. & om hon inte ska det, då ska jag till stallet & skritta båååda! Åhh, vad kul det ska bli. Längtat & längtat. Saknar mina hjärtan, saknar att rida & saknar... Ja, allt som har med dom att göra. Har ju inte sett dom på flera dagar!
Sen tänkte jag berätta hur jag lagt upp det.

Kommer säkert bli ändringar, men såhär ser det ut just nu!!
Först ska jag skritta dom i ca 4 dagar. Sedan då på lördag börjar jag med jogg. Så kör jag skritt/jogg i 4-5 dagar. På nyårsafton blir det första gången med galopp. Inte mycket, men lite. Lär ju vara skit pigga & glada! Sedan lite galopp i ca 3 dagar.
Sedan blir det att starta 'riktig' träning igen. Den 15-16 blir det 'komma igång' träning nere hos min tränare. Kommer inte tävla någonting på hela januari (det är så fruktansvärt kallt & är bara onödigt då det sliter extra mycket på hästen, INGA tävlingar här inte!) Inte heller i början av februari. Runt mitten/slutet av februari kommer vi kanske åka på någon.
Kommer börja med att hoppa LC/LC eller LC/LB. Alltså starta med någon lokal, med låga klasser. Bara för att komma igång & få en bra start. Sedan får vi se vad resultatet blir på dom starterna. Blir det bra, kör vi igång & åker nästintill direkt på nästa. Annars väntar vi lite & åker senare igen på lågt.
Med julia kommer jag inte direkt sätta upp något 'där åker vi dit & där åker vi dit'. Utan vi åker på det som passar & hur vi känner.

Jag får inte gå för fort fram..
Det gör jag ofta & vill mer än vad jag klarar. Så jag kommer försöka att lägga upp saker jag klara med BÅDA hästarna. Inte vilja för mycket, utan köra på det vi klarar! & inte stressa upp i klasserna.

Tillsammans, kommer vi fixa allt! ♥

Ja, jag gillar bilden!

Jag vill.... HA!

2010-12-21 @ 22:27:44
Jag vill ha en egen gård. Jag vill så jätte gärna på på en gård med stallet 10 meter från huset. Allt går ju sååå mycket fortare. När man istället, som jag, bor en kvart från stallet så tar allt mycket längre tid. Dessutom måste jag planera att åka till stallet. Skjuss hem, skjuss ditt & ja, ni fattar.
Så, ingen som har lust att köpa en gård till mig? Jag blir jätte glad & ni får en länkning. HAHA, oseriös Amelia där. :D
Men jag ville bara säga det...
Juste, jag var i Kalmar idag med pappa. Fick en tröja, köpte julklappar & fikade. Mys!
Så, heeeejdåååå! :D

är jag det ?

2010-12-21 @ 13:57:00
Anonym om jag är död.:
äru ehop med någon kille?? om du e det vad heter han???
Svar: nej, det är jag inte. Så jag kan faktiskt inte skriva något namn, tyvärr. ;)

Visste ni om att jag har glasögon?


Hahah, nej då, jag skämtar bara. Bilderna är oseriösa. Jag hittade dom, tog på mig dom & tog kort. & ja, bilderna är från i lördags... :)

Några bilder på mig & therese...

2010-12-21 @ 11:45:10
... från söndags.

Jag gillar ljuset & färgerna på den bilden... ↓


Nu drar jag till kalmar!
Tre dagar kvar till julafton & jag har köpt två av tretton julklappar....
Har även börjat skriva igen, det var länge sedan sist... (när jag säger skriva, då menar jag 'dikter', texter & sådant. :)
Kommer ett tidsinställt. :D

jag är död.

2010-12-20 @ 20:45:06
eller nä, bara nästan. är så satans trött. Blir en sammanfattning av gårdagen/natten/dagen imon, antagligen... Blev iallfall att sticka till Joel med Ida & sova där igår. Sen idag åkte jag till Therese med Ellen & gjorde hemuppgifterna vi fått från skolan för att vi fick sluta i fredags istället för på onsdag.
Nu blir det att göra något LUNGT!
Haft sjukt kul helg iallfall & hoppas ni haft det oxå. :D

Jag råkar inte orka ladda upp någon ny bild...

snöstorm..

2010-12-19 @ 18:22:10
Förstörde först min dag. Egentligen skulle jag först till stallet & sedan iväg till therese (A) men det var typ snöstorm, vilket gjorde att mamma inte ville ut & köra. Dessutom satt bilen typ fast. (HATA SNÖN!)
Men blev istället att baka pepparkaks hus med familjen & sedan träffa therese (K). Det var vääldigt trevligt. Vi var ute i skogen & tog kort. Blev några bra, faktiskt.
Kan säga att det var väldigt mycket snö & var väldigt jobbigt. Kan slå vad om att det är över en meter på vissa ställen... Fast det är ju så hårt packat att man åker ju inte egenom allt, men ändån. :)
Kom hem & busade lite med min lilla syster.. Hihi, sjukt gullig tjej det dära asså!

vart då?

2010-12-19 @ 16:27:46

Svar: Det stavas photoshop. & sen, vart skulle jag ha photoshopat? Säg en bild & en sak jag photoshopat på bilden. & lilla du, anonymt är vääldigt fegt. Så säg mig, vad skulle jag ha photoshopat på bildern? :)
Haha, jag anar avundsjuka?

Så såg jag ut....igår!

2010-12-19 @ 12:20:38
Tog en bild... oså en till. & sen så helt plötsligt var hela kameran full med bilder på mig.. ;)
Detta är inte alla, men orkar inte lägga in alla bilder i ett inlägg. Tror ändå inte ni orkar kolla ända ner, eller gör ni det...?

Jag vet att ni gillarT, snett öga! ;)



Kom du så här lång? Amen då kan du ju slänga iväg en kommentar oxå, tycker jag! :D

för ett år sedan...-Vindens love potion.

2010-12-19 @ 02:50:37




Hjärtat, när jag var längst ner på botten, fick du upp mig på toppen. Du stärkte mig, hjälpte mig att förstå att det faktiskt inte var mig som det var fel på, att allt inte var mitt fel. Jag har så mycket att tacka dig för.
Jag vet, att dom åren vi kommre ha tillsammans, kommer vara så sjukt roliga. Vi kommer komma långt, det vet jag. Både du & jag vill. min heta kille. JAG ÄR KÄR I DEJ!!!!!!!!!!! :$ (hihi.)
-DU ÄR DEN BÄSTA KILLEN. ♥
Min bebis. & för mig, kommer du alltid att vara just det, min bebis!


Hur kan man älska två så vackra varelser så mycket?
Ni gör mig lycklig.

För ett år sedan... -Julia.

2010-12-19 @ 02:02:49


Älskling, du får mig att le. Att orka stiga upp på morgonen. Att orka andas, när allt är som jobbigast. Minnen jag har med dig, är tusentals. Tiden vi har haft & kommer att ha, kommer aldrig vara något jag ångrar eller kommer ångra. Du är, varit & kommer vara, min läromästare! En häst som dig, borde alla få chans att ha. Du har gett mig så mycket & jag kommer aldrig kunna tacka dig nog. Jag vet att vår tid börjar närma sig sitt slut. Men jag ska se till att du kommer få det bästa. & vårt sista år ska vi göra till det bästa. Nu ska vi ha så sjukt roligt tillsammans.

-DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA TJEJ! ♥
För mig kommer du alltid vara den första, min första riktiga kärlek! ;*

blabla.

2010-12-19 @ 00:41:00
extra gulligt att jag smaskar när jag tuggar tuggumi...

hejdär.

2010-12-18 @ 17:06:59
Idag sov jag hur länge som helst. Till halv ett tror jag. & då hade jag sjukt ont i huvudet.
Åt lite frukost & hjälpte mamma med efterätten till idag då. När jag för flera år sedan tävlade i ett lag så blev vi väldigt bra kompisar allihop & sedan dess har vi haft så kallade åter träffar flera gånger om året. Visst, jag träffar dom mer än det, men nu sammlas vi hela laget+ponny mammorna. ;)
Det är en väldig ålderskillnad, men vi har väldigt kul ändån! 19,18,17 & 13  år (TROR JAG.)
Så idag kommer dom hem till oss & vi ska ha julmat, typ. haha.
Vilket jobbigt inlägg tycker jag, men är lite stressad... Dom kommer om en timma& jag ska hjälpa mamma med det sista. :D





Han är B Ä S T, på att sjunga!

Hööks.

2010-12-17 @ 21:02:17
Jag fixade ihop en liten outfit. Alltig är från hööks (körde på 'hööks tema') Jag tyckte själv den blev helt okej & även billig, tänkte även på det. ;)
Så ja, en rätt billig men snygg outfit från hööks!


Jag glömde ju att visa designen jag gjorde till Lisa! Men klicka HÄR så ska kommer ni få se hur det blev.
Är du kanske intresserad av en
GRATIS design? Kommentera då! :D

Borgholm. (Y

2010-12-17 @ 18:57:58
Detta är staden jag bor i...

kan man något annat än älska det? inte på sommarn iaf! :D :D :D :D
Hahah,shiiit, jag missade lixom detta...

Mål. -2011

2010-12-17 @ 16:30:15
Jag sätter alltid upp mål, för att alltid ha något att sträva emot. Jag menar nu då målen till år 2011, jag känner att målen jag hade för iår blev uppfylda, vilket känns väldigt skönt! Nu ser vi fram emot nästa år & ser var det bjuder på! Först måste vi har lite roligt nu sista tiden av 2010. :D
Det är både lång & kort siktiga mål, jag blandar dom.

Vindens love potion:

♥ Få han mer lydig.
♥ Flera stadiga la & gärna flera placeringar.
♥ Kvala Medelsvår & förhoppningsvis starta det.
♥ Kunna gå längre stäckor på tygel, just nu orkar han inte det.
♥ Träna mycket på att ha samma tempo hela tiden, inte öka & öka. (går på träning men inte tävling!)
♥ Träna att använda energin på rätt sätt.

Julia:
Träna mycket på att gå på tygeln i av/igång sättningar.
♥ Träna mycket på skänkelvikningarna.
♥ Bättre kondition.
♥ Starta många LB:er & bli säkra på dom.
♥ Debutera LA & starta flera stycken.

Amelia Degerman:
Ha MVG/A i minst 5 ämnen.
♥ Inte ha ett ända IG/F (?) & helst inga G.
♥ Satsa allt på träning/tävling & skolan. Resten får komma sedan!
♥ Fortsätta blogga & att den ska bli större.
♥ Jobba med mitt humör & tålamod.
♥ Bli mjukare & jobba mer med sitsen istället för händerna.

Det var allt jag kom på just nu! Den lär väll fyllas på & ändras under tiden! ;)



Det blev...

2010-12-16 @ 21:51:14
...Kladdkaka! :D
Jag orkade inte ta någon bild... förlåt... jag är en hemsk människa!! jag lovar att inte göra det igen... jag lovar!!
Haha, jag var inte seriös på den ↑ meningen, bara så att alla vet! ;)
Kladdakakan blev iaf jätte god. Ni trodde väl inte att den INTE skulle bli det?! haha, nej då. Men det var väldigt god & jag tror min familj oxå tyckte det. Såg så ut iaf!
Måste ju oxå lägga upp videona då tezz rider julia, på youtube. Dom är gamla, jao, jag vet. men bättre sent än aldrig? & vet ni? Ni kommer få dom ännu senare, för jag orkar verkligen inte nu.
Lyssnar förövrigt just nu på Miley Cyrus, sjukt häftig tjej & jag älskar Hennes låtar. När hon är Miley & inte Hannah. Jag önskar jag oxå kunde sjunga!
Mamma & jag kollade även på mina omdömmen, är väldigt nöjd. Det som var mest minus, som flera lärare skrivit, var att jag pratade för mycket. Men det förvånar inte mig & jag tror inte det förvånade någon jag känner heller. Haha! :D
Jag har ingen ork, så ska kolla på några avsnitt av paradise hotel nu på TV6 play.  JAG LIGGER EFTER!
Pussssss.

Hade lite extra hjälp oxå, detta är mina små bagare!♥


-Det finns alltid lite ärlighet bakom ''jag skojar bara''. Lite kunskap bakom ''jag vet inte''. Lite känslor bakom ''jag bryr mig inte'' och lite smärta bakom ''det är lugnt''-

bak!

2010-12-16 @ 18:22:22
Har köprt julgran & tänkte baka lite nu.. Får se vad jag hittar, men blir nog något kul! Lär väl komma upp resultat här sedan, hoppas att ni inte då kommer & käkar upp allt. :3 haha, så länge får ni en bild på..... MIG!

Måste göra bloggen lite rolig oxå! Nu sista tiden har det bara varit om hur tråkigt mitt liv är när jag inte har någon att rida... För det är verkligen skit tråkigt! Tur att deras vila snart är över, honeyys!
Ska slänga upp någon outfit, ett om mina mål 2011 & kanske något annat roligt? Kom tillbaka så får ni se. & så vill jag klaga lite på er oxå, vet att jag uppdaterat sämre sista tiden men ni har varit S Ä M S T på att kommentera. Så bli bättre på det, så kommer det bli roligare för både mig & er. ;)

Sjukt stört.

2010-12-16 @ 16:45:17
Idag skulle det tydligen bli storm (undrar vart den tog vägen...) Vilket gjorde att bussarna inte ville köra så sent, så vi fick sluta tidigare. När vi fick det beskedet var vi nere vid hamnen (typ en kvart från skolan) för att lämna våra saker där. Vår lärare sa då att vi slutade nu & att dom som skulle åka med bussen fick springa till skolan för bussarna skulle gå om 10 minuter.
Så jag & andrea (bor grannar så tar alltid sällskap) tänkte gå hem, men hade mina andra saker (smink,plattång, idrottskläder mm.) kvar i skolan, så vi gick dit för att hämta det.  Då hade det blivit ändrade planer att alla borgholmbor skulle stanna kvar! Bara för att vi inte åker med bussen.
Så från 7a, 7b & 7c så var det typ bara jag & andrea.Klass 7B hade hela sin klass samlad när beskedet kom, så dom var ju allihop. Medans jag & andrea var själv från dom klasserna.
TROR NI JAG BLIR SUR?!
Bara förnamnet, medans hela min klass var hemma så satt jag där & löste korsord, hör ni? Vi gjorde ingenting, vi fick lösa korsord bara för att ha någonting att göra.
Men efter ca 45-55 minuter så får vi gå hem efter ett litet 'uppdrag' från en lärare.
Vi skulle vara duktiga & hämta mina saker (som alla andra skulle ta en annan gång.) & tack vare det & för att jag råkar bo nära skolan vilket gör att jag inte åker buss så får jag stanna en timme mer än alla andra i min klass?! C P.

godnatt.

2010-12-15 @ 22:35:26
Nu ska jag lägga mig, tända några doft ljus, lyssna på musik & somna. Helt slut! Har somnat ovanligt tidigt dom senaste dagarna, det är toppen bra för att vara jag. Så ska gå i samma spår idag. Godnatt.

Försök inte stå på tå, du kommer aldrig upp till min nivå. (h)

"Jag ville aldrig såra dig, jag ville aldrig skada dig. Jag ville bara dig väl, jag ville bara att du skulle må bra. Jag vill fortfarande det, och jag vill fortfarande att det ska bli vi. men som det ser ut nu, kan det inte bli det. förlåt. jag kommer fortfarande ihåg början, då vi skrattade & hade kul. Säg mig, vad hände? Vet egentligen någon av oss det...? låt mig få se dig le igen, låt mig få se dig skratta. låt mig veta att jag inte skadar dig längre. Jag är hemsk som inte gör något, men vad ska jag göra, ljuga? Var inte sanningen det bästa? Tveksamt, jag börjar undra om det verkligen är så. Jag är ingen sån som spelar, som 'playar' runt. Jag kan inte ljuga för dig, om det..."

tomten älskar mej!

2010-12-15 @ 19:27:37
Hihi, där ser ni, hoppas han ger mig vad jag önskar mig nu.. Haha, undrar vem som är tomten iår? Anton kanske..? ;)

Nu ska jag ta på mig skorna & gå ut till duschen. (Vi gör om vårat badrum & duchar ute i våran lokal, som är tom & är typ 10 meter från vår dörr.) Det är sjukt kallt ute & jag orkar verkligen inte, men m å s t e ! Saknar mina bebisar oxå, men slutar ju på fredag & på lördag eller söndag ska jag skritta & sedan sätta igång dom lite lungt! Kommer bli så roligt & dom lär väl vara sjukt pigga. & det är verkligen roligt med pigga & glada ponnysar. Mamma måste fota någon dag oxå.
Nej, nu måste jag duscha!

Bolldagen idag då.

2010-12-15 @ 19:16:38
Ni får den i B I L D E R. det var väldigt kul, blev väldigt trött i slutet. Spelat tre matcher voleyboll & tre innebandy. Man blir lite seg efter det! I voleybollen (stavning) vann vi 2/3 & i innebandyn vann vi 1/3. Vi kämpade på bar & hade kul, det är väll huvudsaken? :D

7d-killar (saknas två som var insnöade...)


7D-tjejer.


Så sjukt underbart! ellen-amelia-therese.

Så sjukt fin!

På våra tröjjor stod det '7D, vi tar er alla" & på banden i håret '7D the pirates.' Fast killarna var tomtar. ;)


Detta var bara några av alla 53 foton.. Resten är på facebook för er som har det & är nyfikna. ;)

oj, glömde...(a)

2010-12-14 @ 22:18:42
Fick en kommentar, så svarar på den!

"Det låter jätte kul med bolldag!
Men vad möter ni varanndra i?:)"

Ja, jag tycker det ska bli kul! Kameran hänger med imon oxå!
Vi möter varandra i innerbandy & volleyboll. :D

bolldag...

2010-12-14 @ 21:47:33
Som jag tidigare nämnt så är det bolldag imon. & för er som inte vet vad det är, tänkte jag berätta det nu!
Det är en dag (eller mer en halv dag) som alla sjuor möter varandra, alltså 7a-7b-7c-7d. En dag när alla åttor möter varandra (likadant där & en dag när alla nior möter varandra. Alltså, varje klass är ett lag oså möter tjejerna dom andra klassernas tjejer & killarna möter dom andra klassernas killar.
Min klass (7D) kommer imorgon då att möta 7A, 7B & 7C. & jag kommerju då bara möta tjejer. :) & vi ska vara utklädda till...pirater, Så 7D!
I hope you understand! ♥

världens bästa vän får stå för bilden.♥

bra, amelia...

2010-12-14 @ 16:28:30
...du uppdaterar! :O
haha.
Sitter på mammas & pappas data just nu, snabb & väldigt bra men jobbigt då knapparna inte är på samma plats som på min & så är knapparna...små & har typ värsta mellanrummet. Eller hela datan är ganska liten, eller ganska & ganska, väldigt menar jag! Datan jag snackar om är en macbook. :D
haha, skolan idag var rätt chill. Kollade på niornas bolldag, på rasterna & matten. (vår mattelärare hjälpte till & då fick vi kolla på det.) JUSTE, på tal om bolldagen, måste ju ta fram kläder till imorgon då vi har våran bolldag! Det ska bli väldigt kul tycker jag. Haha. :D

badbadbad...

2010-12-13 @ 23:00:20
Uppdateringen har verkligen legat på botten dom senaste dagarna, det kan jag verklugen se på statistiken.
Men nu när sötpollarna har lite vila, så passar jag på & är allt jag kan med kompisarna. -Låter inte det bra?
Ska försöka få tag på lisa oxå. Så jag kan sätta in hennes design! LISA NÄR DU SER DETTA MESSA!!!! :D
Sen ska jag oxå fixa designer till några andra kompisar, såå grymt kul! Kanske kan börja sälja det senare...? Åhh, jag älskar verkligen att sitta & knepa ihop saker i photoshop, koda & allt det dära ni vet. wiihoo! :3
Har även lagt in nya bilder nu. Så ni får direkt lite sööta bilder på... MIG ! haha. *ironi*

Tro nu inte att jag gick runt så en hel dag... Nej, nej. jag bara hade lite... tråkigt! ;)

CHACHA! typ...

2010-12-13 @ 18:37:24
Jag är hemma nu & har lite tid för er... ;)
Ska renskriva den dära j' vla uppsatsen oxå. Sjukt tråkigt. För er som undrar så är det om Napoleon, om ni vet vem det är. En gubbe som levde för typ 10000000 år sedan. Väldigt intressant! -.-
Idag var jag med fincha & linnea, säger lika dant som igår, sjukt kul! Tog typ hundra bilder ute i snön. :D
Var även med alexander & arvid en pytte stund. Fick en fråga för några dagar sendan, typ igår. Svarade på hennes blogg, men tänkte även svara här. Det kanske är fler som undrar? :)

"Vem mockar och sånt till dina ponnyer nu när du inte kan komma dit?:)
kram"

- En väldigt bra fråga! Jo, det är så att där jag har uppstallat, där mockar, tar in/ut, blandar mat, utfodrar & allt sån däta själva. Vi betalar lixom för att dom ska göra det. Typ som 'inköpt' i stallhyran. Hoppas ni förstår & är nöjda med svaret!
Kram

en blogg....

2010-12-12 @ 20:55:04
...Ni borde klicka er in på. NU!
länkar först detta inlägg då det bara var väldigt bra skrivet. Kan ju oxå säga att jag tycker han är väldigt bra på att skriva & det han skriver faktiskt är vettigt. Ingen jobbig text om hur hans liv suger, nej, verkligen inte. En väldigt välskriven text hur det faktiskt är. & det gillar jag, väldigt mycket!

Vill sen oxå länka detta inlägg. Det var så sant, så!  Även detta inlägg var välskrivet & med en väldigt... fin? nej, bra mening! Det var inget onödigt inlägg utan ett inlägg som jag tycker många behöver ta åt sig lite av. Så ja, därav får dessa två inlägg, från samma blogg, varsin länk. Jag tycker båda inläggen var väldigt bra skrivna. Så nu, alla ni som klickat in er här, klicka er in där. ;)

ingen tid till er... har ett liv!

2010-12-12 @ 20:32:26
haha. ;)

Först blev det stallet. i really love my babys. ♥ Båda kommer Alltid att vara mina bebisar! Så det så. :D
Sen blev det hem, fort in i duschen, sminka mig på typ två sekunder & träffa fincha & emma. (Hann inte äns föna eller platta håret!!!!) Vi gick runt lite på 'stan'. Sedan ringde vi alex & drog hem till han. Där bakade vi, flummade, dampade & massa annat skoj! Hem käka & nu sitter jag här. Lyssnar på musik, pluggar, uppdaterar facebook statud, kolla BDB & bloggar, sammtidigt! *Guldstjärna till mig.* haha.
Hade ingen kamera med mig, men ni klarar er väl? & föresten, bilderna från fredags ville ingen av dom att jag skulle lägga upp, så jag gör inte det. Bara för att vara lite extra snäll. ;)

ett ord, bäst!

2010-12-11 @ 17:34:17






Blandade bilder från olika dagar, alla bilder är tagna på skolans toaletter. ;)

paniiik!

2010-12-11 @ 14:25:14

Mycket facebook 'bilder' sista tiden... :o

ruubrik.

2010-12-11 @ 13:54:37
Jag saknar mina bebisar! Har inte sett dem på flera dagar.. Åhh, jag vill dit nu! Men har ingen skjuss. ;(
All min kärlek vill ja ge er. All min kärlek har jag gett er. ♥
Nu är det så att dom kommer få vila till jullovet, sen jävla så kommer vi igång! & nästa tävlingstermin ska jag börja med att hoppa LC lokalt & stärka vårat självförtrående, sedan kommer vi klättra & vinna! :D
Med julia kommer jag bara köra på dressyrtävlingar (är ju för gammal för hopptävlingar med b-ponny då) & vi ska bara ha så himmlans kul tillsammans! Det kommer ju vara vårat sista år... Åh, fan, nu gråter jag bara för det. När jag inte längre kommer se henne stå där i stallet, som hon brukar. Kommer jag bryta ihop. Inatt drömde jag att jag lå i hennes toma box & grät. det var helt tomt, inget spån eller något. FY FAN.
-Älsklingar.


Gårdagen/kvällen/natten var sjukt kul! Kollade på skräckfilm med ida,alex & joel. Sen stack killarna, jag å ida satte oss & snackade. Runt halv 1 blev vi sugna på att gå ut i snön. Vi kokade o'boy, fixade varsin macka, tog på oss & satte oss i snön ute i mörkret. Det var inte alls så kallt som vi trodde & det var riktigt mysigt! Efter ett tag (en halvtimma?) gick vi in igen, satte på en film & ida somnade. Jag såg klart hela & grät typ hela tiden. Sjukt fin film -Allt för min syster.
Bilder kommer!

hellu, vad gör ni?

2010-12-10 @ 19:07:38
Själv sitter jag här & väntar på joel å ida. Alex håller på att rota bland mina saker... Måste nog slänga massa gamla privata böcker. ;)
Hoppas ni får en rolig fredag, det ska jag ha. :D
-Ingen bild.-

-

2010-12-10 @ 18:00:18

Nu blir det att skriva lite på min uppsats jag har till måndag & plugga lite spanska. Även den har jag till måndag. & nästa vecka är sista veckan i skolan, sen är det jullov. WIIHOO!
Senare ikväll kommer troligen några kompisar, laddat kameran. ;)

Tjejern som har bloggentävlingarna...

2010-12-09 @ 21:21:14
... Vi alla'häst tjejer/killar' älskar! ;)

Klicka på bilden! :D

det är jag. typ.

2010-12-09 @ 19:39:03
◊ Amelia Degerman.
◊ 12, snart 13 år.
◊ Går i sjuan. -Älskar sin klass.
◊ Bor på öland.
◊ Rider, har två underbara hästar. -Som jag älskar.
◊ Har världens bästa vänner & familj. -Älska.
◊ 'Periodare.'
◊ klumpig.
(◊ råkar ofta skada mig själv & folk i min omgivning 'tack vare' detta... Fråga Therese!)
◊ Gör lätt bort sig. -Gör det med stil. ;)
◊ osmart. -Brukar iallfall få höra det...
◊ humörsvängningar!!!
◊ Älskar musik.
◊ Läser många bloggar varje dag.
◊ Min idol är min kompis.
◊ Är bara sig själv, accepterar mig själv & är som jag är. Be mig inte att ändra mig, försöker vara så bra som möjligt, men ändrar aldrig på mig själv för någon annan!
◊ Skrattar VÄLDIGT lätt.
◊ Älskar att få nya vänner.
◊ Hatar att förlora vänner, rädd för ensamheten.
◊ kär idiot.
◊ Har 5 kompisar som jag kan säga allt till & 1 som är precis som jag.
◊ Vill bli smalare men älskar godiiis....
◊ Älskar att ta på varma saker. -'ta inte på plattan den är varm'. *amelia tar på plattan*.
◊ Är (enligt andra) en härlig person.
◊ Hatar mitt skratt, får ofta kommentarer om det. 'När du skrattar börjar man skratta själv'. Haha.
◊ Älskar att fixa ihop bloggdesigner & sådant. Har flera stycken på 'lager' som jag inte använder & kommer aldrig använda... Vill du ha en gratis design av mig? Säg till!
◊ Älskar att få kommentarer, både kritik (snäll...) & fina kommentarer.
◊ Tycker det är väldigt kul att blogga.
◊ Stör mig lätt på folk.
◊ Älskar doften av kill parfym & wax!
◊ Hatar stanken av svett!
◊ Älskar ljus.
◊ Har (för) lätt att lita på folk, blivit sviken ofta.
◊ Rädd att bli sårad.
◊ Säger ofta som jag tycker...
◊ Skrattar som sagt mycket, men gråter även för väldigt små saker, ibland. Aldrig med folk utan bara när jag är själv.
◊ Har nog världens tråkigatse humor. -Ändå har typ hela min klass samma!
◊ Jag har nog inget liv. Bevis har ni ju just nu, skrev ju denna onödiga lista. ^^

ajaj.

2010-12-09 @ 17:28:17
Så sjukt ont, gråter typ. Hela kommer ju vara förstört sedan...

Skolan idag var bra, fast på idrotten fick vi sitta & kolla på 8:ornas bolldag, blev väldigt segt efter ett tag. Men slapp iaf idrotten, kunde sitta & snacka på läktaren & får väll vara glad för det. ;)
Var på harrys idag & spelade bowling hela klassen. Var kul, men bowling är INTE min grej!
Kom hem & började baka pizza. Det var sjukt segt & tråkigt. haha. Så har käkat & lite så nu. Ska även snart fixa det sista på lisas design, sedan får ni se resultatet.

När du ler, ler jag oxå. ♥

känner mig sjuk..

2010-12-08 @ 16:47:43
Fryser, skakar & spy känsla...
Jag vet inte vad det är. Men, jaao.
Har inget att skriva, ska nog till stallet snart & sen plugga spanska. Skolan idag var förövrigt bra.
& för er som inte fattade, det var jag som la ut videon jag ville bara att ni skulle kolla därav jag skrev så. haha. ;) Det var lite kul! :D

Mitt favorit bord i mitt rum..

vad är detta...?

2010-12-07 @ 22:34:48
I lördags... innan stallet. VAD ÄR DETTA?!

Jag låter väll inte så irl? eller...

Det är sjukt kul....

2010-12-07 @ 22:13:16
...Med jämn statistik, speciellt när ni blivit fler!

När man inte orkar...men gör det ändå!

2010-12-07 @ 21:34:30
Bloggar menar jag nu. Är helt slut, men jag gör det för ER, visst är jag snäll! ;D
Åkte som sagt till stallet med tezz, hon red julia 'för' mig. Jag typ stod i mitten & sa vad hon skulle göra & så. Ni fattar. ;) en mini träning typ. Gick jätte bra, såg iallfall så ut & tezz lät göad. & det kan jag säg att julia var oxå!
shiit. Jag satte upp tre 'små' hinder på ena långsidan & åhh, vad roligt hon tyckte det var. Gummsan. :')
Film kommer!
Sen var vi oxå ute & gick med putte i mörkret. Glad att det finns reflexer!
Så, ett liten väldigt ointressant inlägg egentligen. Men iallfall ett att läsa.
Nu ska jag fixa en design till Lisa. Länkar när jag är klar med den! Åhhh, vad kul! :D

xrcdtyvgbunijmok,l

2010-12-07 @ 16:41:44
jag hatar att mamma börjat jobba på dagarna.
Kom hem, sjukt pepp på att åka t stallet. Men nej, lilla mamma ska såklart jobba. saknar hennes natt jobb!
Men Tezz kom & rädda min dag, mitt år, MITT LIV!!! Nej, överdrift men blev sjukt glad för hon följer med & så kunde hennes mammi köra! Tack,tack,tack! :D
Så det blir inte bara ridning... Utan underbart sällskap oxå.
Kände att inlägget blev väldigt kärleksfullt, men det är väl oxå mysigt?! :D
Så blir lite plugg innan, sen draar jag! Pussshey.

godiiis, är kärleksfullt! Där av bildvalet... ;)

skooola!

2010-12-07 @ 07:23:42
Egentligen är jag jätte stressad... Men jag är så tröttt att jag onte orkar vara stressad. Aja, nu är det iallfall skola snart & jag sitter i pyjamas. Oj, nu blev jag lite stressad faktiskt.
Men vi hörs sen & jag tänkte kanske skriva ett litet intessant inlägg sen, så kika in då! :)

Hoppträning+bilder...från igår.

2010-12-06 @ 20:43:14
Hoppträningen gick jätte bra. Jag känner väldigt stor skillnad från förra året & det är riktigt kul! Hoppade inte högt utan mer att få lydnad, teknik & sådant. Det är ju det viktigaste. Kan man inte grunden så spelar det ju ingen roll hur högt man hoppar... :)
Iallfall, behöver ta nya bilder på mina änglar, men jag slutar lixom tjugo över tre varje dag. förutom måndagar.
Så det är lixom mörkt när jag är på väg hem. & i stallet blir det ju inga roliga bilder.

Istället får ni några bilder från igår. :)


Alex är beredd... ;)

Beredd. HEJ FINGER!

hej drogad, typ.



Puss på er söta! Nu blir det fiiilmtime för mig!
hmm.. känns som jag bara kollar på film hela tiden..? ha, nej, nu blir det film iaf!
Föresten, har någon ett bra filmtips? varsågod att skriv. :D

Amelia & tezz. del 2

2010-12-06 @ 16:15:40
Nu blir det snart hoppträning, mer efter. Nu kommer resten av bilderna.. :D

amelia kanintand degerman...



"se seriös ut nu!"


"-Kolla, man ser i linsen!"



Sådär, det var alla... ;)

Hoppas det går bra. Han har blivit så himlans fin nu sista tiden! Min prins kommer gå hela vägen, med rätt ryttare! Det kan jag lova.
-För mig finns det inge bättre, för mig är ni perfekta! ♥

ni är helt..underbara!

2010-12-05 @ 22:35:11
På sista tiden har jag fått väldigt många fiina kommentarer från er läsare & jag blir så himmla glad för det!
Det ger mig energi att blogga, att skriva inlägg, lägga in bilder & allt... & jag har märkt att sedan jag började blogga har jag blivit mer att jag bjuder på mig själv. Jag lägger ut bilder där jag gör grymt fula miner & sånt, jag vet inte varför men känns så 'tryggt' (?) att lägga in dom här. För jag får ändå fina kommentarer. Åhh, det är verkligen en grym känsla! Det blir verkligen roligt att blogga. Ingen blogg utan er.
Jag älskar er! ♥

Ameliaa♥Tezz.

2010-12-05 @ 21:48:05
Jag önskar jag kunde förklara, hur glad jag är att jag träffade dig. Även om vi gjorde det, på vårt lilla speciella sätt...
Iloveyou.







ASSÅ SHIT, VAD SNYGG MAN KAN VARA... STOR BJUSS!

Bilderna med oss tillsammans får ni imorgon. Nu ska jag se film med min älskade famiiilj!
adios.

Picture- stable 4/12

2010-12-05 @ 19:11:43
Julpynt-puttes box.



Julpynt-Julias box.

Jag har ju fler planketter, har bara orkat sätta upp en.^^

Glögg fika. ;)


Alexia ser lite blek ut...





En trevlig dag ! :D

my day...

2010-12-05 @ 18:38:56
vaknade som sagt vid kvart i 12. När jag sedan hade kommit ner, letat upp mamma, ätit frukost & ja, ni vet allt et dära man gör... Så får jag reda på att appa tagit BILEN till jobbet.
Blev skit sur, skickade sms t pappi att jag tyckte han var lat. För er som då inte förstått det, kunde jag inte komma till stallet. Smsade & frågade om någon skulle dit som jag kunde åka med, men nej, dom hade redan vart där. -TYPISKT!
Men efter ett tag med deppande, att min dag var förstör å allt fick jag sms av en kompis som frågade om vi skulle träffas. Sa då såklart ja & så blev det. Så han & jag gck först till stan för att 'kolla' på julskyltningen. Det var typ en karusell, lotteri, sång, tomtar (?) & massa annat. Efter en stund mötte vi lisa,nellie & emma. Så var med dom.
Sedan stack vi hem t mig & kollade på en sjukt dålig 'skräck'film. House of blood, typ. Kollade inte äns på hela.
Fick några bilder på dom, men så tråkiga att dom ville inte vara med... ;)

gulligt att jag ser lite smått vindögd ut...Jao, jag har flera bilder från samma tillfälle... Bara att jag lägger upp dom i olika inlägg. för att 'fylla' ut.. typ. :)
Så ni inte tror att jag bara har en tröjja...

godmorgon.

2010-12-05 @ 12:58:05
Vaknade vid kvart i tolv, men var så trött att jag låg kvar i typ fyrtio minuter. haha.
Nu är jag iallfall uppe & funderar på att fixa mig lite & åka till stallet... Men först måste jag hitta min kära mammi som är borta... :O haha, nej då, jag vet bara inte vart hon är.
Men nu när jag tänker efter vet jag bara vad mina två smås sykon är, för dom hör man. Vad läskigt. :O
haha, kul inlägg & väldigt intressant. -JAO! :D
JAg ska oxå lägga in bilderna, senare!
-Ciao.

-GulligT

'

2010-12-05 @ 01:03:15
1. copyright lagen... Man får Inte ta andras bilder, om det inte står att man får det, om man frågat & ägaren till bilden sagt ja är det ju okej, eller liknande... Sen kan man ju oxå länka till den som 'äher' bilden, det brukaroxå vara helt okej! eller skriva vem som tagit den. Det finns hemsidor man får låna/ta bilder från, då är det ju självklart okej. Sen spelar det väldigt stor roll vad man ska ha bilden till, men fråga alltid ägaren till bilden först. Själv skriver/tar jag bilderna själv. som denna tex.
Jag har gjort/skrivit denna själv. Då är jag ägaren till den! :)
Inspirera inte kopiera.

2. Ingen är perfekt, ingen är bäst, alla gör fel, gör misstag. Att fela är mänskligt. Ibland kan det vara jobbigt/svårt/whatever, då behöver man sina kompisar/djur/familj/pojkvän.
Så om någon känner sig ensam, ta kontakt med någon som betyder mycket. h'n lär finnas där, jag lovar. -Gör det nu, med desamma!

3. Livet blir vad man gör det till. Okej, mitt liv går i väldiga bergodal banor. Jag har mina dvalor & jag har mina toppar, jag tror dom flesta har det. Men se till att alltid fokusera på det ljusa inte det mörka. Fokuserar du bara på det mörka, då ser du bara det mörka. Fokuserar du på det ljusa, känns det ljusare!
Jag hatar inte mitt liv, visst, många saker skulle jag vilja ändra. Men jag hatar det verkligen inte.

4. Jag är mig själv, jag har accepterat att jag är den jag är. Innan man kan acceptera andra, måste man acceptera sig själv. Ingen (
få undantag.) mår bra av att låtsas vara någon annan. Om dina kompisar/pojkvän/whatever ber dig att ändra dig, gör det inte. Du är du, du är unik! Om någon ber dig att ändra på dig så är dom inga riktiga vänner/pojkvän/whatever.
Va dig själv, det finns redan flera andra!


5. jag har ingen aning om varför jag skrivit detta inlägg... Jag är väl som jag är antagligen... ;)
haha, nej, jag är trött & vimsig. Nog dax för amelia att sova, innan hon skriver något mer konstigt & osammanhängande.
-Vilket långt ord...?

-God natt, älskade bloggläsare. :D

speglen är fortfarande smutsig...

kommer, jag lovar.

2010-12-04 @ 19:19:16
Bilderna kommer senare, mycket senare idag, eller imon.
För snart kommer tezz hit & då kommer jag troligen klicka på kameran några gånger. ;) så imon får ni räkna med bildern från stallet idag & från ikväll.
Red putte i ridhuset idag. Tänkte först rida på ängen men där var det över en halv meter snö & is under snön, så nej, inte där.
Gick hur som helst jätte bra! & så hade vi riktigt trevligt när vi julpyntade, fixade x 2 & det dära. Ni vet i äpplerum har vi alltid skoj. Haha! :D

Bilden är så charmig ! ;)

(o)Nödig fakta- tidinställt inlägg. ;)

2010-12-04 @ 14:48:00
1. Fjärilar smakar med fötterna.
2. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
3. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
4. 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en penna i halsen.
5. Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden
6. Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
7. Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
8. Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
9. Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
10. Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.
11. En snigel kan sova i tre år.
12. Inget ord i det engelska språket rimmar med "month".
13. Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa.
14. Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
15. Alla isbjörnar är vänsterhänta.
16. En struts öga är större än dess hjärna.
17. Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet.
18. Kackerlackan har en otrolig överlevnadsförmåga. Även om den mister huvudet kan den leva i flera veckor - tills den dör av svält.
19. En krokodil kan inte sticka ut tungan.
20. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.
21. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
22. Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.
23. Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna
24. Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.
25. Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången.
26. Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.
27. Noshörningens horn består av sammanpressat hår.
28. En människa äter i genomsnitt åtta spindlar i sömnen under sitt liv.
29. Serien Kalle Anka var en gång i tiden förbjuden i Finland på grund av att han inte har några byxor.
30. Varje år dör det fler människor som blir sparkade av åsnor än som omkommer i flygolyckor.
31. Det vanligaste namnet i Sverige är Maria Johansson
32. Det finns fler kycklingar än vad det finns människor på vår planet.
33. Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit.
34. Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.
35. Greklands nationalsång har 158 verser. Ingen har hittills lärt sig alla verserna utantill.
36. Jättebläckfisken har världens största ögon.
37. En guldfisk kommer bara ihåg de tre senaste sekunderna i sitt liv.
38. Guinesse Rekord-bok håller rekordet för att vara den mest stulna boken på allmänna bibliotek.
39. Det var en dansk som uppfann inbrottsalarmet, men tvärr blev det stulet innan han hann ta patent på det.
40. I vartenda avsnitt av TV-serien Seinfeld kan man se något med Stålmannen på.
41. Om man kunde köra bil till solen med en konstant fart av 100 km/h skulle det ta 176 år att komma ända fram - utan vilopauser.
42. En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben, och det betyder att sköldpaddan har revbenen sittande utanpå kroppen.
43. Piloter, som i nödsituationer skjuter ut sig med katapultstol, får varaktiga men av detta. De blir 3 cm kortare varje gång de gör det. I regel får de därför bara göra det två gånger.
44. En genomsnittlig chokladkaka har åtta insektsben i sig.
45. Fallande kokosnötter dödar fler människor än hajar gör.
46. Den bok som utgivits i flest upplagor, förutom Bibeln, är Ikea-katalogen.
47. Internet består till 61% av porr.
48. Eskimåer använder sina kylskåp för att maten inte ska förfrysa.
49. Charlie Chaplin vann en gång 3:dje pris i en Charlie Chaplin-lookalike tävling.
50. Det vanligaste ordet världen över är okej. Det näst vanligaste ordet är Coca Cola

löördag.

2010-12-04 @ 10:43:41
Snart är det dax att bege sig till stallet.
Först ska vi (vi = dom som kan/vill från stallet) typ fika & så, sen julpynta stallet.
& när vi är klara med det ska jag rida båda. Kommer bli jätte mys tror jag. Det brukar det bli! :D Och sen om mamma är kvar när jag rider (förhoppningsvis) ska hon ta kort när jag rider i höga snön! Om det går att rida där förstås, det gick inte förra helgen, men tror det har frysit lite mer nu. & så är det perfekt väder, så här ska min perfekta vinter dag vara. Mycket snö, sol & minusgrader! För då känns det inte lika kallt. När man kan se 'molnet' som kommer när man andas. ÅHH, sånna här dagar älskar jag snön & vintern. Men inte när man blir mulad 24/7... ;)
Nu ska jag fixa mig lite & sen drar vi. Tar med mig kameran oxå... :D

efter andra omfärgningen, typ.
Nu är det myycket, mycket bättre! :D

olle-final?-JA!

2010-12-03 @ 21:03:10
Asså olle måååste gå till idol finalen!
Jag tycker han är bra & så har jag fastnat för hans ögon... (a) Iallafall, ingen idol final utan olle.
Har bara sett typ fyra avsnitt av idol, men ändå. Jag bara måste ha olle i finalen! En final med minnah & olle hade inte suttit fel. Nej, så ska det bli! :D

Denna orignal låten har jag på min spotify lista & den är sjukt bra!
& han gör det sjukt bra! :D

lockigt, plattat eller uppsatt?

2010-12-03 @ 18:42:53
SMUTSIG SPEGEL!


'själv' Lockigt.(blir mer lockar om jag rufsar till det, som ni ser på översta  bilden.)

Plattat.


uppsatt. bild innan jag färgade om det...

Så nu, vilket tycker ni jag passar bäst i? :)

goodnatt.

2010-12-02 @ 23:24:46
Ska lägga mig hyffsat tidigt idag, typ nu, efter att jag publicerat detta inlägg, efter att jag kollat lite på tv & läst om fransa revolutionen för fjärde gången. Sen läste jag ju häftet typ 2-3 gånger...
Så nu ska provet ändå gå bra imon? Om min lärare inte har gjort ett jätte svårt prov... ;)
Men brukar få rätt bra på historia & sånt, ädå tycker jag det är så tråkigt! Varför ska man se bakåt, det som hänt har hänt. Nä, jag förstår verkligen inte.
Ikväll var en sån kväll som jag tänkte väldigt mycket. Kom på att jag har väldigt många fina vänner, som jag inte tänker på att jag har.
Jag måste bli bättre på att visa mina vänner hur mycket dom verkligen betyder. Vissa vet om det, vissa vet det lite mindre. Imon ska jag ge alla en stor kram, det är dom väl förtjänta!
Eller det är alla riktiga vänner... Så imon tycker jag alla ska ge en fin vän en stor kram! Kramar kan man inte få för mycket av... :)

Nu ska jag snart sova & se till att inte drömma om dig.
Blir så besviken varje gång jag vaknar, upp i verkligheten. Låt mig stanna i drömmarnas land..?
Nej, inatt får jag hoppas om en fin drömm med mina drömvänner & mina drömmponnysar. -Det hade vart kanoon!
God natt vänner, god natt.

ja, jag gillar gamla bilder! ;)
amelia degerman, 2007-12-27
10 år & två dagar.

Hemma.

2010-12-02 @ 20:45:40
Red i ridhuset. Skritt & jogg, som jag sa.
Nu väntar plugg & dusch. Så vi hörs senare. :)

fint att mitt hår ser grått ut där uppe.

todaay!

2010-12-02 @ 16:36:58
Idag i skolan hade vi typ elevens val.
Hade hemkunslap på förmiddagen & bild på eftermiddagen. På hemkunskapen bakade vi såklart pepparkakor, sedan hade varje kök en annan sak att baka. Glögg, knäck eller kristyr. Min 'grupp' kokade glögg, som var helt okej. :)
Sen på bilden var det sjukt kul, lärde känna lite nya kompisar mer. & det är inget jag ångrar ! :D
Asså shit, galet kul var det! Typ grät av skratt. Haha. :D
Sen fick jag min hämnd på en kompis som typ mulat mig var enda dag denna veckan. Det var oxå sjukt kul. Men vill inte veta vad som kommer häna mig imon. Har även några till att ge hämnd på... *evil skratt!* (6)
Blir nog stallet snart oxå, skritt & jogg på schemat. Sen blir det plugg hela kvällen. -KUL !
Prov imorgon.

Tänkte även skriva 3 'större' saker som hänt mig.

När jag var 'bebis' fick jag tarmvred/vrid (?) & var väldigt nära på att dö.

♥ Sista ridturen på julia i växjö (innan vi flyttade till borgholm) var jag ute & red. Julia blir rädd för något, skenar som upp för en backe & på en liten väg som leder hem till stallet. Då var det en snävsväng & julia typ halkar. (Jag har panik & får inte stopp på henne.) Vi ramlar om kull, i ett elstängsel till en hästhage. ( tur att varken elen var på eller att det gick några hästar där. Efter det vågade jag inte galopera ute på flera månader.

♥ Detta hände mer hela familjen, eller mest mina föräldrar. Inbrott & blev av med både kamera & data. Nästan alla gamla bilder var den datan/kameran...

Så tänkte även lägga in 'tre saker som är typiskt mig' inlägg någon dag. Kan ju bli lite roligt med sånt då & då..? :D

glömde berätta...

2010-12-01 @ 22:34:03
Idag efter idrotten så hade jag & therese slagit vad med marcus att om vi rullade oss i snön med idrottskläder så skulle vi typ få varsin goodispåse. Sagt & gjort.
Vi sprang, rullade två varv, upp & sprang in. Det var sjukt kallt & typ sved. Gjorde skit ont. Haha, men kul  var det!

Fick det tyvärr inte på bild eller film, men ändå.
Garvade som satan under tiden. -shiit, crasy girl! ;)

du kommer väl ihåg, vi normala tjejeR... ;)

alla har vi varit små...

2010-12-01 @ 21:54:31
eller ja, mindre...

Januari 2009

my star. januari 2009


december 2008. en ponny som jag fick förfrågan om jag ville hjälpa till med, sa såklart ja. Tyvärr så lever han inte längre...

25 december 2008. en kompis häst. :)

januari 2009

januari 2009

ida & julia. februari 2009

Ida & jag, februari 2009.

- i will love you, forever.

Har hur mycket bilder som helst, men blev några få... haha, fy fan.
Jag är glad att man förändras! :)


hm, dax att köpa juklappar?

2010-12-01 @ 17:09:38
Själv har jag inte köprt en enda än, är det någon mer än jag som är något efter..? :)
Haha, men vet ungefär vad jag ska köpa! Nej, nu ljög jag... Har ingen aning! Kan ju iallafall säga (utan att ljuga.) att jag har börjat få lite smått panik. det är ju faktiskt bara 23 dagar kvar. -SHIIT!
Dessutom, för er som inte vet det, fyller jag år om 24 dagar. Alltså den 25 december!
Min spanska lärare - åh, samma dag som gud då. (med spansk brytning...)
Jag - Jag är gud!
haha, det är typ min humor! :D


mina små hjärtan har det lugnt denna vecka, så blir det väldigt mycket nästa vecka. Jag har inte kännt mig 100 % på jätte länge, behövde vila. Så blir super sedan! :)
-Tvivla aldrig på min kärlek till er, det kommer alltid vara er som jag lever för.
-Whitout you, nothing me.
RSS 2.0